Facebook'ta Çocuk İstismarın Karşı Eylem

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bende değiştirdim ama bunlarla pek bişeyin değişeceğini sanmıyorum.
cizgifilmkarakterleri2.gif

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bununla bir yere varılamaz. Nasıl bunun önüne geçilir aslında açık ve net belli.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
İşe yaramayacağını bilsem de ben de değiştirdim. Şimdiki SDN avatarımı kullandım

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
154639_1668365342329_1033179533_1837279_2705433_n.jpg

Benim ki böyle bir şey.

DÜn değiştirdim

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kimse facebooktan çekmemiş profil resmini, profile ulaşırlar diye mi acaba :D

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Hiç bu kadar bir konuda kullanıcıların duyarlı olduğunu görmedim. Ben de hemen değştirdim ve bugün son gün bu süreyi daha da uzatsalar çok daha kişiye ulaştırıp verilen tepki gözden kaçmamış olur.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
31 aralık yazmıyor mu son günde? Ben öyle hatırlıyorum sanki.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
images

bende bunu yaptım destek olsun diye

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Ben de değiştirdim sessiz kalmaktansa değiştirmek gerek ..
ilk başta bu ;

sonra da bu ;

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Profil resmini değiştirmek haliyle en düşük düzeyde yaptığımız tepkidir.Ben de değiştirdim.
Bu konuda çocukları olan herkesin bilinçlenmesi lazım ve bilgilendirilmesi lazım.
Emelleri için çocukları kullanan iğrenç insanlar hiç ummadığınız yerden çıkabilir haberiniz olsun.
O yüzden çok dikkatli olmanız ve iyi iletşimin olması lazım çocuklarınızla.
Geçen sene katıldığımız çocuk istismarı eğitminde işin boyutunu çok farklı bir şekilde gördük.
Bu konuda katılan avukatlar söyledi;henüz bu konuda adalet ne yazık ki çok geride.
Mahkemelerdeki hakim ve savcılar adaletten ziyade bu konuda bilgisizler.
Eğitim düzeyinin düşük olduğu ortamda çocuklar daha yüksek risk altındadır bu da önemli nedenlerden.
Anne babaların bu konuda dikkatli olmaları gerekir.
Son olarak istismarcılar genelde yakın çevreden olur yani akrabalrdan ne yazık ki.
Böyle bir kişiden şüphelediğinizde lütfen daha dikkatli olun.

MrtKrt

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Değişmesi Gereken Asıl Şey Profil Fotoğraflarınız Değil Kafalarınızdır Canım Arkadaşlarım..

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
foto değiştirince artık herşey tamam dimi canlar ? milletin ne kadar boş oldugunu göstergesi bu işte.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bazen adalet yetersiz kalıyor sanırım.
imgres
imgres

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Profil fotoğrafını değiştirerek olayı engellemiyorsunuz zaten sevgili arkadaşlar. Tüm dünyada bu olay yapılınca her yerde haber çıkmaya başladı ve çocuk istismarı gündeme taşındı. Olayın amacı gündeme gelmek ve bu sayede çocukları koruyan örgütlerin daha çok sesini duyurmasını sağlamak. Tüm dünyada protesto yapılıyor, protesto tepki göstermek demektir.

Bu olaya boş diyenler çocuk istismarı için ne gibi çözümler üretiyor acaba? Çocuk dövmek, çalıştırmak da istismardır yasalara göre. Komşunuz çocuğunu döverken gidip onun kafasına mı ateş ediyorsunuz?

Sami abi karikatürü gibi moda girmenin anlamı yok. Kimse bir şey yapamıyor bu konuda bari gündeme gelmesini sağlayın da gerekli insanlar işlerini yapsın.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

foto değiştirince artık herşey tamam dimi canlar ? milletin ne kadar boş oldugunu göstergesi bu işte.

Profil fotoğrafını değiştirerek olayı engellemiyorsunuz zaten sevgili arkadaşlar. Tüm dünyada bu olay yapılınca her yerde haber çıkmaya başladı ve çocuk istismarı gündeme taşındı. Olayın amacı gündeme gelmek ve bu sayede çocukları koruyan örgütlerin daha çok sesini duyurmasını sağlamak. Tüm dünyada protesto yapılıyor, protesto tepki göstermek demektir.

Bu olaya boş diyenler çocuk istismarı için ne gibi çözümler üretiyor acaba? Çocuk dövmek, çalıştırmak da istismardır yasalara göre. Komşunuz çocuğunu döverken gidip onun kafasına mı ateş ediyorsunuz?

Sami abi karikatürü gibi moda girmenin anlamı yok. Kimse bir şey yapamıyor bu konuda bari gündeme gelmesini sağlayın da gerekli insanlar işlerini yapsın.

En güzel cevap verilmiş...

Bir Kıssa vardır...

Hz İbrahim ateşe atıldığı zaman

bir karınca dağ gibi ateşi söndürmek için ağzıyla su taşıyormuş...

Karıncaya sormuşlar... Senin taşıdığın bu su ile ne olur?

daha ateşe değmeden buharlaşır. ne faydası var?

Karınca demiş ben de biliyorum benim taşıdığım suyun ateşi söndürmede bir faydası olmayacağını, ama Tarafım Belli Olsun...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Kitle Haraketi Olunca Tüm Gözler Bu Olaya Çevriliyor . Belkide Biraz Dikkatleri Çekilir Diye Böyle Küçük Bir Olayın Dahili Oluyoruz

Elbruz46 nin Hikayesindeki Gibi

"Tarafımız Belli Olsun"

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
En güzel cevap verilmiş...

Bir Kıssa vardır...

Hz İbrahim ateşe atıldığı zaman

bir karınca dağ gibi ateşi söndürmek için ağzıyla su taşıyormuş...

Karıncaya sormuşlar... Senin taşıdığın bu su ile ne olur?

daha ateşe değmeden buharlaşır. ne faydası var?

Karınca demiş ben de biliyorum benim taşıdığım suyun ateşi söndürmede bir faydası olmayacağını, ama Tarafım Belli Olsun...

güzeldi bu Elbruz46