Excel yardım

kaptan31

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
exceli çok iyi bilmiyorum, başka bir dilde yazdığım program bilgileri excel dosyasından alıyor, veriyi aldıktan sonra hücreyi silip kaydederek dosyayı kapatıyor, ancak bazen bir uyarı çıkıyor ve kaydedilsinmi diye soruyor evet deyince "68F69000.xlsx" gibi yeni bir dosya oluşturup oraya kaydediyor anladığım bir tür yedek gibi birşey ama .xlk uzantılı değil.

Yeterince açık yazmaya çalıştım ama bilmiyorum anlatabildimmi, öğrenmek istediğim, bu uyarı neden çıkıyor nasıl engelleyebilirim.

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
.xlsx Excel2007 oldugu icindir. asil sorunuda arastircam bir bilgiye ulasirsam yazarim.

kaptan31

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler, bulabilirsen çok sevinirim.
çok sinir bozucu birşey programımın uzun süre çalışması gerekiyor ama bu exceldeki uyarı programın durmasına sebep oluyor.

yasark

Asistan
Reaksiyon puanı
5
exceli çok iyi bilmiyorum, başka bir dilde yazdığım program bilgileri excel dosyasından alıyor, veriyi aldıktan sonra hücreyi silip kaydederek dosyayı kapatıyor, ancak bazen bir uyarı çıkıyor ve kaydedilsinmi diye soruyor evet deyince "68F69000.xlsx" gibi yeni bir dosya oluşturup oraya kaydediyor anladığım bir tür yedek gibi birşey ama .xlk uzantılı değil.

Yeterince açık yazmaya çalıştım ama bilmiyorum anlatabildimmi, öğrenmek istediğim, bu uyarı neden çıkıyor nasıl engelleyebilirim.

Merhaba
Yazdığınız program kodları ile alakalı bir durum bu. Siz programa öncelikle excel dosya ismi belirtmediyseniz veya herhangi bir yalnış var ise program kendisi bir isim atar ve bunun sonucu o olur. Programda kullandığınız component de office 2007 komponenti olduğundan xlsx olarak kaydeder.
Şuan bende bir program hazırlıyorum ve excele veri yazıyor eğer dosya ismi belirtmezsem dediğin gibi bir isim atıyor kendisi ama belirtirsem o dosya ismiyle açıyor.

kaptan31

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
programda excel dosyasının adını belirttim uzun sürede problemsiz şekilde çalışıyor, yaptığı tek şey hücredeki veriyi aldıktan sonra hücreyi silip kaydederek kapatıyor sonra tekrardan açıyor, bu bir döngü şeklinde devam ediyor, anlamadığım şey hiç bir değişiklik olmamasına rağmen ilk başta aynı işi sorunsuz bir şekilde yaparken neden daha sonra karşıma böyle birşey çıkıyor. Alakası varmı bilmiyorum ama excel dosyasının çok fazla açılıp kapatılmasından kaynaklanıyor olabilirmi acaba.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bilgisayarınızda sadece Office 2003 yüklüyken bunu deneyin. Sanırım kullandığınız diğer program bu excel dosyasında yaptığı bazı işlemlerden sonra excel 2007 bir yedekleme sistemi çalıştırıyor. Bu da sizin programınız için anlamsız şeyler oluyor. O yüzden sadece Office 2003 yüklüyken deneyin dedim.

hkncetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dosyayı kaydedemediği için yapıyor olabilir. Yetkileri kontrol edin. Veya o dosyayı kaydetmeye çalışırken başka birisi / programın açıp kullanmadığından emin olun. Veyahut program excel dosyası açıkken dosyayı açıp kaydetmeye çalışıyordur.