Facebook'un Geliri Ne Kadar?

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Dünyanın en popüler sosyal ağ sitesi Facebook ile ilgili haberler bitmek bilmiyor. Bir siteye göre, 2010 yılında Facebook, 1 Milyar Dolardan fazla para kazanacak. 2009'daki sayıyı merak ediyor musunuz?

Facebook'un popüleritesi 2010 yılında daha da artacağa benziyor. 2009 yılında 300 milyona ulaşan üye sayısıyla birlikte dünyanın en kalabalık ve popüler sosyal ağı olan Facebook, sadece üye sayısıyla değil, kazandığı parayla da birçok sosyal ağ sitelerinin ağzını sulandırıyor.

Insidefacebook.com adlı bir sitenin yaptığı çalışmaya göre, Facebook'un 2009 yılındaki toplam geliri 700 Milyon Dolar'a yükseldi. 2010 yılındaki tahmini gelir ise tam 1 Milyar Dolar! Facebook bu bu sayıya ulaşmayı başarır mı bilemiyoruz fakat, halen daha popülerliğiyle gündemde olan sitenin çok da zorlanmayacağını tahmin edebiliyoruz.

facebook1266683317.jpg

Son dönemde kullanıcıların profillerinin güvenliğiyle ilgili çalışmalarını artıran Facebook, 2007'de 150 Milyon Dolar, 2008'de ise 300 Milyon Dolar gelir elde etmişti. 2009'da bu sayıyı iki katından fazla artırmayı başaran sitenin, bir sene sonrasında 1 Milyar barajını geçmesine birçok kesim kesin gözüyle bakıyor.

:: Sizce Facebook'un popülaritesi kaç sene daha devam eder?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
2 sene ..:)

Turk_ST@Rs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aklıma hep takılmıştır 1 sorum var hani deniliyorya şu kadar para kazanacak tamam oyunlardan şunlardan bunlardan para kazanıyor reklam gelirlerindende kazanıyor onuda anladık google amcada öduyor onuda anladık peki burdan kazandıkları para 1 milyar dolar etmez peki bu google amca ve facebookun geriye kalan kazandıgı parayı ödeyenler kimlerdir bunu hep merank etmişimdir acıklama yapmak isteyeni 1 adımcık one alabiliriz :D benim bu soruma abuk sabuk yorum yazcak varsa yazmasın madem biliyorsan paylaş bilmiyorsan sor bilmedigim için sordum :yes:

benim tahminimcede 3-4 yıl gider :)

proghakan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bi ara bende müptalasıydım ama 3-4 ay sürdü şimdi haftada 1 bakıyorum son halini göreli zaten girmek hiç gelmiyor:(

dolaylı yoldan biraz bizden çıkıyor diğer siteler gibi direk reklam almadığından açıkcası bende merak ediyorum bu kadar dolarların fazlalığını:D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
aklıma hep takılmıştır 1 sorum var hani deniliyorya şu kadar para kazanacak tamam oyunlardan şunlardan bunlardan para kazanıyor reklam gelirlerindende kazanıyor onuda anladık google amcada öduyor onuda anladık peki burdan kazandıkları para 1 milyar dolar etmez peki bu google amca ve facebookun geriye kalan kazandıgı parayı ödeyenler kimlerdir bunu hep merank etmişimdir acıklama yapmak isteyeni 1 adımcık one alabiliriz :D benim bu soruma abuk sabuk yorum yazcak varsa yazmasın madem biliyorsan paylaş bilmiyorsan sor bilmedigim için sordum :yes:

benim tahminimcede 3-4 yıl gider :)

dünyayı küçümseme sadece Türkiye gibi görme...

Dünyadaki reklam pastasının fiyatı öyle küçük rakamlar değil...

Örneğin Türkiye de 2010 yılında İnternet sektöründeki reklam pastası 200 000 000 Dolar olması bekleniyor...

Tüm reklam pastası ise 3 000 000 000 Doları geçmesi ön görülüyor...

Dünyada 2007 de Sadece Cep Telefonları ile gönderilen Reklamların tutarı 11 000 000 000 Doları geçti ve 2010 u sen tahmin et...

2009 da ABD de reklam pastası 166 000 000 000 Dolar...

Bunun % 30 u internet reklamı...

Şimdi bu rakamları kafanda nasıl bir hesap yapıyorsan yap ve tüm dünyaya genelle...

Ve Dünyada en çok tıklanan sitelerin reklam gelirleri bu pastadan o kadar pay alır mı almaz mı hesabını kendin yap...

Bence az bile kazanıyorlar...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Facebook çökene kadar para basmaya devam eder.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Nerden akıyor bu değirmenin suyu.

**osk@r78**

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Eskiden şimdiki kadar popüler değildi sanırım son zamanlarda aşırı bi artış var gibi sanki.2 sene falan gider bu şekil ..