Evlenme azaldı boşanma arttı!!!

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
[TABLE="width: 616"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]Evlenme azaldı boşanma arttı[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 616"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: left"]Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Evlenme ve Boşanma İstatistiklerine göre, Türkiye'de 2010 yılında evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,53 azalırken, boşanan çiftlerin oranı yüzde 3,86 oranında arttı.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Evlenme ve boşanma istatistiklerine göre, 2010 yılında 582 bin 715 çift dünya evine girdi. Ancak, 2010 yılında evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,53 azalmış oldu. Kaba evlenme hızı 2010 yılında binde 7,98 olarak gerçekleşti. İlk kez evlenen çiftler arasındaki ortalama yaş farkı 3,3 düzeyinde gerçekleşti.

2010 yılı verilerine göre, ortalama ilk evlenme yaşı erkekler için 26,5, kadınlar için 23,2 oldu. Erkek ile kadın arasındaki ortama ilk evlenme yaş farkı 3,3 düzeyinde gerçekleşti. Bölgesel düzeyde en yüksek ortalama ilk evlenme yaşı, erkeklerde 27,4, kadınlarda 24,3 ile İstanbul Bölgesi'nde görüldü. En düşük ortalama ilk evlenme yaşı ise erkeklerde 25,3, kadınlarda 21,8 ile Orta Anadolu Bölgesi'nde görüldü.

2010 yılında boşanan çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3,86 artarak 118 bin 568'e yükseldi. Boşanmaların en yüksek olduğu bölge binde 2,33 ile Ege Bölgesi oldu. Ege Bölgesi'ni binde 2,03 ile Batı Anadolu Bölgesi izledi. Kaba boşanma hızının en düşük olduğu bölgeler ise binde 0,58 ile Kuzeydoğu Anadolu, binde 0,59 ile Ortadoğu Anadolu Bölgeleri oldu. Boşanmaların yaklaşık yüzde 40'ı evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleşti. 2010 yılı verilerine göre, boşanmaların yüzde 39,9'u evliliğin ilk 5 yılı içinde, yüzde 24'ü ise 16 yıl ve daha fazla süre evli olan çiftlerde gerçekleşti.

BOŞANMA ARALIĞI
Evlilik süresi (yıl) Sayı %
Toplam 118 568 100
1 yıldan az 3.967 3,4
1-5 43.310 36,5
6-10 24.940 21,0
11-15 17.528 14,8
16+ 28433 24,0
Bilinmeyen 390 0,3
http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=179727&cid=11

Gerek beçim sıkıntısı gerekse sanal ilişkiler evliliği bitirme yolunda buda hiç iyi değil.Devamında evlenememiş yaşlı erkekler kadınlar artacak neslin devamı sıkıntıya girecek.

Action3

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Simdi Avrupadan yasalar alinirken, almadan önce Demokrati deyip pesin taklit edinilmemeli. Gelen yasanin simdiye kadar uygulandigi devletlerde ne etki yapmis, faydasi ve zararini bir tesbit etmek lazim.
Zararli olanlara red, faydali olanlari bizim bünyemize uyacakmi diye bir deney yapilmali.
Gelen bu asiri hürriyetin bedelini ödemeye basladigimizda gec kalmisizdir ama yinede ümit kesilmez.

Islamfhilosophisi ve sosyolojisi benim bünyeme daha uygun ve careside orada.

Genelde böyle durumlar zenginligin getirdigi yantesirleridir, rahat ve bollukta kontrol giderse birlik ve beraberlikle ahlakta kaybolur. Keyfim nereye derse oraya dogru birde elimde maddiyat varsa büyük bir engel kalkar ve böyle seyler kolaylasir.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
hiç sorma ya ben bile kendime evlenecek birini bulamadım, bu devirde kızların gönlü sanki yüksek yerlerde, işi güzel olsun, parası bol olsun, arabası, evi parkı olsun buna bakarlar kızlar ile bu konuda burda tartışmaya varım :D

