Evrim Hakkında Detaylı Bilgi

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
• 1 • Mütevazi bir çerçevede hazırlanan ve evrimle alakalı hemen her konuya ana hatlarıyla yer veren bir çalışmadır.

http://www.sorularlaevrim.com/

http://www.yaratilisveevrim.com/

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

• 2 • Her türlü dini sorunuz için ise :

Dünya çapında İslamiyet ile ilgili her konuda güvenilir bir başvuru kaynağı ve bir çok dünya dilinde hizmet verebilen bir web sitedir.

http://www.sorularlaislamiyet.com/

• 3 • Çocuklar için muhteşem bir eğlence noktası :

Sağladığı İçerikler :

HerCocuk.org, ilköğretim ve okul öncesi çağlarındaki çocuklara hitap eder.
HerCocuk.org, her çocuğu özel bir kişi olarak görür.
HerCocuk.org, her çocuğun her yönden gelişmesini hedef alır.
HerCocuk.org, bilgiyle sanatın, inançla bilimin birlikteliğini gözetir.

HerCocuk.org, düşünce ve gönül birliğini esas alan bir kardeşlik ortamıdır.
HerCocuk.org, her bir çocuğun ilgili ve duyarlı, bilgili ve üretken olmasını amaçlar.
HerCocuk.org, kişilerde hayata olumlu ve güzel bir bakış ufku oluşturmak ister.
HerCocuk.org, kişiyi çok boyutlu bir varlık olarak görüp bunların bir denge içinde var olmasını gözetir.

HerCocuk.org, haklar kadar sorumlulukların bulunduğunu da dikkate alır.
HerCocuk.org, aynı zamanda “HerÇocuk Kulübü” ile üyelerinin duygu, düşünce ve becerilerinin paylaşım alanıdır.

Saygılar.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Siteleri ziyaretiniz sonrasında zihninizde bir fikir oluştuysa, olumlu veya olumsuz olsun, fark etmez; bunu paylaşabilirsiniz. Memnun olurum.

Saygılarımla.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Darwin"e inanmam..
evrim konusunda Harun YAHYA"^nın eserlerınden başka kanıt tanımam:D

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Çok faydalı siteler paylaşım için teşekkürler.

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
evrim saçmalıktır yani en azındanmaymundan gelme olayı düpe düz ahmaklıktır inanmam

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Yeni bir Müslüman-Ateist kavgasına dönüşür bu konu.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Müslüman olmayan ya da imanı pörsümüş kimseler bu teoriler üzerinde yorum yapmaya devam edecekler ve bunun sonu gelmeyecek... Onlar maymun olduklarına inanmak istiyorlarsa bırakın inansınlar...Yaptığınız ya da yapacağınız açıklamalar onları bağlamıyor çünkü maymun soyundan geldikleri fikrine öylesine bağlanmışlar ki bu onların benliğinde saplantı haline gelmiş...Siz hangi şebeğin evladısınız bilmem ama ''Biz Adem ve Havva nın çocuklarıyız...'' Üstüne alınan buyursun yorum yapsın , bizler de kimin ne olduğunu anlamış oluruz... Saygılarımla...

alaaddinbas3435

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben evrim konusuna pek sempatiyle bakmıyorum.

ama işin yine tartışma boyutuna dönüşmesini istemem.

emeğe saygı, teşekkür.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür eden ve yorumunu eksik etmeyen tüm arkadaşlara saygılarımı iletiyorum.

Sağ olun.

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Müslüman olmayan ya da imanı pörsümüş kimseler bu teoriler üzerinde yorum yapmaya devam edecekler ve bunun sonu gelmeyecek... Onlar maymun olduklarına inanmak istiyorlarsa bırakın inansınlar...Yaptığınız ya da yapacağınız açıklamalar onları bağlamıyor çünkü maymun soyundan geldikleri fikrine öylesine bağlanmışlar ki bu onların benliğinde saplantı haline gelmiş...Siz hangi şebeğin evladısınız bilmem ama ''Biz Adem ve Havva nın çocuklarıyız...'' Üstüne alınan buyursun yorum yapsın , bizler de kimin ne olduğunu anlamış oluruz... Saygılarımla...

