- Reaksiyon puanı
- 2,683
Öncelikle bu işlem için işletim sisteminize erişiminiz olmalı, gerek başlangıç onarma üzerinden gerekse masaüstü üzerinden erişim gerekir. Bazı durumlarda elimizde flash bellek vs. olmayabiliyor veya harici disk oluyor fakat içerisinde önemli verilerimiz olduğunda kurulum diskine çeviremiyoruz bu yüzden bu konuyu açma gereksinimi duydum.
İhtiyacınız olan şey;
D bölümü, dahili disk veya harici disk yani kısaca C diski dışında herhangi bir disk.
İlk adım;
ISO dosyasına sağ tık yaparak "WinRar - Klasöre çıkart" seçeneğini seçin ve çıkarılan dosyayı ilgili bölüme veya diskin içerisine atın.
Çıkartılan ISO içeriği birebir aynı olmasa da şu şekilde olmalıdır;
İkinci adım;
Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatalım ki direkt başlangıç onarmaya girebilelim.
(Eğer masaüstüne erişemiyorsanız bilgisayar açılırken sürekli kapatıp açın birkaç denemeden sonra sistem otomatik olarak kurtarma moduna geçiş yapacaktır.)
Sorun Gider diyelim
Gelişmiş Seçenekler
Komut İstemi
Üçüncü Adım:
Komut istemine girdiğimizde bilgisayar gidip gelebilir çünkü sistem C sürücüsünü kapatıp kurtarma yani X sürücüsüne geçiş yapacak bu da demek oluyor ki artık C sürücüsü biçimlendirilebilir.
Komut istemi açıldıktan sonra "notepad.exe" yazalım.
Notepad açıldıktan sonra sol üstten "Dosya/Farklı Kaydet"
Alt taraftaki Dosya Türü seçeneğini "Tüm Dosyalar" yapıyoruz ve kurulumun bulunduğu bölüme/diske giriyoruz.
Setup.exe'ye sağ tık yapıp "Aç" diyoruz.
Kurulum hazır, C: diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsiniz.
Sorularınızı ve ek önerilerinizi mesajlarda belirtebilirsiniz iyi forumlar.
İhtiyacınız olan şey;
D bölümü, dahili disk veya harici disk yani kısaca C diski dışında herhangi bir disk.
İlk adım;
ISO dosyasına sağ tık yaparak "WinRar - Klasöre çıkart" seçeneğini seçin ve çıkarılan dosyayı ilgili bölüme veya diskin içerisine atın.
Çıkartılan ISO içeriği birebir aynı olmasa da şu şekilde olmalıdır;
İkinci adım;
Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatalım ki direkt başlangıç onarmaya girebilelim.
(Eğer masaüstüne erişemiyorsanız bilgisayar açılırken sürekli kapatıp açın birkaç denemeden sonra sistem otomatik olarak kurtarma moduna geçiş yapacaktır.)
Sorun Gider diyelim
Gelişmiş Seçenekler
Komut İstemi
Üçüncü Adım:
Komut istemine girdiğimizde bilgisayar gidip gelebilir çünkü sistem C sürücüsünü kapatıp kurtarma yani X sürücüsüne geçiş yapacak bu da demek oluyor ki artık C sürücüsü biçimlendirilebilir.
Komut istemi açıldıktan sonra "notepad.exe" yazalım.
Notepad açıldıktan sonra sol üstten "Dosya/Farklı Kaydet"
Alt taraftaki Dosya Türü seçeneğini "Tüm Dosyalar" yapıyoruz ve kurulumun bulunduğu bölüme/diske giriyoruz.
Setup.exe'ye sağ tık yapıp "Aç" diyoruz.
Kurulum hazır, C: diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsiniz.
Sorularınızı ve ek önerilerinizi mesajlarda belirtebilirsiniz iyi forumlar.
Son düzenleme: