Eve kertenkele girdi ne yapmalıyım

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Evime kerten kele girdi ve 1 aydan uzun bir süredir evde 5-6 kez karşılaştım artıf fobi olmaya başladı bu kertenkeleyi yakalayabilirmiyim veya evden çıkarabilirmiyim ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum bilenler lütfen boş geçmesin
kertenkele-evden-nasil-defedilir-1.png

KOxyGeNK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
Süpürgeyle al dışarı çıkar ama atma

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Kertenkeleler tamamen zararsız canlılardır. Tavsiyem bir bez yardımı ile öldürmeden yakalaman ve zarar vermeyecek şekilde dışarı bırakman. Bundan çok daha büyük kertenkeleleri yakaladım. İlla evine bir şey girecekse kertenkele girsin hiçbir zararı yok bu canlıların.

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Süpürgeyle al dışarı çıkar ama atma
Çok hızlı yakalayabilirmiyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kertenkeleler tamamen zararsız canlılardır. Tavsiyem bir bez yardımı ile öldürmeden yakalaman ve zarar vermeyecek şekilde dışarı bırakman. Bundan çok daha büyük kertenkeleleri yakaladım. İlla evine bir şey girecekse kertenkele girsin hiçbir zararı yok bu canlıların.
Abi yakaladığın kertenkelelerin arasında fotoğraftaki varmıydı
Bende zararsız olduğunu biliyom ama bu evi benimsedi,sahiplendi artık 1 ayı geçti hala karşılaşıyom nasıl yakalarım çok hızlı az önce bezle yakalamaya çalıştım kaçtı

KOxyGeNK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
kullanmadığın bi odaya hapset. balkon cam falan varsa aç belki kendi isteğiyle çıkar

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Abi tuvaletin havalandırmasından girdi galiba ve hep tuvalette su arıyor galiba klozet kapağını kapatmak aklıma geldi bakalım gidicekmi

kullanmadığın bi odaya hapset. balkon cam falan varsa aç belki kendi isteğiyle çıkar
Kendi istediğim odaya gitmiyorki sürekli kalorifüer arkasına saklanıyor

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Süpürge ile çektirebilirsin aslında. Sonra süpürge torbasından salarsın.

KOxyGeNK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
bizim binayı boyuyorlardı babamda apartman yöneticisiydi bi tane boyacı çağırdık adam uğraşmış 3-4 saat ondan sonra kertenkele çıkmayıncada adam vurmuş kafasına

bizim binayı boyuyorlardı babamda apartman yöneticisiydi bi tane boyacı çağırdık adam uğraşmış 3-4 saat ondan sonra kertenkele çıkmayıncada adam vurmuş kafasına
çıkaramadık yani biz

Atomx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Evime kerten kele girdi ve 1 aydan uzun bir süredir evde 5-6 kez karşılaştım artıf fobi olmaya başladı bu kertenkeleyi yakalayabilirmiyim veya evden çıkarabilirmiyim ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum bilenler lütfen boş geçmesinEkli dosyayı görüntüle 114055

Evime kerten kele girdi ve 1 aydan uzun bir süredir evde 5-6 kez karşılaştım artıf fobi olmaya başladı bu kertenkeleyi yakalayabilirmiyim veya evden çıkarabilirmiyim ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum bilenler lütfen boş geçmesinEkli dosyayı görüntüle 114055
Fare yapışkanı kullanabilirsin eczanelerden bulabilirsin bence

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Üstüne bir kap kapat bardak gibi kase gibi sonra altından duvara paralel kağıt geçir kapak gibi hayvan içine düşer sende dışarı bırakırsın.Müstakil veya 1. Kat heralde yoksa kertenkele yükseklerde pek gezmez.Bahçeye bırak zararsız hayvandır.

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Üstüne bir kap kapat bardak gibi kase gibi sonra altından duvara paralel kağıt geçir kapak gibi hayvan içine düşer sende dışarı bırakırsın.Müstakil veya 1. Kat heralde yoksa kertenkele yükseklerde pek gezmez.Bahçeye bırak zararsız hayvandır.
Müstakil apartman ön taraftan 2. Kat arka taraftan 1. Yani zemin kat ama ben bu hayvanı uzak biyere götürecem ağaçlık bir yere bırakıcam inş yakalayabilirim (teşekkürler)

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Müstakil apartman ön taraftan 2. Kat arka taraftan 1. Yani zemin kat ama ben bu hayvanı uzak biyere götürecem ağaçlık bir yere bırakıcam inş yakalayabilirim (teşekkürler)
Dediğim yöntemle yakalayıp bir kapaklı bir şeye koyup biraz delik açıp taşıyabilirsinz uzak yere:) Ama şöyle söyleyeyim onun geldiği yerde daha çok vardır uzağa götürüp uğraşmanıza değmez yani:)) Yarın da dedesi amcası girebilir eve?