Sana katılıyorum. Bu fosil olayı var bide öyle olmadığı halde bazı haber bültenlerinde insanın atası olarak anons ediliyor.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
inanmayanı inandırmanın yada inananı vaz geçirmenin bir yolu yok sadece bu konunun en ilginç yanı dünyada hiç bir teori bu kadar geçerlilik kazanmamıştır.Bilimin sadece kesin kanıtlara dayandığını ve herşeyi sorgulayabileceğini savunan bunca bilim adamı kesin olarak kanıtlanamamış bir teorinin peşinden neden bu denli hevesle koşarlar asıl konu bu.Yoksa senin yada benim neye inannıp inanmadığımızın pek önemi yok çünkü söz sahibi değiliz.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
inanmayanı inandırmanın yada inananı vaz geçirmenin bir yolu yok sadece bu konunun en ilginç yanı dünyada hiç bir teori bu kadar geçerlilik kazanmamıştır.Bilimin sadece kesin kanıtlara dayandığını ve herşeyi sorgulayabileceğini savunan bunca bilim adamı kesin olarak kanıtlanamamış bir teorinin peşinden neden bu denli hevesle koşarlar asıl konu bu.Yoksa senin yada benim neye inannıp inanmadığımızın pek önemi yok çünkü söz sahibi değiliz.

üniversitede zootekni eğitimi aldığım için iyi-kötü biyoloji bilgim var.ve biyolojik olarak bu teori aslında bilimsel bir teori değil.o ayrı mesele.

bu teorinin peşinden koşulmasının sebebi basit.İnsanoğlunun ceva aradığı sorulardan biri de kökenimiz nereye dayanıyor.Bunca mahlukat nasıl oluştu?bir inanca mensup biri için zaten cevabı verilmiş olan bu sorunun ateisler açısından cevabı olmadığı için elde mevcut olan tek dayanak bu teori kalıyor.Hiçbiranda olmadığı gibi bilim dünyasında da objektiflik szö konusu olmadığı ve olamayacağı için de yaradılışı kabul edemeyen araştırmacının tutunmaya çalıştığı kırık bir daldır evrim teorisi.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bilim henüz bulamadığı konular hakkında inkar yolunu seçerse bilimsellikten çıkıp düşmanca tavıra bürünmüş olur. Buda ateistlerin sıkça başvurduğu bir yol olabiliyor. Bilim ortaya çıkaramadığı kavramları çıkaramadığı için kavramları inkar yolunu seçmemeli.

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evrim sadece insanın soyu maymundan geliyor mu demiştir acaba sorarım?

vayt

Asistan
Reaksiyon puanı
5

yavaştan başladı polemik :lol: eğer bir teori kanıtlanacaksa, doğruluğu kabul görecekse tüm unsurlarının kanıtlanması gerekir. kanıtı var mı soyumuzun maymundan geldiğinin ?

hadi bakalım :4:

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22

Hayır sadece maynundan geliyor dememiştir.Kaldı ki tek bir evrim teorisi de yoktur.Evrim konsunda çeşitli fikirler öne sürülmüştür.

Evrimin tıkandığı noktalardan en önemlisi geçiş türleridir.İddia edilen ara türler hiç bir zaman bulunamamıştır.Bulunduğu iddia edilenlerin de sahte olduğu ortaya çıkmıştır.

Yaratılış'ı küçümseyip bilime dini karıştırmakla suçlayanların.Komplex yapılara sahip canlıların tesadüfen atmosfer şartlarından oluştuğunu iddia etmesi de ayrıca anlamlıdır.

birde hala böceklerdeki metamorfozu evrim sananlar var.onlar ayrı bir komedi. :)

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
insanlığın yada bilim karşı karşıya olduğu en büyük problem popülarizim dir bence;evrim konusu sadece ateistlein inandığı bir konu değil ama ateist düşüncenin ortaya attığını bir konu onu biliyoruz.

