Fitness Nedir? Fitness ve Vücut Geliştirme Arasındaki Farklar

Bu konuyu okuyanlar

brkalagz

Öğrenci
Katılım
22 Temmuz 2014
Mesajlar
42
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bodybuilding-wallpaper-1280x768.jpg

Fitness saglikli olmak ve formda olmak anlamini tasir.Bu yuzden vucudunuzu zinde tutacak her turlu spor dali fitnessi icerisinde barindirir.Fitness genellikle ulkemizde ve dunyada vucut gelistirme (Bodybuilding) ile karistirilir.
Vucut gelistirme sporu,aletli veya aletsiz olarak yapılan, insan vücudunda bulunan kasların tümünün ya da bir kısmının çalıştırılmasına yönelik çalışmalardır.Asil mantigi fiziksel olarak guc kazanmak olan bu spor kisinin kendi istegine gore cesitli dallara ayrilir.
Yani fitness kelimesi vucut gelistirmeyle ayni sey degildir.Cogu spor dali formda kalmayi ve saglikli olmayi saglar.Bu nedenle neredeyse butun spor dallari fitnessa dahildir.


Fitness ve Vücut Geliştirme Arasındaki Farklar

Yukarida da bahsettigim gibi fitness ile vucut gelistirme sporu birbiriyle karistiril.Alakasiz olan bu iki kavramin birbiriyle karistirilmasinin en onemli nedeni fitness yapan birinin de kasligorunmesidir.Her spor dali gibi fitness da kas gelisimini saglar ve guzel bir gorunum kazandirir.
Fitness ile vucut gelistirme arasinda cok buyuk bir fark bulunur.Fitness, bedenin saglikli olmasini saglayan bir spor cesididir.Vucut gelistirme ise aletli veya aletsiz butun vucudun veya belli bir kas gurubunun gelistirilmesidir.Vucut gelistirme kaslara hacim ve kutlesel olarak buyutmeyi hedeflerken fitness ise saglikli bir vucuda sahip olmanizi hedefler.Kas geliştirme egzersizlerini de barındıran fitness, sağlıklı yaşama adına önemli olan, hızlı veya yavaş tempo yürüyüş, koşma, kürek çekme, kardiyovasküler egzersizler, pedal çevirme, tırmanma gibi birçok egzersizi bünyesinde barındırır.
Fitness ve vucut gelistirme sporu arasindaki farki sporcularin hacimlerine bakarakta anlayabiliriz.Vucut gelistirme sporu sadece kaslara odaklandigi icin fitness yapan bir insandan cok daha hacimli ve iri olurlar.Fitness yapan sporcular ise daha ince daha cevik ve daha presslenmis kaslara sahiptirler.





Kaynak: http://www.fitnessdestek.net/2014/08/fitness-nedir.html
 
Üst