Anket Evrim Teorisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İnanıyor musun?

• Evet

Kullanılan: 14 51.9%
  • Hayır

Kullanılan: 13 48.1%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Zaten kafa yorasanız bir Allah'ın oldığunu anlarsınız, diğer dinlerde çelişki daha fazla. Zaten Kadınlarla alakalı bazı ayetler var, diğer Kuran-ı kerim'e bakıldığında uydurma olduğu belli.
Hocam eğer kast ettiğinz şey kadınların Kur'an da eşit görülmediyse bir kaç şey göstereceğim.
1626261461077.png

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Hakkı örtenler görmediler mi, muhakkak gökler ve Arz, bitişikti(aynıydı), o ikisini ayırdık. Ve her canlı şeyi, sudan kıldık(yarattık). İman etmiyorlar mı?

Burada bahsedilen arz ve göklerden ne anlaşılır? Açıklar mısınız? @damzchevk

Kâfirler, gökler ve yer birbirine bitişikken onları ayırdığımızı ve her canlıyı sudan yarattığımızı bilmezler mi? Hâlâ iman etmiyorlar mı?

Göklerin ve yerin birbirine bitişik olması ve ayrılmasının büyük patlama ile ne ilgisi var. Büyük patlamada bir 'yer' den bahsedemeyiz. Bu ayette yer derken dünyadan bahsediyor. Dünya ve gök birleikken onu ayırdık diyor. Büyük patlamada yer diye bişey yok.

Kâfirler, gökler ve yer birbirine bitişikken onları ayırdığımızı ve her canlıyı sudan yarattığımızı bilmezler mi? Hâlâ iman etmiyorlar mı?

* Müfessirler: "Göklerle yerin bitişik olması" ifadesinden neyin kastedildiği hakkında çeşitli izahlarda bulunmuşlardır.

Abdullah b. Abbas'ın şöyle dediği rivâyet edilmiştir: Bu ifadeden maksat, gökle yer birbirlerine yapışık idiler Allah bunları birbirlerinden hava ile ayırdı. Gök yukarı kalktı yer aşağıda kaldı." demektir.

Mücahid ve Süddî ise demişlerdir ki: "Bu ifade: "Gökler ve yer birer tek kütle halindeyken Allah bunların her birini yedi parçaya ayırmış ve böylece yedi gök yedi yer haline getirmiştir." demektir.

İkrime, Atıyye el-Avfî ve İbn-i Zeyd, göklerin ve yerin bitişik olmasından maksadın, bunlardan her birinin önceleri delik olmadıkları sonra Allah'ın, gökleri delerek oradan yağmur indirdiği, yerleri yararak oradan bitkiler çıkarıp sular fışkırttığı anlamına geldiğini söylemişler ve buna delil olarak ta şu âyetleri zikretmişlerdir. "İçinde hâdiseler tekrarlanan göğe, yanlan yere yemin olsun ki, muhakkak Kur'an, hak ile bâtılı ayıran ilahî bir kelamdır." Tarık Sûresi, Âyet: 11-13

Taberi de bu görüşü tercih etmekte, âyetin son bölümünü de buna delil göstermektedir.

Âyet-i kerime’nin sonunda her canlının sudan yaratıldığı ifade edilmektedir. Buradaki canlı kavramına bitkilerin de dahil olduğu beyan edilmektedir. Ayrıca Hazret-i Âdem'in, Meleklerin ve Cinlerin bu ifadenin dışında olduğu açıklanmıştır. Zira Hazret-i Âdem'in topraktan Cinlerin de ateşten yaratıldığı başka âyetlerde açıkça ifade edilmektedir. Meleklerin ise nurdan yaratıldığı, Hadis-i Şeriflerde beyan edilmiştir.

Büyük patlamada dünyanın gökten yerin gökten ayrılması diye bir şey yok bambaşka şeyler. Önce büyük patlamayı iyi öğrenmek lazım.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Herşeyden önce Kuran Bilim Kitabı değil Evreni Açıklama amacıda yok Bilimsel Olarak tam kanıtlanmamış şeyleri Kuranı Yalanmış gibi göstermeye çalışmaktan başka birşey değil Bunu yüzlerce Yıl önceki adamlara Atmosfer tabakalarını saysaydı Onlar anlayacakmıydı ?