Eğer fizyolojinin yada beynin gelişimi sonraki nesiller gelişmesi için aktarılabiliyo olsaydı eğer neden tüm canlılar bitki yada hayvan(kediler,köpekler,kuşlar v,s )kendi aralarında büyük farklılıklar gösterirken insanların sadece ufak tefek farklılıklar gösstermesi garip değilmi?

O zaman evrime göre aralarında çok çok farklılık gösteren insan türleri olması lazım değilmi?Buradan yola çıkarsak eğer monarşiyle yönetilmiş hiç bir devletin batmaması hatta gitgide dahada üstünleşmesi lazım değilmi?

Bir müslüman olarak Allah c.c bize Hz. Adem in nasıl yaratıldığını anlatıyo şahsım adına konuyu tartışmam bile.Ama sebepsiz hiç bir şeyi oldurmayan Rabbim bilemediğimiz ilmi sayesinde belki hayvan yada bitkiler için böyle bir gelişimi de yaratmış olabilir bu konuyuda çok bilmediğim için kesin birşey söyleyemem.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hayır sadece maynundan geliyor dememiştir.Kaldı ki tek bir evrim teorisi de yoktur.Evrim konsunda çeşitli fikirler öne sürülmüştür.

Evrimin tıkandığı noktalardan en önemlisi geçiş türleridir.İddia edilen ara türler hiç bir zaman bulunamamıştır.Bulunduğu iddia edilenlerin de sahte olduğu ortaya çıkmıştır.

Yaratılış'ı küçümseyip bilime dini karıştırmakla suçlayanların.Komplex yapılara sahip canlıların tesadüfen atmosfer şartlarından oluştuğunu iddia etmesi de ayrıca anlamlıdır.

birde hala böceklerdeki metamorfozu evrim sananlar var.onlar ayrı bir komedi. :)
Biyoloji deyince aklıma gelen birşey daha var aslında evrim sadece biyolojide tartışılan bir konu.Özellikle astronomi yada fizikle uğraşan hiç bir ilim adamından hatta az araştıran görebilirki çoğu büyük bilim adamı tesadüfe kesinlikle inanmaz

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar siteyi incelemeden yorum yazmayın lütfen. Site hayet basit ve güzel hazırlanmış. Önce evrim ana hatlarıyla anlatılmış. sonra ideolojik yanı,çıkmazları filan yeralmış. sonra yaratılış anlatılmış.
Örnek olarak ben ara formları okudum. Sadece bu konu bile bütün yönleriyle ele alınmış. Olması gereken ama hiçbir zaman ortaya çıkmamış araformlar tek tek anlatılmış.
Siteyi biraz incelerseniz aslında evrim'in yaratılış karşısında nasıl tökezlediğini anlıyorsunuz.

Arkadaşlar site de ilahi oran(Altın Oran) ile ilgili biligiler de var. Tavsiye ediyorum.
Önce inceleyin Lütfen:
Sorularla Evrim » Sorularla Evrim Teorisi, Evrim Teorisi Hakkında, Charles Darwin, Darwinizim, Yaratılışçılık, Akıllı Tasarım, Doğa, Tabiat

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sık kullanılanlarıma 5 site daha eklendi.

paylaşımın için teşekükür ederim :)

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sık kullanılanlarıma 5 site daha eklendi.

paylaşımın için teşekükür ederim :)
Memnun oldum. Faydalı olduysam ne mutlu bana...

Ayrıca; hiç kimse Sorularla İslamiyet.com portalı için yorumda bulunmamış. Halbuki bu site Diyanetin fetva kurulundan daha iyi çalışmaktadır. En güvenilir, alanında en iyi akademisyen ve hocaları burada bulabilir, sorularınızın cevabını alabilirsiniz.

Ben böyle düşünüyorum. Sizde sorularınızı soruyor musunuz? Nasıl değerlerdirdiniz?

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Memnun oldum. Faydalı olduysam ne mutlu bana...

