Fiyatlar çok artar mı?

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
+ Öncelikle piyasalarımızın, piyasada söz sahipleri şirketlerin politikaları ve amaçları kâr. Ama bu haberi duyan nemalanıp zaten fiyatını arttırır. Türkler olarak birbirimizi öpmeyi çok seviyoruz.
+ Öte yandan siyaset yapmaya gerek yok. Doların arttığı bir gerçek, tüm Dünya piyasası sallanıyorken Türkiye'nin bir anda Lider seviyeye gelip 1 doların 50 kuruş olacağı hayalindeyseniz çocuksunuz demektir.
+ Son tahlilde
Hayati değer taşımayan ürünlerde ötv ztv btv gibi bir çok ekstra vergi uygulanıyor. Mantıklı mı ? bunu tartışabilirsiniz ama bence makul oranda vergi getirilebilir. Çünkü bizim halkımız gösteriş meraklısı, kendi kültüründen çok yabancıya tamah eden özenti bir kültür. Bir şeyin en son çıkanını almak varken neden 1 yıldır kullandığı eski telefonu kullanmaya devam etsin ki ? Döviz kuru malzeme alacak oldğunuzda aklınıza geliyor, ama TL'nin kaybettiği değer yani cari açık hanginizin aklında ? Kendine yatırım yok, üstüne kıyafetine var artık :)

ip11.PNG

Bu görsel iphone 11'e attir. Devlet çok vergi alıyor denebilir. Eleştirebilirsiniz. Lakin bunu burada hakaretle ıvır zıvırla değil siyaset kategorisinde "insanca" yapın. Devletini vatanını beğenmeyen milli duygulardan yoksun arkadaşları da usa'da yaşamaya davet ediyorum. Bir ambulans çağırma bedelini hissetsinler iliklerinde sonra konuşsunlar.

Merkezden çok çıkmadan yukarıda da belirttiğim gibi uyanık pazarlamacılar satıcılar bu başlığı görünce gene üç beş fiyat farkı koyacak. Sigarada zammı dedikodularında 1 tl kâr yapacağını düşünen bakkal amcaların sigara satmaması gibi...

M

Murat Burç

SDN Okuru
Mi A3 Evet giriş seviyesi. HD ekran düşük işlemci. orta seviye kameralar...
( Ayrıca üstteki videoyu tam anlamı ile izleyip yorum yapmanızı öneririm ) Daha konunun içeriğini anlamamışın sen.
IMX586 mı düşük veya orta seviye? Oppo **** X2'de bulunuyor o sensör de.

Hd ekran ama amoled. Düşük dedğin işlemci de Snapdragon 665. Neresi düşük. Onu bunu bunu savunacağım diye yalan söyleyip yanlış bilgi verme.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Döviz kuru malzeme alacak oldğunuzda aklınıza geliyor, ama TL'nin kaybettiği değer yani cari açık hanginizin aklında
Cari açık milletin aldığı telefonla değil. İthal edilen tarım ürünü ile dolar garantili köprü yol ile verilir.

Çünkü bizim halkımız gösteriş meraklısı, kendi kültüründen çok yabancıya tamah eden özenti bir kültür
GM9 Pro'yu kenarda bırakıyorum bir tane adam gibi cihaz yok alayı halkı soymak için çıkarılmış ürünler. Piyasada düzgün yerli mal mı vardı da almadı mı bu halk? Gm9 Pro yok sattı cilloğ gibi cihaz. Monster gayet iyi satıyor. Ya gerisi yok. Bu halk birileri gibi havadan para kazanmıyorparasını mantıklı yere yatıyıro yerli çöplere dğeil.

TL'nin kaybettiği değer yani cari açık hanginizin aklında ?
Banane? Devlet ne güne duruyor? Har vurup harman savuracaklarına adam gibi hareket edip dövizi düzgün bir yerde tutaydılar. Ulan herşey halka herşey halka hiç bizi yönetenlerin hatası yok.

Devletini vatanını beğenmeyen milli duygulardan yoksun arkadaşları da usa'da yaşamaya davet ediyorum
Allah Allah bak sen şu işe birilerini eleştirine vatan haini olduk yine. Ekonomi birileri tarafından çöp edilmiştir bu kadar basit. Ekonomi ktöü diyen vatan haini oluyor.

en iyisi 3 yılda bir telefon değiştirmek bunu her yıl su alır gibi telefon alanlara söylüyorum
bizim milletimiz almasa fiyatlar düşer ciddiyim özellikle Realme için söylüyorum IPS ekranlı orta segment bir telefon olan 6 Pro modeli 3900 tl den giriş yaptı kusura bakma ama sen bu fiyat politikası ile NAH satarsın gerçi fiyatı biraz düştü şuanda 3300 ama yine pahalı 6 Pro'nun olması gereken fiyatı 2000 bandı daha fazası değil
TL şuan çin yuanından değersiz. Yıllardır 1 dolara 1 saat çalıştırılan afrikalı çocuk acitasyonları yapanlara sesleniyorum. Bugün asgari ücretin saati 1.65 dolar.

Sonra niye ürünlere pahalı? İnsan önce bi kendini tartmalı. Dolar 7 TL 7 adamların parasından 7 kat değersiz paran var.

Şu dövizin tek tesellisi bu işler bitince çindeki üretim bize kayabilir. Hava kirliliine karşı istihdam. Bu halkın değeri yok zaten sıkıntı yok

Son düzenleyen moderatör:

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,516
Arkadaşlar lütfen siyaset vs yapmayalım. Öyle olsa böyle olsa o suçlu bu suçlu diyerek ancak anlık yorumlar yapılıyor. Sonuçta hepimiz aynı geminin yolcusuyuz. Saygılarımla...