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Tamamdır o zaman.
“Kadınların akılları şehvetlerindedir.”
"Doksan dokuz kadından biri cennette, diğerleri ise cehennemdedir."
"Kadınları önünüze geçirmeyin, onların üç adım önünden yürüyün."
"Kadınların hayırlı işi, yün eğirmektir."

Bunların uydurma olduğu o kadar belli ki.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Her kadın bir değil işte kanki. Çünkü bazı kadınlar, birilerine bağlı yaşamak istemiyor.
Evet dostum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nerede yazıyor bunlar.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Evet dostum.

Nerede yazıyor bunlar.
Vallaha bir forumdan aldım, bakayım hemen.

Evet dostum.

Nerede yazıyor bunlar.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
zaman ,boyut bizim bildiğimiz gibi olmayabilir. bilmediğimiz şeyi yorumlasak saçma olur. o yüzden uzaylı paralel evren gibi konulara girmeyelim
Aslında paralel evrenler diye bir durum yok. İslamda kader açısından bakarsak bir cüzzi irade vardır bir de külli irade. Kader ise bu iradelerin bir bütünüdür. Cüzzi irade bizim yapıp yapmamayı seçtiğimiz durumlardır. Külli irade ise hangi ailede, hangi ırkta, hangi dinde, hangi dilde gibi bizim seçemediğimiz irade türüdür. Kader tüm canlı ve cansız varlıkların bir yaşam bütünüdür. Mesela benim almayı istediğim fakat almadığım bir ayakkabıyı başka bir kişi alabilir. Ya da başka birinin sokağa bıraktığı kediyi ben sahiplenebilirim. Bu durumda kedinin devam edeceği yaşam benimle etkileşime girer. Tüm bu olacak veya olmayacak durumlar tek bir zaman çizgisinde geçer. Bundan dolayı da paralel evrenler yoktur. Yani benim kediyi sahiplendiğim veya sahiplenmediğim ayrı birer versiyonum yoktur. Fakat kedinin sahiplenildiği veya sokakta yaşadığı durum ya da benim sahiplendiğim durum vardır. Yani olayın biri gerçekleştiği anda diğeri bitmiş olur.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Bu arada günümüzde okadar uydurma hadis vardır ki sadece çıkar için uydurulmuş. Hatta bir arkadaşımın din hocası bugünkü hadislerin yüzde 95 nin uydurma olduğu söylemiş

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Evet dostum.

Nerede yazıyor bunlar.
5338 - İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek):
"Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm" buyurdular.
Dinleyenlerden cesaretli bir kadın: "Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu.
Aleyhissalâtu vesselâm: "Ağzınızdan kötü söz çok çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!" dedi.
O kadın tekrar: "Ey Allah'ın resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?" diye sorunca Aleyhissalâtu vesselâm açıkladı: "Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tâbiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder." Buhârî, Hayz 6, Zekât 44, İman 21, Küsüf 9, Nikâh 88; Müslim, Küsüf 17, (907), İman 132, (79); Nesâî, Küsuf 17, (3, 147); Muvatta, Küsuf 2, (1, 187).

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Vallaha bir forumdan aldım, bakayım hemen.

Uydurma gibi duruyor bence de.

Reaksiyon puanı
158

dostum adem ile havva .yasak meyve. yılan(şeytan) kimin aklına girdi. ilk insan kim sana göre ? hz. havva anamız yaratılışı nasıldı? bunları bilmediğin için olabilir. kadınlar diyor istisna tabi var. şeytanın yapabilecekleri bun saydıklarınla alakalı olduğu için öyle denmiş.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Ayetlerin doğrulu tartışılmaz.Ama hadislerin doğruluğu tartışılır.Hadisler Peygamber efendimiz zamanında bir kitaba yazılmadığı için günümüze kadar uydurulmuş olabilir.