Ayrıca; hiç kimse Sorularla İslamiyet.com portalı için yorumda bulunmamış. Halbuki bu site Diyanetin fetva kurulundan daha iyi çalışmaktadır. En güvenilir, alanında en iyi akademisyen ve hocaları burada bulabilir, sorularınızın cevabını alabilirsiniz.

Ben böyle düşünüyorum. Sizde sorularınızı soruyor musunuz? Nasıl değerlerdirdiniz?

sorularla islamiyet sitesi güzel bir sitedir.yazarlarından çoğunu tanırım.Ali Erkan Kavaklı ortaokul ve lisede edebiyat hocamdı.ha keza Doç.Dr. Sefa Saygılı'yı çok yakından tanırım (hemşerimiz ve uzaktan akrabamdır) müsait oldukça ziyaretine giderim.(üniversiteye başladığımda maddi manevi çok faydasını görmüştüm Allah razı olsun.

Bilgi kirliliğinin yaşandığı günümüzde güvenilir ve sağlıklı bir kaynak arıyorsanız.bu siteyi bende tavsiye ederim.Ve paylaştığınız için Allah razı olsun.

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sorularla islamiyet sitesi güzel bir sitedir.yazarlarından çoğunu tanırım.Ali Erkan Kavaklı ortaokul ve lisede edebiyat hocamdı.ha keza Doç.Dr. Sefa Saygılı'yı çok yakından tanırım (hemşerimiz ve uzaktan akrabamdır) müsait oldukça ziyaretine giderim.(üniversiteye başladığımda maddi manevi çok faydasını görmüştüm Allah razı olsun.

Bilgi kirliliğinin yaşandığı günümüzde güvenilir ve sağlıklı bir kaynak arıyorsanız.bu siteyi bende tavsiye ederim.Ve paylaştığınız için Allah razı olsun.

Dediklerinize aynen katılıyorum. Yorumunuz için teşekkürler.

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Darwin"e inanmam..
evrim konusunda Harun YAHYA"^nın eserlerınden başka kanıt tanımam:D

Hala inanan var mı bu kuntik adama ya. Adam hem motorcu hem de her eseri çalıntı ayıptır ya ulan nasıl bir milletiz yemin ediyorum hasan mezarcı vardı ya ona bile inanan vardır bizim memlekette bu nasıl bir cahalet anlam veremiyorum.

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ben evrime de Harun Yahya' da inanmam, ama ikisini de okurum..

mcmhammer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evrim teorisini destekleyenleri maymun ilan eden arkadaşlar. Biz evrimleşip insanlaştık. Sorguluyor, düşünüyor, araştırıyoruz. Siz ne olarak kaldınız merak etmiyor değilim.

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
biz baştan beri insandık sende öyleydin sadece sonradan olduğunu düşünüyorsun ve bu senin sorunun.ha evrim teorisine gelince bu teori yi kendi çıkarları için kullanan çok kişi var ama teoriden öteye geçemez çünkü evrensel olarak kabul görmesi ve kanıtlanması gerekir.

talha_252

Asistan
Reaksiyon puanı
1

respector

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar site de ilahi oran(Altın Oran) ile ilgili biligiler de var. Tavsiye ediyorum.
Ö[/URL]

Altın oran... İslam bu evangelist gizem numaralarına muhtaç mıdır? Neden bütün bu iddialar Harun Yahya kod adlı kişi ve çevresinden çıkar? Bu adamın gerçek amacı İslamı Hristiyanlaştırmaktır. Ben anladım siz de anlayın artık! Adam yaradılışçı kilise ile neredeyse aynı adımları atıyor ama İslamiyet bu gizem numaralarına ihtiyaç duymayacak kadar temiz, net ve akılcıdır.

Avustralyalı "müslüman olan genç" mucizeyi Kuran'da bulurken biz niye bu "Da Vinci şifre"lerinden medet umuyoruz..?

http://suphecimelek.wordpress.com/2009/04/28/kutsal-gizemler-ve-altin-oran-mucizesi/