fan hızı kaç rpm olmalı?

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
benimki hep 1000 rpm de çalışıyor. çok ses çıkarmıyor ama valorantta dün yüksek ayarlarda 80 dereceyi gördüm. normalde battlefront 2 de 81 derece genelde fan hızım iyimi?

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Sınırda değil genelde oyunlarda 80 derece iyidir. 90 Derece sınırdır.
Yok artık. 90 derece mi sınır? 80 derecenin neresi iyi? 80 derece sınırdır. 82 derece ve üstü risklidir. 90 derece Allah'a emanet zaten.

1400RPM'e çekmeni öneririm. Termal macun yenileyebilirsin. Toz varsa temizle.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Bilgisayarınız masaüstü ise kesinlikle ama kesinlikle valorant gibi bir oyunda normal değil sıcaklıklar. Laptop olsa bile fazla. Fan hızınız düşük. Soğutmanızı güçlendirmenizi öneririm. Fan hızlarını artırarak başlayabilirsiniz. Mesela ben fan hızlarımı işlemci 70 dereceye ulaştığında tam gaz olacak şekilde ayarladım. Zaten 70 dereceye ulaştıran oyun oynamıyorum pek fazla. Bu sayede işlemci serin kalıyor. Bu tarz bir şey önerebilirim.

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
Bilgisayarınız masaüstü ise kesinlikle ama kesinlikle valorant gibi bir oyunda normal değil sıcaklıklar. Laptop olsa bile fazla. Fan hızınız düşük. Soğutmanızı güçlendirmenizi öneririm. Fan hızlarını artırarak başlayabilirsiniz. Mesela ben fan hızlarımı işlemci 70 dereceye ulaştığında tam gaz olacak şekilde ayarladım. Zaten 70 dereceye ulaştıran oyun oynamıyorum pek fazla. Bu sayede işlemci serin kalıyor. Bu tarz bir şey önerebilirim.
tam olarak kaça çekeyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

tam olarak kaça çekeyim?
2000 yeterlimidir?

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
tam olarak kaça çekeyim?

2000 yeterlimidir?
2000RPM yapabilirsiniz. Ama laptop daha fazla ses çıkaracaktır. Termal macun yenilemenizi öneririm.

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
2000RPM yapabilirsiniz. Ama laptop daha fazla ses çıkaracaktır. Termal macun yenilemenizi öneririm.
masaüstü.

hangi programı önerirsiniz?

hangi programı önerirsiniz?

Son düzenleme:

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Yok artık. 90 derece mi sınır? 80 derecenin neresi iyi? 80 derece sınırdır. 82 derece ve üstü risklidir. 90 derece Allah'a emanet zaten.

1400RPM'e çekmeni öneririm. Termal macun yenileyebilirsin. Toz varsa temizle.
Sınır 100 derece. Rastgele bir işlemci koyuyorum alta bakabilirsiniz.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Sınır 100 derece. Rastgele bir işlemci koyuyorum alta bakabilirsiniz.

Bu işlemcinin dayanabileceği en üst derece. Ben normalize sınır değeri söyledim. Bu değere bakarsan 90 derece-85 derece normal bir derece gibi. Ama değil, 80 derece normalize sınır. 82 derece ve üstü risklidir.

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
Bu işlemcinin dayanabileceği en üst derece. Ben normalize sınır değeri söyledim. Bu değere bakarsan 90 derece-85 derece normal bir derece gibi. Ama değil, 80 derece normalize sınır. 82 derece ve üstü risklidir.
program önerebilirmisiniz

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Zaten işlemci riske girerse sırayla fan devrini otomatik yükseltir, frekansı düşürür halen daha düşmüyorsa pc resetlenir. Arkadaşın oyununda FPS düşmüyorsa sorun yok.

RX580’li sistemi olan arkadaşım valorantta 80 85 derece görüyor ekran kartında. Gta Onlinede bile 70 derece civarlarında. Oyunda bir anormallik var.

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
Fan ayarlarıyla uğraşmayın derim tozları temizleyip termal macun yenileyin düzelir

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Zaten işlemci riske girerse sırayla fan devrini otomatik yükseltir, frekansı düşürür halen daha düşmüyorsa pc resetlenir. Arkadaşın oyununda FPS düşmüyorsa sorun yok.

RX580’li sistemi olan arkadaşım valorantta 80 85 derece görüyor ekran kartında. Gta Onlinede bile 70 derece civarlarında. Oyunda bir anormallik var.
80-85 derece ama kartın ömrünü kısaltır, ve yüksek derecelerdir. İşlemci veya ekran kartı sorunsuz çalışır. Ama ömrü kısalır. Arkadaşına undervolt yapmasını öneririm.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
temizledim fanım 1000 rpm üstüne çıkmıyor

robloxda bile 75 derece oluyo
Kasa fanı diyorsanız sizin kasanız İzoly markaydı yanlış hatırlamıyorsam. O marka kasada hava akışı da çok kötü fanların performansı da. Yaprak tasarımı çok etkiliyor ısıyı.

