F tuşları nasıl pasif olur?

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Birkaç gün önce yeni laptop aldım. Önceki kullandığımda böyle bir şey yoktu, aslında sorun olduğunu sanmıyorum bir şey var da ben bilmiyorum ben de sizden öğreneyim dedim. Mesela oyun açıkken oyunda F3 tuşuna basmamı istiyor basıyorum ekranın parlaklığı artıyor, F9'a bas diyor basıyorum ses kısılıyor.F tuşlarını Oyundayken pasif hale nasıl getiririm? Teşekkürler:thumbup1:

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bilgisayarın markasını falan söylersen bilenler yardımcı olur.

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dediğin gibi yapınca işe yaradı ama oyunda neredeyse sürekli basmam gerekiyor(büyüler için.) başka çözümü yok mudur?

HP Pavilion dv6 serisinden

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Fn+Ctrl yaptıktan sonraki ilk basışımda düzgün çalışıyor sonra tekrar basınca parlaklık ayarlarına gidiyor yine

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Dell de bunun ayarı var tuşa basıldığında hangisinin çalışacağını hangisinin Fn ile beraber çalışacağını seçebiliyorsun. HP de yoksa ayıp etmişler.

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sağol. bu sorun sadece bende mi var yani oyuna girdiğimde otomatik olarak iptal edilemez mi? veya birkaç tıklama ile?

veyselgunduz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sende sorun yok gerçi bu bir sorun değil sana verdiğim link teki gibi yaparsan istedğin gibi olur.

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Linkteki kısmen istediğim gibi, yani sonuçta bu tuşları da kullanıyorum istediğim oyun vb. oynarken bu özelliklerinin pasif olması. Dell'deki özelliğin HP'de de olması lazım ama ben bulamadım daha

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Num Lock, Scroll Lock, Shift + Num Lock, FN + F tuşlarını deneyerek kilidini kaldırmayı deneyebilirsin. Değişik kombinasyonlardan birisi mutlaka tutmalı. Fn tuşu basılı kalmış olmasın? :)

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hepsini denedim sonuç yine aynı :/

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Yeni laptoplarda FN tuşunun işlevini değiştirdiler.

Yani şöyle, artık sayılarla işimiz olduğunda o tuşu kullanacağız.

Tabi, tekrar eski haline nasıl getirilir bilmiyorum.

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yeni laptoplarda FN tuşunun işlevini değiştirdiler.

Yani şöyle, artık sayılarla işimiz olduğunda o tuşu kullanacağız.

Tabi, tekrar eski haline nasıl getirilir bilmiyorum.
Ben hala çözümü bulamadım. Önceki mesajlarda yazdığı gibi BIOStan da düzeltemedim; girişte f10a bas bu ekran gelecek diyor, başka ekran geliyor.. ilginç :/

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Bilgisayarı açtığın zaman hp logosu görünce F10 tuşuna basacaksın. Daha sonra bios ekranı gelecek.

Daha sonra System Configuration sekmesine gelip Action Keys Mod seçeneğine gelip enter tuşuna basacaksın Disabled seçeceksin. Daha sonra F10 tuşuna basıp kayıt edip çıkacaksın.

1341056045598.png

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bunu 3 kez denedim ilk ikisinde biraz daha geç basmışım hemen basmak lazımmış, f tuşlarını ayarladım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Şimdi de ins(aynı zamanda prt. screen) tuşu fn'le beraber basılmadan çalışmıyor.. bunun için ayrı başlık açmama gerek yok sanırım

setherial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fn tuşu olmalı. Onlarla F Tuşlarını kullanabilirsin ya da pasifleştirebilirsin.

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
benim sorduğum da oyunda sürekli f tuşlarını kullandığım ve sürekli Fn'e basmak zor geldiği için Fn'i kullanmadan f tuşlarını nasıl kullanacağımdı, BIOS ayarıyla oldu. Şimdi aynı şey insert tuşnda da var. Oyunda insert tuşu da kullanılıyor(keşke değişebilse) Fn tuşunu kullanmadan nasıl inserti kendi işleviyle kullanırım?

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Eğer yanlış anlamadıysam fn tuşu hiç çalışmasın diyorsan ben asus kullanıyorum bunda atk hotkey yada package diye driver var ve açılışta otomatik açılırlar.sendeki driver ı bul ve en basit ccleaner programı ile açılışta açılan programlardan pasif yap yada sil bir daha kullanılmaz ve otomatik açılmaz.

Shadow`

Asistan
Reaksiyon puanı
2
F tuşları normalde parlaklık azaltma ses arttırma gibi şeylere yarıyordu, Fn'le basınca oyundaki görevini görüyordu-oyun açıkken- BIOS'tan kapattım az önce arkadaşın verdiği link sayesinde. Şimdi aynı şey Insert tuşunda da var. Oyundaki işleviyle kullanmam için Fn'le birlikte basmam gerekiyor bu da bir hayli işkence yapıyor.Fn tuşunu kullanmadan Insert'i kullanmayı soruyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardes insert tuşuda fn ile aktif olur çünü yukarıdaki tüm sıra birbirine baglıdır sen simdi f1-f2 tuşları aktif ettin o zaman insert pasife geçti. inserti aktif etmek istersen f1-f2 tuşların pasif olacaktır

uzungel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş benimde aynı sorunum vardı hp marka leptopum var pc açılırken f10 a bas zaten arkadaşlar anlatmış sana dene bende euro truck sımulator2 de laızmdı

Dexter07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim toshiba bir laptopum var, aynı problemi yaşıyorum nasıl çözerim yardımcı olur musunuz

modeli toshiba satellite c855-28h

mustafa sahın

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşalr yeni konu açmaya cesaret edemedim.Google amca da söylemedi bana bi help verin :D
bi oyunda devamlı kullanmak için F1 ve F2 tuşlarının oyun içinde devamlı basılı kalmasını istiyorum.Bu büyük işi nasıl başarabilirim ? yardım...
Şimdiden teşekkürler......

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352