- Reaksiyon puanı
- 2,285
Bir kaç gündür bunun üzerinde çalışıyordum, şu an ki haliyle çok yetenekli değil ancak son kullanıcı için hiç de fena olmayan seçenekler sunuyor. Bunlar:
-Apt-get paketlerinin güncellenmesi
-Apt-getteki bozuk paketlerin kuzu kuzu halledilmesi
-Mesa paketinin kurulması
-İnternet ağ yöneticisinin yeniden başlatılması
-Pulseaudio'nun yeniden yapılandırılması
-Windows ve Linux arasındaki saat uyumsuzluğunun halledilmesi
şeklinde sıralanabilir. Esasında daha geliştirilmeye müsait, zamanla düzenler ve fikre göre geliştiririm. Ayrıca oldukça geliştirilmeye müsait bir şekilde kodlandı, yani zamanla eğer olursa gelişmemesi için bir engel yok. Yalnız şu an ufak tefek hatalar olabilir, elimden geldiğince test ettim fakat ne hatalar çıkar bilemem. Bana bildirirseniz, hemen düzeltip depoya yüklerim.
İndirin
Şu şekilde çalıştırıyorsunuz:
Linki açtığınız zaman Clone or Download'a tıklayın ve Download Zip'e tıklayarak indirin.
Sonra, indirdiğiniz dosyayı arşivden çıkartın. Eğer arşiv programınız yoksa, indirdiğiniz klasörde terminalden şu komutu verebilirsiniz.
bsdtar -xf supergec-master.zip
Sonrasında, dosyanın açıldığı klasörde terminale ulaşmalısınız. Bunu şu şekilde yaparsınız. Diyelim ki dosya masaüstünde açıldı, şu şekilde ilerleyebiliriz.
cd Masaüstü (Desktop da olabilir. Kontrol etmek için önceden ls komutunu veriniz.)
cd supergec-master
Sonrasında konsoldan python3 ile çalıştırmalısınız.
sudo python3 supergec.py
Gerekenler:
-Arch, Debian, openSuSE ve Redhat tabanlı tabanlı bir dağıtım olması bazı fonksiyonlar için iyidir. (Ubuntu, Linux Mint, Kali, Deepin, Manjaro vs) Ancak bu tabanın dışındaki dağıtımlar da betiği çalıştırabilirler fakat betik bütün işleri kendisi yapmak yerine size yapmanız için uyarı verecektir.
-Driver ve aptget seçenekleri için internet
-Python3 (Sisteminizde olduğundan eminim.)
-Ve elbette ki, Linux.
-Apt-get paketlerinin güncellenmesi
-Apt-getteki bozuk paketlerin kuzu kuzu halledilmesi
-Mesa paketinin kurulması
-İnternet ağ yöneticisinin yeniden başlatılması
-Pulseaudio'nun yeniden yapılandırılması
-Windows ve Linux arasındaki saat uyumsuzluğunun halledilmesi
şeklinde sıralanabilir. Esasında daha geliştirilmeye müsait, zamanla düzenler ve fikre göre geliştiririm. Ayrıca oldukça geliştirilmeye müsait bir şekilde kodlandı, yani zamanla eğer olursa gelişmemesi için bir engel yok. Yalnız şu an ufak tefek hatalar olabilir, elimden geldiğince test ettim fakat ne hatalar çıkar bilemem. Bana bildirirseniz, hemen düzeltip depoya yüklerim.
İndirin
Şu şekilde çalıştırıyorsunuz:
Linki açtığınız zaman Clone or Download'a tıklayın ve Download Zip'e tıklayarak indirin.
Sonra, indirdiğiniz dosyayı arşivden çıkartın. Eğer arşiv programınız yoksa, indirdiğiniz klasörde terminalden şu komutu verebilirsiniz.
bsdtar -xf supergec-master.zip
Sonrasında, dosyanın açıldığı klasörde terminale ulaşmalısınız. Bunu şu şekilde yaparsınız. Diyelim ki dosya masaüstünde açıldı, şu şekilde ilerleyebiliriz.
cd Masaüstü (Desktop da olabilir. Kontrol etmek için önceden ls komutunu veriniz.)
cd supergec-master
Sonrasında konsoldan python3 ile çalıştırmalısınız.
sudo python3 supergec.py
Gerekenler:
-Arch, Debian, openSuSE ve Redhat tabanlı tabanlı bir dağıtım olması bazı fonksiyonlar için iyidir. (Ubuntu, Linux Mint, Kali, Deepin, Manjaro vs) Ancak bu tabanın dışındaki dağıtımlar da betiği çalıştırabilirler fakat betik bütün işleri kendisi yapmak yerine size yapmanız için uyarı verecektir.
-Driver ve aptget seçenekleri için internet
-Python3 (Sisteminizde olduğundan eminim.)
-Ve elbette ki, Linux.
Son düzenleme: