FiFA 2014'ü beğendiniz mi? Görüşleriniz

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Fifa 2013 de denemiştim halbuki, bu kadar beğenmemiştim.
Kaldı ki bir çok kişi Fifa 2013 ile 2014'ün hemen hemen aynı olduğunu söylüyor..
Benimki ya psikolojik, ya da dediğin gibi bakış açısının değişmesi ile alakalı bir durum.
Tek maç yaptım, orta düzeyde oynadım buna rağmen çok zorlandım ve keyif aldım.
Maçı 1-0 kazandım ama kalecimin kurtardığı % 100 net 4 pozisyon vardı..
Kaleci demişken , kaleci animasyonları muazzamdı.

Ben de karlı havada oynadım evet, bütün maçlar öyle olacaksa sıkıntı var.
Olmazsa orjinal alınmaya değecek bir oyun, alırız bir tane biraz daha bekleyelim. :)

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
PES 2014'ü oynayınca, PES 13'de ki saçmalıkları anlıyıcaksınız. Topla alakasız adama top çarpıyor Pes 13'de, 14'de grafikler kaliteli olsaydı güzel olacaktı. Fifa hiç oynamadım daha Türkçesi hiç beğenmiyordum, Fifa daha iyi ama Tuş kombinasyonlarını ayarlayamadım.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Tuş kombinasyonları filan karışık biraz evet..
Ben de temel tuşları ancak kendime göre ayarlayabildim..
Başka işlere yarayan bir sürü tuş kombinesi var..
Onları da antreman modunda çözerim yavaş yavaş diye düşünüyorum.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Oyuna girip hava, zorluk ayarı vs ayarları yapınca sıkıntı yok ama oyunu kapatık tekrar girince ayarlar sıfırlanıyor her defasında yapmak zorunda kalınıyor ilk defa böyle sorunlu kürek görüyorum, sürekli abuk sorunlar. Bu yıl işler dolayısıyla online oynamaya vaktim olmayacak gibi görünüyor e bilgisayara karşı oynamak içinde orjinal almaya gerek yok, yoksa ilerde 30-50 liralara key alınabilir çekilecek çile değil.
Tuşlar bir iki ayarla pesin aynısı olabiliyor fifaya alışık olanlar 10 saniyede yapacaktır. Zaten ver-kaç, aşırtma vuruşlar vs vs en çok kullanılan kombinasyonlar pesle aynı. Alışmanız gereken plase ve sert şut/pas/orta kombinasyonları ki zaten onlarda hep aynı 2 tuş. R1 R2

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
oyunu kapatıp açınca sıkıntı hiç bir yerde yok bende,sadece oyundan atıyor arada

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Fifa 2013 ile 14 ün aynı olduğunu söyleyenler ya oyundan hiç bir şey anlamıyor yada bir sorunları var. Fifa 14 ü geçen 3-4 saat oynadım. İgnite Engine olmamasına rağmen bu kadar gelişmiş ve tatlı bir oyun ise yeni nesil konsolda oyunun vereceği lezzeti tahmin bile edemiyorum. Oyun tek kelime ile harika olmuş. Çok daha gerçekçi ve zor gerçi legendary modda oynuyorum ama olsun. Ayrıca her zaman pesten başka oyun oynanmayan ps3 kafede geçen gittiğimde fifa 14 ten 4 masada açıktı. Artık yavaş yavaş oyundan anlayan nesil geliyor buda mutlu etti beni. Bazen gidiyorum arkada Türkçe spikerli pes 13 oynayanlar var ne kadar küfür etsem azdır. Ulen biz 1 gol atalım diye uğraşıyoz benim maçım bitmeden arkadan seslendiren uyuz adam gooool diye bağırıyor 5-10 kere. Ulan o adamın sesini duydukça bastım küfürü ve dedim ki Türkçe spiker gerçekten gereksizmiş baş ağrısı tamamen..

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Kendime göre bütün tuş kombinasyonlarını ayarladım.
Kariyer Mod açtım, Yaklaşık 2,5 saat aralıksız gece oynadım.
En zor modun bir alt zorluğunda (World Class) oynuyorum,
Bütün maçlarım 1-0, 1-1 , 0-1, 0-0 gibi bitti neredeyse..
Gol atmak inanılmaz zor, ama çok keyif aldığımı söyleyebilirim.
Oyunda v4 kürekte hiçbir sorun yok,
Kariyer modda sürekli kış modunda başlama sorunu, oyundan atma sorunu vs. yaşamadım.
Maçlarımdan birisi Yağmurlu havada idi, yani o atmosferi nasıl anlatırım bilmiyorum,
Türk tabiri ile diyeyim ; Adamlar yapmış abi.. :)

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kendime göre bütün tuş kombinasyonlarını ayarladım.
Kariyer Mod açtım, Yaklaşık 2,5 saat aralıksız gece oynadım.
En zor modun bir alt zorluğunda (World Class) oynuyorum,
Bütün maçlarım 1-0, 1-1 , 0-1, 0-0 gibi bitti neredeyse..
Gol atmak inanılmaz zor, ama çok keyif aldığımı söyleyebilirim.
Oyunda v4 kürekte hiçbir sorun yok,
Kariyer modda sürekli kış modunda başlama sorunu, oyundan atma sorunu vs. yaşamadım.
Maçlarımdan birisi Yağmurlu havada idi, yani o atmosferi nasıl anlatırım bilmiyorum,
Türk tabiri ile diyeyim ; Adamlar yapmış abi.. :)

yağmurlu havada havadan ara pası olayına girme :p yerden ayağa paslar , ve uzaktan şutlar ;) I love fifa

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
yağmurlu havada havadan ara pası olayına girme :p yerden ayağa paslar , ve uzaktan şutlar ;) I love fifa

Aynen deniyorum ama çok zor..
Yağmurlu havada gol atamadım daha..
Bi de deplasmanda oynamak acayip keyifliymiş Fifa da, ikinci yarının ortasından itibaren maç 0-0 giderken, sağlı sollu baskı kurup iyice bunaltıyorlar.. :)

World Class gerçekten zor geliyor bana, ama bir o kadar da keyifli.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Fifa 13 oynamış arkadaşlar fark ettiler mi acaba bilemiyorum ama. Messi, ronaldo, ronaldinho, valencia, rooney ... iyi futbolcuların top resmen ayağına yapışıyordu, çok saçma bir his vardı. Şimdi o yok ama her vurduğum gol oluyor, çok saçma. Kaliteli futbolcular pure shot vuruyorlar otomatik olarak, doalyısı ile top falso alıyor, kaleciler tutamıyor, sevmedim bunu. Kalecielri geliştirmeleri lazım.

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
oyunun pc surumunu oynuyorum ve sunu anladımkı ps surumune gore cok daha kolay demoyu oynadım ps3 te aga topu konrol edıp ataga cıkana kadar ohoooo neyse pc surumu harıka olsun yıne ustune koymus ea ayrıca menulerde sade olmus o alttakı karısıklık gıderılmıs psg ıle karıyer mod oynuyorum pro ayarında oynuyorum ve zorlanmamak elde degıl ara sıra yenılsemde berabera kalma olayları cok abartılmıs yapay zeka olumune def yapıyo bıde transfer bugdet traineri cıksa tadından yenmez

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ben farklı bir oyunu oynadığımı düşünmeye başladım:blink: Kaleciyi sağdan soldan bombalıyorum panter gibi çıkartıyor o da yetmiyor dönen topuda çıkartıyor. Tabi zor seviyede oynuyorum ki zaten zorluk arttıkça maç oartada geçiyor maçta zaten toplasan 2-3 pozisyon buluyorsunuz onuda atacaksınız.
Yok ben en seviyede oynuyorum hala çok kolay gol atıyorum diyorsanız slider ayarları ve asisted ayarlarını kendinize göre yapıp dahada zorlaştırabilirsiniz. Bunlara rağmen oyun kolay geliyorsa siz aşmışsınız demektir bırakın oyunu kaldırın atın artık:) Oyunun yapay zekası bu kadar, daha fazla zorlamaya gerek yok, multiplayer oynayın internetten.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

her vurduğum gol oluyor, çok saçma. Kaliteli futbolcular pure shot vuruyorlar otomatik olarak, doalyısı ile top falso alıyor, kaleciler tutamıyor, sevmedim bunu. Kalecielri geliştirmeleri lazım.

Fifa simulasyon ve birçok ince ayar var ,şut-paş-arapas-adam kaçırma vs vs hepsi varsayılan olarak bilgisayar yardımlı, bu durum hoşunuza gitmiyorsa assisted ayarlarını değiştirin. Her vurduğubuz gol olmaz kaleyi bile bulmakta zorlanırsınız.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Fifa simulasyon ve birçok ince ayar var ,şut-paş-arapas-adam kaçırma vs vs hepsi varsayılan olarak bilgisayar yardımlı, bu durum hoşunuza gitmiyorsa assisted ayarlarını değiştirin. Her vurduğubuz gol olmaz kaleyi bile bulmakta zorlanırsınız.

Pas ve adam kaçırma otomatik. Böyle daha güzel oldu. Crackli takılıyorum şu anlık, yarın nasipse alayım da şunu, bir sürü online teklifi var originde.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Şu kontrolleri değiştirmem de yardımcı olabilecek var mı? Ömrümde bu kadar karışıknoyun görmedim.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bana PES te 7-8 tane atan arkadaşıma FIFA da 4-5 atıyordum ama 14 çok zor olmuş ve daha eğlenceli

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Abi yazmayın şu konuya güncel kalmasın gördükçe şu harika oyunu oynayamadığım aklıma geliyor. Yapmayın bunu bana :cursing:

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bana PES te 7-8 tane atan arkadaşıma FIFA da 4-5 atıyordum ama 14 çok zor olmuş ve daha eğlenceli

PES 14'e ne kadar grafik vasat falan desem de, PES 14 daha iyi.

