Excell 2003 Veri Hatırlama Nasıl Olur?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Merhabalar arkadaşlar.

Ofis uygulamalarını kullananlar bilirler Excel ve muadili uygulamalarda, bir şeyler yazarken, eğer yukarıdaki satırlarda aynı şeyi yazmışsanız size hatırlatmada bulunur ve tekrar yazmak zorunda kalmazsınız.

Şimdi ben bir nöbet çizelgesi hazırlıyorum, fakat çizelgede her haftanın arasına kenarlıksız birer satır boşluk bıraktığımdan olsa gerek, Excel üst satırlarda yazdığım verileri hatırlamıyor.

Alt alta 4 isim yazıyorum, bunlar arasında ismi benzeşen olursa hatırlıyor, fakat bir satır boşluk bırakıp sonraki haftanın isimlerini yazdığımda üstte kalan hiçbir şeyi hatırlamıyor. Ben de sürekli tekrar eden isimleri yeniden defalarca yazmak zorunda kalıyorum. Sizce bunun çözümü nedir? Bu arada bir satır boşluk bıraktıktan sonra ayrıca tarih satırı da ekliyorum. (Excel'in başlık olarak algılayabileceği tarzda kalın yazılmış ve ortalanmış bir satır. Yani her haftanın başında bir boş satır, bir de tarih satırı var, daha sonra isimler sıralanıyor.)

İnternette biraz aradım, Excel'in bildiğim ayarlarına göz attım fakat bununla ilgili bir şey bulamadım. Daha iyi bir nöbet çizelgesi önerilerine de açığım. :)

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
2007'ye geçsen ?

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Excel.web.tr adresine gidip orada sor bu soruyu iki dk da çözerler. Macro bile yazarlar :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Böyle basit bir şey için makroya gerek olmaz diye tahmin ediyorum. Bir de bu "zorunlu toplu lisans", o yüzden 2007'ye geçmek söz konusu bile değil. Bir de zaten bu programın mantığıyla ilgili bir şey. 2007'ye de geçsem aynı şey olacak yani. :) Ya bir ayarı olmalı, ya da buna benzer basit bir yöntem.

Champion, adres için teşekkürler. Tek bir soru sorup bir daha uğramamak için üye olmak gerekli ve doğru bulmuyorum ama deneyeceğim sanırım. :)

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende hoşlanmıyorum o durumdan ama yapacak birşey yok :)