kızlar artık yakışıklıymış, boyluymuş posluymuş ona bile bakmıyorlar :D

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
bu devirde bence en iyisi evlilikten uzak durmak mutluluk getirdiği felan yok tamamen sıkıntı stres var
çünkü artık kızlar eziyet edip egolarını tatmin etmeye bayılıyolar daha sonrada madur gibi davranıp toplumdaki madureyitin gücünü kullanıyolar iyi ve insaniyetli olduğunuzda bu seferde sizi değiştirmeye çalıyolar yada istedikleri o kavgalı stresli aksiyon yüklü ortam gerçekleşmediğinden sizden uzaklaşıyolar
ben sütten ağzı yanan biri olarak ömrün sonuna kadar evlilik felan yok derim

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Sonuçta hem kızlar hem de erkekler olarak medenileştik(!)ya.Ailevi değerlerimizi maddiyata,kariyere,saçma sapan dizilere vs vs kurban verdikten ve büyüklerimizi beğenmemeye başladığımız sözüm ona daha fazla avrupalı olunca ve en önemlisi dini ve kültürel değerlerimizden tavizler vermeye başladığımız andan itibaren bu haberlerin çoğalmasına şaşırmamak lazım.Genç kızlar bu saçma sapan dizileri seyretmeye başlayınca illaki hayatlarını dizi kahramanlarının hayatlarına göre şekillendirmeye başladılar buda hayatın gerçekleri ile uyuşmayınca illaki evlilikler azalır boşanmalara artar.Bana göre başka bir neden de ailelerde ki erkek hakimiyeti bayanlar tarafından bir aşşağılık egosu olarak algılanmaya başladı.Halbuki ister kabul edin ister etmeyin ailede bir reis olmalıdır ve bu görev Rabbimiz tarafından erkeğe verilmiştir.Kesinlikle bayanlara eziyet veya zulum yapılmasını tasvip etmiyorum benimsemiyorum zira Peygamber efendimiz(sav)in mübarek annelerimize karşı nasıl davrandığı,islamın erkeklerden nasıl bir eş olmalırını istedikleri ortadadır.Ölçü budur.Erkek eşini kendisine Rabbi tarafından verilmiş bir emanet olarak bakacak ve meşru ve islami sınırlar içinde gönlünü hoş tutacaktır.Kadın kocasını evinin erkeği ve reisi olarak görecek ona karşı saygıdan kusur etmeyecek islami ölçüler dahilinde O na karşı davranacaktır.Zaten hem kültürel hem de dini özelliklerimiz ve toplumsal altyapımız geçmişte bunun pratiğini yapmış ve başarılı olmuştur.Benim bakış açımda böyle

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
paradan puldan değil bence kimsenin kimseye tahammülü kalmadı artık.. herkes kendi maddi özgürlüğünü eline almış durumda aşk bitince göze batııyor göremek istemediğimiz özellikleri bu seferde bunumu çekicem ben ömür boyu diyip ya boşanılıyo yada evlenme fikrinden vaz geçiliyo..
bence şunu akıldan çıkarmamak lazım kimse kimseyi çekmek zorunda değil ve kimse bir tane değil..
aslında gerçekten sevgi varsa herşeyin üstesinden gelinebilir

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Medeni bir toplum olduk ya güya, daha ne istiyorsunuz!

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
@amidi, @y_ates

Bence söylemeniz gereken şuydu: Biz medeniyeti yanlış anladık, eğitimsiz ve cahildik. Önümüze konan her şeyi sorgusuzca kabul ettik ve bu yıkıma neden oldu. Hala cahiliz ve hala oynatılıyoruz, yönetiliyoruz. Hala kendi kendimize karar veremiyor ve başkalarının bunu yapmasını bekliyoruz.

Boşanmaların artması çok normal, çünkü eş seçimi, her seçimde olduğu gibi, yanlış yapılıyor. Ve bi zaman sonra ilişki patlak veriyor. Eskiden bu zamanlarda "aman çevre ne der", "boşansam nasıl yaşarım" diyen insanlar, artık çevrenin bunu normal karşılaması ve ekonomik özgürlüğe sahip olmaları sebebiyle bunu gerçekleştiriyor.