Reaksiyon puanı
158
ne diyor kitabta . içkiden kumardan uzak dur. zinadan kaç. tam olarak bu değil ama böyle. günah

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Ayet değilde Tesfirleri
Her bir alim referans aldığı kaynaklarla tefsir ediyor. Fakat tefsirler kendi içinde bile farklı yorumlara sahip. Bu durumda tefsirlere uydurma değil birbirinden farklı anlamlar ortaya koymaları demeliyiz. Uydurma tefsir olması için hiç olmayan bir anlamı ortaya koyması gerekir.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Ayetlerin doğrulu tartışılmaz.Ama hadislerin doğruluğu tartışılır.Hadisler Peygamber efendimiz zamanında bir kitaba yazılmadığı için günümüze kadar uydurulmuş olabilir.

yukarıda attığım hadiste kadının aklının noksan olması ve kadının şahitliğinin yarım sayılması ayetle destekleniyor.

(Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. Bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
yukarıda attığım hadiste kadının aklının noksan olması ve kadının şahitliğinin yarım sayılması ayetle destekleniyor.

(Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. Bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir.

Cidden bir noksanlık var mıdır? Vallahi merak ettim.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124

Noksanlık göremiyorum.

Reaksiyon puanı
158
Dostum Zaten 2 seçenek var birisi Çoğunlukta olmak zorunda eşit olması için Erkekleri Cehenneme mi atsın ?
kadınlar farklı yaratılmış. şunu biliyorsunuzdur. hz adem babamız günahından sonra allaha çok yalvarmış hatasını görmüş. erkeklerde farklı bir ruh yapısı var galiba. bu espiri olsun diye söyleyeceğim. o şeyden sonra pişmanlık duygusu o yüzden herhalde:D

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Belki biri erkeğin tarafını tutabilir diye o şekilde denmiş olabilir mi? Çünkü kadınları küçük görme olduğunu hiç sanmıyorum.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74

Dostum onun sebebi Kadınların Daha merhametli olması Bazı şeyleri suçlu için saklayabilir mesela Ana yüreği ile baba yüreği aynı değildir Erkek daha Mantıksal Düşüne biliyorken Kadın Daha duygusal Buda birbirini tamamlayan unsurlar Annemiz olmasa robot gibi yetişiriz babamız olmasa şımarık

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Noksanlık göremiyorum.
O zaman bidaha atayım.

5338 - İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek):
"Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm" buyurdular.
Dinleyenlerden cesaretli bir kadın: "Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu.
Aleyhissalâtu vesselâm: "Ağzınızdan kötü söz çok çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!" dedi.
O kadın tekrar: "Ey Allah'ın resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?" diye sorunca Aleyhissalâtu vesselâm açıkladı: "Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tâbiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder." Buhârî, Hayz 6, Zekât 44, İman 21, Küsüf 9, Nikâh 88; Müslim, Küsüf 17, (907), İman 132, (79); Nesâî, Küsuf 17, (3, 147); Muvatta, Küsuf 2, (1, 187).

Bakara 282
Ve sizin erkeklerinizden iki kişiyi de şahit tutunuz. Ve o iki şahit erkek olmazsa, şehâdetlerine razı olacağınız kimselerden bir erkek ile iki kadını (şahit tutunuz). Bu iki kadından biri unutacak olursa ona diğeri hatırlatsın
tamamı(Bakara Suresi 282. Ayet)

Sadece kadınlar unutur erkekler unutmaaz gibi konuşuyor allah. Böyle bir şey mümkün olabilir mi hiç? Kadınında unutkanı vardır erkeğinde. Bu hadir ve ayet birbirini destekler.

Dostum onun sebebi Kadınların Daha merhametli olması Bazı şeyleri suçlu için saklayabilir mesela Ana yüreği ile baba yüreği aynı değildir Erkek daha Mantıksal Düşüne biliyorken Kadın Daha duygusal Buda birbirini tamamlayan unsurlar Annemiz olmasa robot gibi yetişiriz babamız olmasa şımarık

Orada kocaman biri unutursa ona hatırlarsın diye yazıyor şaka mısınız..

Reaksiyon puanı
158
bi yerde duydum çok güldüm. bi kadın erkekler için size huri bize nuri mi dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...