fan hızı kaç rpm olmalı?

whyXdep

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Test ederek ayarlamanızı öneririm. Hem serin hem aşırı sesli olmayacak şekilde kendinize göre ayarlayabilirsiniz deneyerek.

Anakartınızın kendi programı vardır muhtemelen. Mesela MSI anakartlar için Dragon Center uygulaması var.
gigabyte için var mı

Yavuz sama

Asistan
Reaksiyon puanı
184
arkadaşlar sorunumu çözdüm. konu kapanabilir. fan hızımı %50 ye çektim çok fazla ses yok ve şimdi en fazla 65 derece oluyor. teşekkürler herkeze.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Hocam AMD Gpu zaten ne yaparsak yapalım ısınacak o yüzden çok üstüne düşmüyoruz. Yetkili servisten yeni geldi kart onlar bile o ısılara normal diyor. Nvidia olsa evet o ısılar yüksek şüpheleniriz fakat AMD Gpu'lar gereğinden fazla ısınıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart markasına gerek yok. X marka anakarta Y marka üreticinin programı da kullanılabilir. Fan hızı ayarlama yapıyor sonuçta. Yaptığı işlemler birebir aynı. Sadece üstte yazan marka değişir.
Malesef, RX570 kullanıyorum. Bende aynı dertten muzdaribim. 90W ve üstü güç çekmeye başlayınca kart sapıtıyor. 85 derecelere falan geliyor. Bende mecbur grafik düşürüyorum:(
arkadaşlar sorunumu çözdüm. konu kapanabilir. fan hızımı %50 ye çektim çok fazla ses yok ve şimdi en fazla 65 derece oluyor. teşekkürler herkeze.
Yakın zamanda termal macunda yenile. Kasanın mesh yeri varsa oraya fan tak. Eğer kasandaki fanlar dandikse yenile. Artic F12 alabilirsin.