Hala, yukarıdaki yorumlara bakarsak, yanlış belli başlı şeylere suç atılıyor. Diziler, Avrupa, Amerika kültürü özentiliği vs. Eğer siz zaten dizideki her gördüğünü uygulamaya çalışan bir millete sahipseniz, diziler olmasa da bu millet yanlış eş seçimi yapacak, benzer yanlışlara düşecektir. Eğer siz bu millete eğitim verirseniz, doğru düşünmeyi öğretirseniz; kafasını birtakım şeylerle yıkamak yerine, açarsanız. O zaman diziler de, başka kültürler de bu denli etki yapmaz.

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşlar ben bu konuda o kadar sıkıntı çektim ki canım o kadar yandıki bir nevi hayat sınavı oldu benim için ama ben hep allah dua ettim rabbim ne sıkıntı verirsen gençlikte ver bana diye
bi yanda canını dişine takıp gece gündüz çalışan eşi için çırpınan kişilerin hanımlarını bir türlü mutlu edemediğini
bi yandan işsiz güçsüz hanımını dövüp çalıştıran ve bu kadınların gözünde bu adamların bir numara olduğunu
bi yandan keyfe keder hırsları uğruna çocuklarının yuvasını bozan kız ve erkek anne babaları
bi yandan kızlarının bir çok erkekle gezip tozmasını medeniyet sanan bir kızı bin kişi ister mantığını hiçe sayıp bir kız bin kişi ile nişan atar bin kişi ile evlenir boşanır döner evine gelir diyebilen kız alileleri
bi yandan bi sürü kızla gezen tozan bundan gururla bahseden erkek aileleri
bir yandan aldatmayı bir marifet zanneden insanlar

arkadaşlar yaşım 24 ama bi türlü isteklerine yetişemediğim ve en sonunda sabıkalı ve suçlu ve gerçeten sorunlu olan biri ile annesinin bile ağlayarak allah benim kızımın belasını versin çok çektirdi sana dediği 5 ayda biten bir bir evliliğim onun bir yıl ertesinde nişanlandım ve ramazan ayı geldiğinde oruç tuttuğum için sen başımıza müslümanmı kesileceksin biz ne oruç biliriz ne ibadet diyerek babasının bağırıp çağırmasıyla ve annesinin sen bizden değilsin böyle damat istemeyiz benim kızıma herkez heves ediyo istediğime veririm diyerek nişan atan bi annesi oldu ve bu kadar şeyin üstüne ben sadece tek bir söz öğrendim

imanı olmayanın vicdanı olmazmış

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
hayatın kendisi zaten toplum veya fert olarak zorluklarla mücadeledir. modern insanın literatüründen bu ''mücadele ve biz'' kelimesi çıkarılıp yerine sadece 'ben' konulduğu için bu aksaklıklar yaşanıyor.ben demek nefis demek, ne yaparsanız yapın nefis daha fazlasını isteyeceğine göre bu yolun sonu yok. kendimizi sadece 'ben' olarak değilde ailenin,toplumun bütünleştirici,tamamlayıcı bir parçası olarak görür ona göre yaşarsak problemlerin çoğu kendiliğinden halledilmiş olur.

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
insanlar evlenmiş olmak için evlendiklerinden boşanmalar arttı...

Fbergh

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boşanmak medenilik ya güya ondandır.. :(

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
...imanı olmayanın vicdanı olmazmış

Kardeş Rabbim yardımcın olsun ya cidden yaşına oranla çektiklerin az buz şeyler değilmiş ama alıntıladığım bu son cümlen herşeyi açıklıyor Rabbim gönlüne göre beraberliği Rabbimin cennetinde devam edecek mutlu bir evlilik salih ve saliha evlatlar nasib etsin(tabi başta ben olmak üzere tüm bekarlarada :) )Sanırım Hz Peygamberin (sav)bu hadisi her şeyi açıklıyor:

"Bir kadınla ya asaleti,ya güzelliği,ya malı mülkü ya da dindarlığı yüzünden evlenilir.Sen dindar olanı tercih et"

hadisin devam metninden tam emin olmadığım için yazmadım.

