Exper para iadesi

fixmix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Servise verdiğim notebook geçen cuma 20 iş gününü doldurdu ve bu 17.07.2012 tarihinde para iadesi istedim. Şu ana kadar bir heri dönüşte bulunmadılar ve müşteri temsilcileri onay bekliyor diyor. Bu bekleme süresi ne kadar sürmeli ve sizce ne zaman tüketici hakem heyetine gitmeliyim?

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
süre 30 iş günü deilmiydi ki oda 38 güne tekamul eder hafta sonlarını saymicaksın aynı sorunu ben asusta yaşıdamın 38. gün hediye çekimi verdiler gayette karlı bir alış veriş oldu benim için core 2 pc ye i7 parası verdiler :D

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
En kestirme yol hakem heyeti git bence..

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
süre 30 iş günü deilmiydi ki oda 38 güne tekamul eder hafta sonlarını saymicaksın aynı sorunu ben asusta yaşıdamın 38. gün hediye çekimi verdiler gayette karlı bir alış veriş oldu benim için core 2 pc ye i7 parası verdiler :D

20 iş günü olmuştu 30 değil..

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
evet 20 iş gününe düştü.ürün fiyatı 1000 liranın üstü ise tüketici mahkemesine gitmen gerekiyor.yanlış söylemeyim 935 in altı ise oturduğun ilçenin kaymakamlık tüketici hakem heyetine gitmelisin.epey yorucu işler bunlar ben çok uğraştım çok sinir bozucu birşey...

mennes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben acer den para iadesi aldım ama 6 ay gibi zorlu bir sürecten sonra 1 yıl kullanmistim ilk aldığımda bozuktu ama 1yıl bekledim garantiye yollamak için

fixmix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acaba prosedür nasıl ilerliyor bilgilendirir misin lütfen

Benim 2.yılın dolmasına az kalmıştıki arızalandı eğer parayı geri alabilirsem laptopu yenileyecem :)

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Tüketici hakları da bir alternatif olabilir.Alakası yoksa kusura bakmayın. :D

fixmix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet 20 iş gününe düştü.ürün fiyatı 1000 liranın üstü ise tüketici mahkemesine gitmen gerekiyor.yanlış söylemeyim 935 in altı ise oturduğun ilçenin kaymakamlık tüketici hakem heyetine gitmelisin.epey yorucu işler bunlar ben çok uğraştım çok sinir bozucu birşey...
Mahkemeyle uğraşmak bende istemiyorum acaba kaç gün daha beklememi tavsiye edersiniz

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Mahkemeyle uğraşmak bende istemiyorum acaba kaç gün daha beklememi tavsiye edersiniz
muhtemelen yakında çözerler yada çözemedik ücret iadesi yapıyoruz diyecektir.para iadesini nasıl istedin.servisin olduğu adrese giderek mi?

fixmix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
muhtemelen yakında çözerler yada çözemedik ücret iadesi yapıyoruz diyecektir.para iadesini nasıl istedin.servisin olduğu adrese giderek mi?
Telefonda istedim işleme konuldu denildi. Yazılı bişey vermedim

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Acaba prosedür nasıl ilerliyor bilgilendirir misin lütfen

Benim 2.yılın dolmasına az kalmıştıki arızalandı eğer parayı geri alabilirsem laptopu yenileyecem :)
dostum garantide kaç iş günü oldugu yazar ki muhtemelen 30 iş günüdür hafta sonlarını çıkarıp hesaplican o süreyide yaklaşık 38 güne tekamul eder benim olayda vatan bilgisayardan almıştım bana vatanbilgisayar hediye çeki verdi tabi daha öncesinde yetkili servis iade aldım diye msj attı bana zaten bende sürekli arıyordum bu şekilde sonuçlandı garanti belgeni kontrol et dicem ama süre standarttır muhtemelen 1 ay dır 30 iş günü ayrıca garantinin son günüde olsa ilk günüde olsa şartlar aynı şekilde geçerlidir canını sıkma yapamazlarsa ya aynı cihazla deyiştiricekler yoksa bir üst modelini göndericekler yada paranı iaede edicekler ama o iade nasıl olur onuda bilemem yada para iaedesi yaparmı oda ayrı konu

fixmix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum bende vatandan almıştım ama direk exper servisine bıraktım. tamir süresi 20 iş gününe indi ve cumarteside iş gününe dahil artık. bilgisayar tamir olunca mı bana geri dönecek bunlar o zaman en az 2 ay beklerim :(

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dostum bende vatandan almıştım ama direk exper servisine bıraktım. tamir süresi 20 iş gününe indi ve cumarteside iş gününe dahil artık. bilgisayar tamir olunca mı bana geri dönecek bunlar o zaman en az 2 ay beklerim :(
ben dediyim gibi 38 gün bekledim 20 iş gününe düştüyse süre sana cihazı ulaştırmak zorundalar bırakırken aldıgın fişle tüketici haklarına baş vur bulundugun ilçenin kaymakamlıgında yada valilikte git şikayetçi ol ürünü yapamadıysa bile yenisini vermek zorunda ayrıca sana gel ürün yapıldı al derlerse cihazı kontrol et öyle teslim al hiç bişeyi imzalama çünkü yapılmamışsa +20 iş günü daha takarlar sana

fixmix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplar için teşekkürler tüketici hakları öyleyse