Yavuz sama
Asistan
benimki hep 1000 rpm de çalışıyor. çok ses çıkarmıyor ama valorantta dün yüksek ayarlarda 80 dereceyi gördüm. normalde battlefront 2 de 81 derece genelde fan hızım iyimi?
Isı değerleri iyi.benimki hep 1000 rpm de çalışıyor. çok ses çıkarmıyor ama valorantta dün yüksek ayarlarda 80 dereceyi gördüm. normalde battlefront 2 de 81 derece genelde fan hızım iyimi?
fan hızım otomatikte sence arttırmalımıyım?Isı değerleri iyi.
Yeterli.fan hızım otomatikte sence arttırmalımıyım?
İyi derken? Arkadaşın ısı değerleri sınırda.Isı değerleri iyi.
Yok artık. 90 derece mi sınır? 80 derecenin neresi iyi? 80 derece sınırdır. 82 derece ve üstü risklidir. 90 derece Allah'a emanet zaten.Sınırda değil genelde oyunlarda 80 derece iyidir. 90 Derece sınırdır.
tam olarak kaça çekeyim?Bilgisayarınız masaüstü ise kesinlikle ama kesinlikle valorant gibi bir oyunda normal değil sıcaklıklar. Laptop olsa bile fazla. Fan hızınız düşük. Soğutmanızı güçlendirmenizi öneririm. Fan hızlarını artırarak başlayabilirsiniz. Mesela ben fan hızlarımı işlemci 70 dereceye ulaştığında tam gaz olacak şekilde ayarladım. Zaten 70 dereceye ulaştıran oyun oynamıyorum pek fazla. Bu sayede işlemci serin kalıyor. Bu tarz bir şey önerebilirim.
2000 yeterlimidir?tam olarak kaça çekeyim?
2000RPM yapabilirsiniz. Ama laptop daha fazla ses çıkaracaktır. Termal macun yenilemenizi öneririm.tam olarak kaça çekeyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:
2000 yeterlimidir?
masaüstü.2000RPM yapabilirsiniz. Ama laptop daha fazla ses çıkaracaktır. Termal macun yenilemenizi öneririm.
hangi programı önerirsiniz?2000RPM yapabilirsiniz. Ama laptop daha fazla ses çıkaracaktır. Termal macun yenilemenizi öneririm.
hangi programı önerirsiniz?Bilgisayarınız masaüstü ise kesinlikle ama kesinlikle valorant gibi bir oyunda normal değil sıcaklıklar. Laptop olsa bile fazla. Fan hızınız düşük. Soğutmanızı güçlendirmenizi öneririm. Fan hızlarını artırarak başlayabilirsiniz. Mesela ben fan hızlarımı işlemci 70 dereceye ulaştığında tam gaz olacak şekilde ayarladım. Zaten 70 dereceye ulaştıran oyun oynamıyorum pek fazla. Bu sayede işlemci serin kalıyor. Bu tarz bir şey önerebilirim.
Sınır 100 derece. Rastgele bir işlemci koyuyorum alta bakabilirsiniz.Yok artık. 90 derece mi sınır? 80 derecenin neresi iyi? 80 derece sınırdır. 82 derece ve üstü risklidir. 90 derece Allah'a emanet zaten.
1400RPM'e çekmeni öneririm. Termal macun yenileyebilirsin. Toz varsa temizle.
Bu işlemcinin dayanabileceği en üst derece. Ben normalize sınır değeri söyledim. Bu değere bakarsan 90 derece-85 derece normal bir derece gibi. Ama değil, 80 derece normalize sınır. 82 derece ve üstü risklidir.Sınır 100 derece. Rastgele bir işlemci koyuyorum alta bakabilirsiniz.
![]()
Product Specifications
quick reference guide including specifications, features, pricing, compatibility, design documentation, ordering codes, spec codes and more.ark.intel.com
program önerebilirmisinizBu işlemcinin dayanabileceği en üst derece. Ben normalize sınır değeri söyledim. Bu değere bakarsan 90 derece-85 derece normal bir derece gibi. Ama değil, 80 derece normalize sınır. 82 derece ve üstü risklidir.
Speedfan olabilir.program önerebilirmisiniz
speedfan çok karışık onu kullanamıyorumSpeedfan olabilir.
Zaten işlemci riske girerse sırayla fan devrini otomatik yükseltir, frekansı düşürür halen daha düşmüyorsa pc resetlenir. Arkadaşın oyununda FPS düşmüyorsa sorun yok.Bu işlemcinin dayanabileceği en üst derece. Ben normalize sınır değeri söyledim. Bu değere bakarsan 90 derece-85 derece normal bir derece gibi. Ama değil, 80 derece normalize sınır. 82 derece ve üstü risklidir.
temizledim fanım 1000 rpm üstüne çıkmıyorFan ayarlarıyla uğraşmayın derim tozları temizleyip termal macun yenileyin düzelir
robloxda bile 75 derece oluyoFan ayarlarıyla uğraşmayın derim tozları temizleyip termal macun yenileyin düzelir
80-85 derece ama kartın ömrünü kısaltır, ve yüksek derecelerdir. İşlemci veya ekran kartı sorunsuz çalışır. Ama ömrü kısalır. Arkadaşına undervolt yapmasını öneririm.Zaten işlemci riske girerse sırayla fan devrini otomatik yükseltir, frekansı düşürür halen daha düşmüyorsa pc resetlenir. Arkadaşın oyununda FPS düşmüyorsa sorun yok.