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Dediğim yöntemle yakalayıp bir kapaklı bir şeye koyup biraz delik açıp taşıyabilirsinz uzak yere:) Ama şöyle söyleyeyim onun geldiği yerde daha çok vardır uzağa götürüp uğraşmanıza değmez yani:)) Yarın da dedesi amcası girebilir eve?
Birşey daha sorcam bunlar kışın gidermi giderse nereye gidiyolar kış uykusuna fln mi yatıyolar merak ediyorum

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Bizim memlekette bunlardan sürekli giriyor eve. Kurtuluş yok bunlardan :) Yaz kış bulunurlar.
Süpürge ve kürek ile sağlam bir ava çıkman ve iki defada yakalayıp dışarı atman gerekiyor. Malum birinci yakalayışta kuyruk bırakıp kaçmayı çok iyi beceriyorlar :) hiçbir ilaç ve başka bir şey bunlara zarar vermiyor.
İyi haberse şu:
Bunlar evdeki böcek, akrep, sinek, örümcek vb. tüm canlıları yiyor ve evinizdeki yabancı canlılara karşı sizin bir korumanız görevini üstleniyor :)
İkinci iyi haber ise hiçbir şekilde insanlara zarar vermiyor

Son düzenleme:

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
Küçüklüğüm bunlarla geçti. Bizim evde hep görürdüm.
Şimdi girse önemsemem ama sen evinde olmasından çok rahatsız oluyorsun bir bez yardımıyla tutup dışarıya bırakabilirsin.

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Bizim memlekette bunlardan sürekli giriyor eve. Kurtuluş yok bunlardan :) süpürge ile sağlam bir ava çıkman ve iki defada yok etmen gerekiyor. Malum birinci yok edişte kuyruk bırakıp kaçmayı çok iyi beceriyorlar :) hiçbir ilaç ve başka bir şey bunlara zarar vermiyor.
İyi haberse şu:
Bunlar evdeki böcek, akrep, sinek, örümcek vb. tüm canlıları yiyor ve evinizdeki yabancı canlılara karşı sizin bir korumanız görevini üstleniyor :)
İkinci iyi haber ise hiçbir şekilde insanlara zarar vermiyor
Abi haklısın evde karıncalar vardı artık eskisi kadar yok ama kötü yanı ağzıma girerse yandım

Küçüklüğüm bunlarla geçti. Bizim evde hep görürdüm.
Şimdi girse önemsemem ama sen evinde olmasından çok rahatsız oluyorsun bir bez yardımıyla tutup dışarıya bırakabilirsin.
Abi daha öncede yazdım çok hızlı bir hayvan denedim ama olmadı kalorifüerin arkadına saklandı

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Abi haklısın evde karıncalar vardı artık eskisi kadar yok ama kötü yanı ağzıma girerse yandım
Biz köyde yerde çok yattık bu varken. Girmiyor o kadar da salak değiller akıllı yaratıklar ve gece görüş sistemi var bunlarda ?

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Biz köyde yerde çok yattık bu varken. Girmiyor o kadar da salak değiller akıllı yaratıklar ve gece görüş sistemi var bunlarda ?
?iyi madem bende köyde yerde yattım hemde çok en son yüzümde 5 santim uzunluğunda (kuyruğuyla beraber) bir fare gezdi çok iğrendim çünkü köydeki ev çok eski eski tip bir tuvalet var delikten girdi galiba ve yuva yaptı 10 senedir bitmiyor en son 3 tane öldürdük 1 tane daha varmıs geceleri çatıda tıkır tıkır hiç durmuyor hamur zehirler var eldiven yardımıyla evin köşelerine büyük parçalar halinde koyunca ölüyorlar

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
?iyi madem bende köyde yerde yattım hemde çok en son yüzümde 5 santim uzunluğunda (kuyruğuyla beraber) bir fare gezdi çok iğrendim çünkü köydeki ev çok eski eski tip bir tuvalet var delikten girdi galiba ve yuva yaptı 10 senedir bitmiyor en son 3 tane öldürdük 1 tane daha varmıs geceleri çatıda tıkır tıkır hiç durmuyor hamur zehirler var eldiven yardımıyla evin köşelerine büyük parçalar halinde koyunca ölüyorlar
Of berbat bir travma ? fare akrep bu ikisinden çok korkarım Allah'tan köyde karşılaşmadım hele uyurken yüzünde gezmesi berbat ötesi bir durum o_O