Saçma sapan hatalar var PES 2013'de. Bala oynayan bile kazanıyor 13'de. O kadar haraket falan yapıp, çalımlamama rağmen. Şut vuruyorum ya direkden dönüyor ya da Aut. Ama karşımdaki kişi vurunca Gol. Bir de Real Madrid torpilli her zaman şu PES serisinde. Fifa 14 Çok karışık bana göre değil o oyun. :sleep:

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
PES 14'e ne kadar grafik vasat falan desem de, PES 14 daha iyi.

Saçma sapan hatalar var PES 2013'de. Bala oynayan bile kazanıyor 13'de. O kadar haraket falan yapıp, çalımlamama rağmen. Şut vuruyorum ya direkden dönüyor ya da Aut. Ama karşımdaki kişi vurunca Gol. Bir de Real Madrid torpilli her zaman şu PES serisinde. Fifa 14 Çok karışık bana göre değil o oyun. :sleep:

Bana nedense FIFA daha kolay geliyor :D demek ki alışkanlık meselesi çünkü 99 dan beri oynamadığım tek FIFA 08 di ama PES'i 2008 den sonra oynadım

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
affetmem hollandaya bile 6 tane attım.2 top'ta direkten döndü.

juJo4wl.jpg

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bana nedense FIFA daha kolay geliyor :D demek ki alışkanlık meselesi çünkü 99 dan beri oynamadığım tek FIFA 08 di ama PES'i 2008 den sonra oynadım

Fifa 14'ü Orjinal alıcaktım ama vazgeçtim. :D Onu alışana kadar en az 1 yıl geçer. :D En iyisi PES'e devam etmek. Bu arada sapsağlam bi kürek de yok fifaya, atıyor en son ki kürek. :D

junichi01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayatımda uzun süreli olarak fifada sadece 2008 oynadım ondan sonra ful pes ve ben fifayı pek beğenmiyorum ve fifa 2014 ü de pek beğenmedim pes 2014 de biraz enteresan ama pes candır cann :D

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hayatımda uzun süreli olarak fifada sadece 2008 oynadım ondan sonra ful pes ve ben fifayı pek beğenmiyorum ve fifa 2014 ü de pek beğenmedim pes 2014 de biraz enteresan ama pes candır cann :D

Arkadaşım anlatıyor PS3 salonlarında 14 yerine 13 daha fazla oynanıyormuş adam 8 tane PES14 almış kimse oynamıyor diye zarardaymış:D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Arkadaşım anlatıyor PS3 salonlarında 14 yerine 13 daha fazla oynanıyormuş adam 8 tane PES14 almış kimse oynamıyor diye zarardaymış:D

Oyuncu yüzleri plastik mankenler gibi olursa ve parlarsa tabi oynanmaz :hammer: Haksız mıyım? Onca sene pes oynadım, bu sene fifa oynuyorum. yarın da orijinalini satın alıyorum.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Oyuncu yüzleri plastik mankenler gibi olursa ve parlarsa tabi oynanmaz :hammer: Haksız mıyım? Onca sene pes oynadım, bu sene fifa oynuyorum. yarın da orijinalini satın alıyorum.

Haklısın ve tabi bütün sene boyunca şişirip içinde İspanyol Stadları ve yağmurlu hava olmazsa ya da FIFA ya benzetmeye çalışırlarsa çok normal bende bu kadar sene FIFA oynadım hala FIFA oynuyorum:D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
fifaya alışan bırakamaz sadece nasılsa pes daha iyi düşüncesini kafadan silip şans vermek lazım. Bizde herkes gibi önce fifayda başladık sonra pes ezdi geçti yıllarca winning,iss,pes oynadık ama 4 senedir fifa bariz daha iyi zorlamaya gerek yok hangisi iyiyse onu oynarım 1 haftada alışır insan mesele değil.

junichi01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende malesef 2014 ü sevemedim bi türlü efsane olun modu falanda aşırı sıkıcı ama pes 11,12,13 de deli gibi efsane olun oynardım vayy pes vayy

köroglu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fifa 14'ü bende v.4 kürekli olaraktan sorunsuz oynayabiliyorum, gönül isterdi ki 14'üde fifa 13 gibi orjinal olarak oynayalım, ama mevsimsel şartlar ve dolar kuru malesef şuan için sıkıntı yaratıyor.Oyuna gelirsek de bence fifa 14 selefine göre biraz daha zorlaştırılmış, pc ye karşı oynarken genelde world class ile profesyonel arasında değişiyorum,yalnız pro da her takımı yenebiliyorken world class ta yaw dinime imanıma bazen gol atacam diye uğraşmaktan parmaklarım ağrıyo ha yeri gelmişken şu defansın arkasına top atıp adam kaçırma işi nasıl oluyor bi türlü çözemedim

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Hala günde 2 saat oynuyorum bıkmadım henüz.. :D
Bi de World Clas da gol atmak çok zor yahu.. Bir türlü mantığını tam çözemedim.