İşlemci fanı ve anakarta bağlı fanlar için Asus Fan Xpert kullanbilirsiniz program.

Ekran kartı içinde Asus GPU Tweak 2 veya MSI Afterburner kullanabilirsiniz. Ama tavsiyem otomatikte bırakmanız.

Anakartınız giriş seviye ise çok fan girişi yoktur, direkt olarak PSU bağlıdır kasa fanlarınız. Onlar da kontrol edilemiyor.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
tam olarak kaça çekeyim?

2000 yeterlimidir?
Test ederek ayarlamanızı öneririm. Hem serin hem aşırı sesli olmayacak şekilde kendinize göre ayarlayabilirsiniz deneyerek.
ya bana program önerin :D
Anakartınızın kendi programı vardır muhtemelen. Mesela MSI anakartlar için Dragon Center uygulaması var.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
80-85 derece ama kartın ömrünü kısaltır, ve yüksek derecelerdir. İşlemci veya ekran kartı sorunsuz çalışır. Ama ömrü kısalır. Arkadaşına undervolt yapmasını öneririm.
Hocam AMD Gpu zaten ne yaparsak yapalım ısınacak o yüzden çok üstüne düşmüyoruz. Yetkili servisten yeni geldi kart onlar bile o ısılara normal diyor. Nvidia olsa evet o ısılar yüksek şüpheleniriz fakat AMD Gpu'lar gereğinden fazla ısınıyor.

Anakartınızın kendi programı vardır muhtemelen. Mesela MSI anakartlar için Dragon Center uygulaması var.
Anakart markasına gerek yok. X marka anakarta Y marka üreticinin programı da kullanılabilir. Fan hızı ayarlama yapıyor sonuçta. Yaptığı işlemler birebir aynı. Sadece üstte yazan marka değişir.

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
Test ederek ayarlamanızı öneririm. Hem serin hem aşırı sesli olmayacak şekilde kendinize göre ayarlayabilirsiniz deneyerek.

arkadaşlar msı afterburner üzerinden 100 yaptım çok fazla ses çıktı hemen otomatiğe aldım otomatikte %40 da çalışıyor kaç yapayım?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
arkadaşlar msı afterburner üzerinden 100 yaptım çok fazla ses çıktı hemen otomatiğe aldım otomatikte %40 da çalışıyor kaç yapayım?
Arkadaş mesajlarımızı okumuyor fazla ayrıntıya girmeyelim madem kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Kafasına göre işler yapıp yaptım diye haber veriyor sadece.

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
Arkadaş mesajlarımızı okumuyor fazla ayrıntıya girmeyelim madem kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Kafasına göre işler yapıp yaptım diye haber veriyor sadece.
arkadaşım ben size belirttim böyle şeylerden anlamıyorum diye yukarıda kendi kendinize yazışıyorsunuz. bu konuyla alakası yok yazdıklarınızın

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
arkadaşım ben size belirttim böyle şeylerden anlamıyorum diye yukarıda kendi kendinize yazışıyorsunuz. bu konuyla alakası yok yazdıklarınızın
Kasa fanı diyorsanız sizin kasanız İzoly markaydı yanlış hatırlamıyorsam. O marka kasada hava akışı da çok kötü fanların performansı da. Yaprak tasarımı çok etkiliyor ısıyı.

İşlemci fanı ve anakarta bağlı fanlar için Asus Fan Xpert kullanbilirsiniz program.

Ekran kartı içinde Asus GPU Tweak 2 veya MSI Afterburner kullanabilirsiniz. Ama tavsiyem otomatikte bırakmanız.

Anakartınız giriş seviye ise çok fan girişi yoktur, direkt olarak PSU bağlıdır kasa fanlarınız. Onlar da kontrol edilemiyor.
Bu mesaj alakasız mı? Peki.

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
Bu mesaj alakasız mı? Peki.
böyle şeylerden anlamıyorum diyorum sizin dedikleriniz bana karmaşık geliyor. benim dilimde konuşun

hiç kavgaya gerek yok fan hızını %de kaça çekeyim siz bana onu söyleyin oyun oynarken 75 derecenin üzerine çıkmasın yeter.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
böyle şeylerden anlamıyorum diyorum sizin dedikleriniz bana karmaşık geliyor. benim dilimde konuşun
Yahu bilgisayardan anlamayan birine o mesajı okutsam anlar. Siz anlamak değil direkt sorununuz çözülsün istiyorsunuz. Ek olarak mesajımı tekrar okudum teorik bir terim yok anlaşılmayacak. Tek yabancı şey program ismi onu da Google yapıştırsanız programın sitesi çıkıyor indirmek için.