Fitness'ın etkisi olur mu ?

Elberucmakk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Arkadaşlar 20 1.78 boyundayım 55 kiloyum . Beslenmem düzensiz . Üniversite okuyorum arkadaşımla evde kaliyorum . Yemek düzeni adına hiçbir şey yok. Kaslı bir şekilde kilo almak istiyorum dengeli biçimde , fitness bu konuda bana yardımcı olur mu? sıkı çalışmayla 5-6 ayda ne kadar kilo alırım ve ne kadar gelişirim ?

Cevaplarınız için teşekkürler...

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Dostum öncelikli olarak Spor ile her şeyi yapabilirsin. Kilo alıp verebilir, gelişim dönemlerini doğru bir şekilde değerlendirerek geçirebilir, ve en önemlisi sağlıklı bir hayata sahip olabilirsin. Merak ettiğin her şeyi özelden sorabilirsin, seve seve yardımcı olurum. 5-6 Ayda düzenli beslenerek ortalama bir şekilde vücudunu toparlayabilirsin. Zaten Fitness'ta en iyi gelişimi ilk 1 senede görebilirsin lakin birçok sporda olduğu gibi fitness'ta da tecrüben arttıkça vücudunu geliştirmen daha da zorlaşıyor. Öncelikli olarak beslenme düzenini oluşturmalısın, günlük alman gereken kalori miktarını TDEE sitesinden hesaplayabilir, ve bu kalorinin üstünde beslenerek kilo alabilirsin, başlangıçta yüksek kalorili beslenir daha sonra zamanla kalori miktarını kendine göre ayarlarsın. Yaptığın antrenmanlar sonucunda aldığın kilolar sadece göbek olarak değil, hacimsel olarak yoğun bir kas kütlesi olarak karşına çıkacaktır. Tabii ki bunların yanında günlük su alımın, uyku düzenin ve moralin de önemli faktörler. Bu konulara da dikkat etmen gerekiyor.

Elberucmakk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Üniversite okuduğum için istemediğim kadar boş vaktim var spor salonuna %100 ümü verebilirim.
Kilosuzluk artık gözüme kötü gelmeye başladı rahatsızlık vermeye başladı evde yemeye çalıştım ama bı yere kadar başarabildim.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Beslenmeni düzene sokup devamlı bir şekilde spor yaparsan istediğin her şeyi elde edebilirsin.
Fakat bir süre spor yapıp ardından boşlayacaksan hiç başlama.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,269
Düzenli,disiplinli olursanız,amacınıza ulaşabilirsiniz,en önemli olan ise,moraldir,kafaniz rahatsa,aşama kaydedersiniz

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Beslenmene dikkat etmeyeceksen hiç başlama ha spor iyidir her türlü hareket ediyorsun sonuçta ama beslenme düzene oturmadan çok yüksek beklentin olmasın.Zira ben de aynı sorundan dolayı gittim yarım yamalak beslenme düzeniyle çokta bişi fark etmedi ama en azından hareket ediyorsun stres atıyorsun oda güzel.Beslenme bu işin çok büyük kısmını oluşturur sonra antrenman gelir sonra düzenli uyku ve stres yönetimi.Beslenme ile alakalı youtube fityemek kanalını tavsiye ederim herkese hitap eden videoları var.

Elberucmakk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
Yemeğe ayirdigim bütçe gayet fazla ekstradan protein tozu almayı da düşündüm . Önerir misiniz protein tozunu ?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Yemeğe ayirdigim bütçe gayet fazla ekstradan protein tozu almayı da düşündüm . Önerir misiniz protein tozunu ?
Protein tozunu önermem ben yediğin besinler doğrudan kana karışmıyor belli bir süre işleniyor ancak protein doğrudan kana karışıyor buda doğal olmayan bir durum.Protein almak yerine proteini tamamlamak için yapılan shakelerden hazırlaman daha doğru olur.İllaki de kullanacaksan nadiren kullan protein ihtiyacını tamamlayamadığın o nadir durumlarda kullan asla alışkanlık haline getirme çünkü öyle yaparsan bunun sana kısa süreli faydası uzun vadeli zararı olur.