RX580’li sistemi olan arkadaşım valorantta 80 85 derece görüyor ekran kartında. Gta Onlinede bile 70 derece civarlarında. Oyunda bir anormallik var.
ya bana program önerin80-85 derece ama kartın ömrünü kısaltır, ve yüksek derecelerdir. İşlemci veya ekran kartı sorunsuz çalışır. Ama ömrü kısalır. Arkadaşına undervolt yapmasını öneririm.
Kasa fanı diyorsanız sizin kasanız İzoly markaydı yanlış hatırlamıyorsam. O marka kasada hava akışı da çok kötü fanların performansı da. Yaprak tasarımı çok etkiliyor ısıyı.temizledim fanım 1000 rpm üstüne çıkmıyor
robloxda bile 75 derece oluyo
Test ederek ayarlamanızı öneririm. Hem serin hem aşırı sesli olmayacak şekilde kendinize göre ayarlayabilirsiniz deneyerek.tam olarak kaça çekeyim?
2000 yeterlimidir?
Anakartınızın kendi programı vardır muhtemelen. Mesela MSI anakartlar için Dragon Center uygulaması var.ya bana program önerin![]()
Hocam AMD Gpu zaten ne yaparsak yapalım ısınacak o yüzden çok üstüne düşmüyoruz. Yetkili servisten yeni geldi kart onlar bile o ısılara normal diyor. Nvidia olsa evet o ısılar yüksek şüpheleniriz fakat AMD Gpu'lar gereğinden fazla ısınıyor.80-85 derece ama kartın ömrünü kısaltır, ve yüksek derecelerdir. İşlemci veya ekran kartı sorunsuz çalışır. Ama ömrü kısalır. Arkadaşına undervolt yapmasını öneririm.
Anakart markasına gerek yok. X marka anakarta Y marka üreticinin programı da kullanılabilir. Fan hızı ayarlama yapıyor sonuçta. Yaptığı işlemler birebir aynı. Sadece üstte yazan marka değişir.Anakartınızın kendi programı vardır muhtemelen. Mesela MSI anakartlar için Dragon Center uygulaması var.
arkadaşlar msı afterburner üzerinden 100 yaptım çok fazla ses çıktı hemen otomatiğe aldım otomatikte %40 da çalışıyor kaç yapayım?Test ederek ayarlamanızı öneririm. Hem serin hem aşırı sesli olmayacak şekilde kendinize göre ayarlayabilirsiniz deneyerek.
Anakartınızın kendi programı vardır muhtemelen. Mesela MSI anakartlar için Dragon Center uygulaması var.
Arkadaş mesajlarımızı okumuyor fazla ayrıntıya girmeyelim madem kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Kafasına göre işler yapıp yaptım diye haber veriyor sadece.arkadaşlar msı afterburner üzerinden 100 yaptım çok fazla ses çıktı hemen otomatiğe aldım otomatikte %40 da çalışıyor kaç yapayım?
arkadaşım ben size belirttim böyle şeylerden anlamıyorum diye yukarıda kendi kendinize yazışıyorsunuz. bu konuyla alakası yok yazdıklarınızınArkadaş mesajlarımızı okumuyor fazla ayrıntıya girmeyelim madem kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Kafasına göre işler yapıp yaptım diye haber veriyor sadece.
arkadaşım ben size belirttim böyle şeylerden anlamıyorum diye yukarıda kendi kendinize yazışıyorsunuz. bu konuyla alakası yok yazdıklarınızın
Bu mesaj alakasız mı? Peki.Kasa fanı diyorsanız sizin kasanız İzoly markaydı yanlış hatırlamıyorsam. O marka kasada hava akışı da çok kötü fanların performansı da. Yaprak tasarımı çok etkiliyor ısıyı.
İşlemci fanı ve anakarta bağlı fanlar için Asus Fan Xpert kullanbilirsiniz program.
Ekran kartı içinde Asus GPU Tweak 2 veya MSI Afterburner kullanabilirsiniz. Ama tavsiyem otomatikte bırakmanız.
Anakartınız giriş seviye ise çok fan girişi yoktur, direkt olarak PSU bağlıdır kasa fanlarınız. Onlar da kontrol edilemiyor.
böyle şeylerden anlamıyorum diyorum sizin dedikleriniz bana karmaşık geliyor. benim dilimde konuşunBu mesaj alakasız mı? Peki.
Yahu bilgisayardan anlamayan birine o mesajı okutsam anlar. Siz anlamak değil direkt sorununuz çözülsün istiyorsunuz. Ek olarak mesajımı tekrar okudum teorik bir terim yok anlaşılmayacak. Tek yabancı şey program ismi onu da Google yapıştırsanız programın sitesi çıkıyor indirmek için.böyle şeylerden anlamıyorum diyorum sizin dedikleriniz bana karmaşık geliyor. benim dilimde konuşun