Tekrardan kolay gelsin :)

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Allah[cc]ın en sevmediği helal dir boşanma.Eğer evlilik gerçek islam ahlakı üzerine kurulsa insan telafuzdan dahi haya eder boşanma adını anmaz.Kişiler en olmaz şeyleri eşlerinden isteyebiliyor ve olmadığında boşanmayı istiyorllar.Bir kardeşmiz bu konuda hayli dertli ama deveden büyük fil var dertten de büyük dertler var.
Boşanmada en büyük etken kız tarafının ailesi sonra erkek tarafının ailesi.
Benim imtihanımda gelinin ailesi kızlarına boşan sana biz bakalım dedi ben onlarıxxxxmeye giderken korup kızı gönderiyoruz dediler önce kıza biz bakarız diyenler kızı ortada bıraktı bende kötü yola düşmesin diye sahip çıktımona borca girdim birleştirdim şimdi beni tanımıyor.
Bir yuva dağılırken arş-u ala melaikeleri titrer yuvayı dağıtana Rabbimin azabı vardır.
Ben sadece eşlerin ailelerine sesleniyorum yazık günahtır çocuklar ortada kalır ve zararı yüklenir.zannetmesin boşandırdığınız çocuk daha iyisiyle evlenir.Vallahi Allah[cc]kalbinizdekileri bilir ve kötü niyetinizi cezasız bırakmaz özellikle kız tarafına sesleniyorum kızlarınızın yakasını bırakın sizler yüzünden ben ka... kızlarıda ...... olacaktı ama Allah[cc]sabır vede furkan nasib etti
konuyu açan kardeşime teşekkür ediyorum

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
@amidi, @y_ates

Bence söylemeniz gereken şuydu: Biz medeniyeti yanlış anladık, eğitimsiz ve cahildik. Önümüze konan her şeyi sorgusuzca kabul ettik ve bu yıkıma neden oldu. Hala cahiliz ve hala oynatılıyoruz, yönetiliyoruz. Hala kendi kendimize karar veremiyor ve başkalarının bunu yapmasını bekliyoruz.

Boşanmaların artması çok normal, çünkü eş seçimi, her seçimde olduğu gibi, yanlış yapılıyor. Ve bi zaman sonra ilişki patlak veriyor. Eskiden bu zamanlarda "aman çevre ne der", "boşansam nasıl yaşarım" diyen insanlar, artık çevrenin bunu normal karşılaması ve ekonomik özgürlüğe sahip olmaları sebebiyle bunu gerçekleştiriyor.

Hala, yukarıdaki yorumlara bakarsak, yanlış belli başlı şeylere suç atılıyor. Diziler, Avrupa, Amerika kültürü özentiliği vs. Eğer siz zaten dizideki her gördüğünü uygulamaya çalışan bir millete sahipseniz, diziler olmasa da bu millet yanlış eş seçimi yapacak, benzer yanlışlara düşecektir. Eğer siz bu millete eğitim verirseniz, doğru düşünmeyi öğretirseniz; kafasını birtakım şeylerle yıkamak yerine, açarsanız. O zaman diziler de, başka kültürler de bu denli etki yapmaz.
İslam'a olan nefretin bir gün diner umarım.

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
Kardeş Rabbim yardımcın olsun ya cidden yaşına oranla çektiklerin az buz şeyler değilmiş ama alıntıladığım bu son cümlen herşeyi açıklıyor Rabbim gönlüne göre beraberliği Rabbimin cennetinde devam edecek mutlu bir evlilik salih ve saliha evlatlar nasib etsin(tabi başta ben olmak üzere tüm bekarlarada :) )Sanırım Hz Peygamberin (sav)bu hadisi her şeyi açıklıyor:

"Bir kadınla ya asaleti,ya güzelliği,ya malı mülkü ya da dindarlığı yüzünden evlenilir.Sen dindar olanı tercih et"

hadisin devam metninden tam emin olmadığım için yazmadım.

Tekrardan kolay gelsin :)

amin kardeşim bu yazdıkların çok güzel