M

Murat Burç

SDN Okuru
Türkiyede vergi adı altında halk perişan ediliyor. Vergiler çok fazla çok

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Fiyatlar ucuzlamaz sen hemen almaya bak.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Benim telefon hala e72. Geçmek istemiyorlarsa kendi bilirler.
ablamın 3 yıldır kullandığı Xperia XA cortladı miyadını doldurdu mecbur yeni telefona geçmesi gerek babam ise İPhone 5s kullanıyor bataryasından dolayı çok cinnet geçiriyor diyaliz hastası gibi prize bağlı olarak kullanıyorlar kısacası yeni telefona geçmek istiyorlar

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Cari açık milletin aldığı telefonla değil. İthal edilen tarım ürünü ile dolar garantili köprü yol ile verilir.

Bir telefon standart 300 dolar olsa, Türkiyede 80 milyon kişi yaşasa, 80 milyon'un 40 milyonunda cep telefonu olsa; 12.000.000.000‬. Bu şuanın sonucu. Türkiyeye giren telefonları girdiği yıldan bu yıla kadar hesapla bide o rakama bak bakalım.

Benim tarlam var. Corona hikayesi olsun olmasın 150 lira yövmiye veriyorum çalışacak adam bulamıyorum. Devletin tarım için teşviği çok, ama denetimi yok buradan sonrası siyasete girer devam etmiyorum.

İkinci Boğaziçi Köprüsü:

Adı: Fatih Sultan Mehmet.
(Turgut Özal dönemi)

İhale bedeli (maliyeti):
125 milyon dolar.

GM9 Pro'yu kenarda bırakıyorum bir tane adam gibi cihaz yok alayı halkı soymak için çıkarılmış ürünler. Piyasada düzgün yerli mal mı vardı da almadı mı bu halk? Gm9 Pro yok sattı cilloğ gibi cihaz. Monster gayet iyi satıyor. Ya gerisi yok. Bu halk birileri gibi havadan para kazanmıyorparasını mantıklı yere yatıyıro yerli çöplere dğeil.

Bu konuda devlet teşvik verebilir. Ama yine güç bunun katı modelini tasarlayacak teknik personelde, yazılımını geliştirecek teknik personelde, bunu üretecek adam yok. Vestel çok büyük bir arge merkeziyle bu işi yapmaya çalışıyor ama zaman meselesi yinede. Yerli malı haftaları düzenlerdik ama bilir misin, veya o dönemde okudunmu bilmiyorum. Çöp dediğin yerli firmalardan Vestelin telefon üretim süreçlerini SDN youtube kanalında hatta H.ALKAN'ın kanalında da bulabilirsin. Koskoca Vestel, bunca yatırımı senin çöp demen için yapmış. Gerçekten yani bu yaptıkları çok ayıp.

Banane? Devlet ne güne duruyor? Har vurup harman savuracaklarına adam gibi hareket edip dövizi düzgün bir yerde tutaydılar. Ulan herşey halka herşey halka hiç bizi yönetenlerin hatası yok.

Buna girmiyorum siyasete girecek iş.

Allah Allah bak sen şu işe birilerini eleştirine vatan haini olduk yine. Ekonomi birileri tarafından çöp edilmiştir bu kadar basit. Ekonomi ktöü diyen vatan haini oluyor.

Vatan haini demedim, buna da girersem siyasete girmiş olacağım. Sen kendini istediğin gibi tanımlayabilirsin. Ben sadece yurt dışında bir deneyimle sonra konuşalım dedim, demeye çalıştım.

Türkiyenin parasını, 2 Dünya devi parasıyla kıyaslamakta çok müthişmiş. Şaşırdım gerçekten bu kadar sağlammıymışız? Halbuki; Al papazı ver papazı dialoğu olduğunda yanıtını aldık hep birlikte. Mahalle takımları arasından sıyrılması başardık lige çıktık ta Dünyaya meydan okumak kendini bilmezlik olur. Monsteri yerli diye tanımlamak da ayrı bir mesele. Bizde monster gibi fason üretim yaptık kendi markamızı kasalara, tabletlere bastık. Çip adamlardan, yazılım adamlardan, mimari adamlardan. Buna yerli diyebilmek büyük cesaret.
Yeri üretim varsa bu vesteldir, çipinden tasarımına, android arayüzden yaılımına. Monster değil.

Vergiler halktan alınmalı! Kazancı ve giderleri ile doğru orantılı. Konu başlığında başında belirttiğim gibi bizde bu haberi duyan satıcı direkt fiyat farkı koyacak! Bu bizim ayıbımız. Aynı şekilde vergiler konusuda. Bir sahne alıp 5bin tl fatura gösterin 500bin cebine indirenler tespit edilsin. Bizim yüzdemiz neyse onların da yüzdesi gitsin. Veya kaçak yolla kullananlar.

@MURAT
Yazıların hep siyasete kaçıyor. Bende senin yüzünden bu yönde cevap vermeye çalışıyorum, durduk yere taraf oluyorum. Varsa bir sıkıntın aç siyasete başlık tartışalım.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
ne var yani kullanın iyi donanımlı uygun fiyatlı mükemmel casper telefonlarımızı

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
1 haftadır fiyatını takip ettiğim Xiaomi mi 9t 4-5 gün önce 2700 TL idi HB'de. 3100 e fırlamış.