Eve kertenkele girdi ne yapmalıyım

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Yapışkanı kartona sıkar canlı canlı elimlede tutarım tertemiz iş az yapmadım ?
Çeyreğimi nereden yollamak istersin ?
Abi bizim köydekinler yapışkana gelmiyor ama hamur zehehir yemi kırıntısı kalmıyacak kadar yemişler sonrada gebermişler hamur zehir tavsiyemdir bırakın şu yapışkanı gelmiyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Giderdir.Sürüngenler soğukkanlı canlılar yani kışın aşırı hareketli olmazlar.Kış uykusu diyebiliriz.
Gitmezse tektek yakalıyacam bide akvaryum alıcam besliyecem

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Abi bizim köydekinler yapışkana gelmiyor ama hamur zehehir yemi kırıntısı kalmıyacak kadar yemişler sonrada gebermişler hamur zehir tavsiyemdir bırakın şu yapışkanı gelmiyorlar
Kendi evimde 2 3 kez yakaladım. Arkadaş yakalayamamıştı. Meğer ilk zamandan sonra yapışkanın yerini ezbere bildiklerinden boş yerlerden koşuyorlarmış. Birinin yerini değiştirince yakalanmıştı oda ?
Artık kendi evimde değilim tekrar taşınırsam deneyeceğim. Hiç duymamıştım onu

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078

Gitmezse tektek yakalıyacam bide akvaryum alıcam besliyecem
Beslenmez iguana mı sandın? Gider merak etme.

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Kendi evimde 2 3 kez yakaladım. Arkadaş yakalayamamıştı. Meğer ilk zamandan sonra yapışkanın yerini ezbere bildiklerinden boş yerlerden koşuyorlarmış. Birinin yerini değiştirince yakalanmıştı oda ?
Tavsiye ederim işe yarıyor ama eve koyarken hiç kullanılmamış eldiven kullan çünkü 2 kez denedim 1. Sinde eldivensiz yapmıştım ölmediler 2. Sinde eldivenli ve öldüler 3 tane hemde

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200829-013642.png
    Screenshot_20200829-013642.png
    328.4 KB · Görüntüleme: 107

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Dediğim gibi akıllı yaratıklar mübarek :D

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Aynen abi ya vallaha çok iyi bir site youtube kanalınıda çok seviyorum
YouTube kanalını hiç takip etmiyorum sdn nin YouTube kanalı güzel mi? Onu da inceleyeyim bakalım bakarsın ileride YouTube kanalındaki yorumlarda sohbete devam ederiz ? ?

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Abi tuvaletin havalandırmasından girdi galiba ve hep tuvalette su arıyor galiba klozet kapağını kapatmak aklıma geldi bakalım gidicekmi

Kendi istediğim odaya gitmiyorki sürekli kalorifüer arkasına saklanıyor
Yılların korkusu tuvaletten yılan çıkmasının düşük bütçeli versiyonu.

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yapabileceğin şeyleri arkadaşlar söylemiş aslında. En mantıklısı elektrikli süpürgenin haznesine çekip daha sonra dışarıda bırakman, biz öyle yapıyoruz evde görürsek.

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Yapabileceğin şeyleri arkadaşlar söylemiş aslında. En mantıklısı elektrikli süpürgenin haznesine çekip daha sonra dışarıda bırakman, biz öyle yapıyoruz evde görürsek.
Abi bizim süpürgenin haznesi sulu çektiğini suya atıyor ölmez değilmi ve sen daha önce hiç elektirikli süpürgeyle yakaladınmı

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Sanırım ölmez. Yakaladım evet ama bizdeki kuru hazneli. Biraz zor oluyor yakalaması hızlı hareket ettikleri için ama süpürgeyi koşu yoluna doğru tutarsan yakalarsın. :D

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Sanırım ölmez. Yakaladım evet ama bizdeki kuru hazneli. Biraz zor oluyor yakalaması hızlı hareket ettikleri için ama süpürgeyi koşu yoluna doğru tutarsan yakalarsın. :D
Tmm teşekkürler

Tmm teşekkürler
Hep
Hepsini denersem 1 ay sürücek ben en mantıklılarını deniyecem

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
45 cevap mı ? gececiler sevdi bu konuyu ?

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105

f1rinci

Asistan
Reaksiyon puanı
83
kertenkele değil bu türk keleri diğer adı süleymancık nesli tükenme tehlikesi var zararsınızdır öldürmeyin sakın

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Olm beslesene hayvanı ne güzel işte evcil kertenkelen olur hava atarsın millete

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
süleymancık o nesli tehlikede bir tür onu öldürmek suç zararsız ve faydalı o böcekleri yer sinekler ve yürüyen haşaratı yer...

Kike'na kuni

Asistan
Reaksiyon puanı
105
süleymancık o nesli tehlikede bir tür onu öldürmek suç zararsız ve faydalı o böcekleri yer sinekler ve yürüyen haşaratı yer...
Abicim ben onu öldürmemki sen yanlış anlamışsın mesajı tam okursan anlarsın onlar zaten bu zehiri yemez etcildir ve böcek yer ben köydeki evde fare vardı lağım faresi onun için bu ilacı kullandım ve öneriyorum (saygılarımla!)

Xriyantos

Asistan
Reaksiyon puanı
110
Bizim yazlıkta da var ama sanırım bunlar hem eve giren böceği temizliyor hem de insanlara zararı yok o yüzden bir şey yapmadık öyle yaşıyoruz birlikte... :grin:

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
bana gelmıstı kafasına tasla ezdım :d

halukibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Evime kerten kele girdi ve 1 aydan uzun bir süredir evde 5-6 kez karşılaştım artıf fobi olmaya başladı bu kertenkeleyi yakalayabilirmiyim veya evden çıkarabilirmiyim ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum bilenler lütfen boş geçmesinEkli dosyayı görüntüle 114055
Merhaba kertenkele den zara gelmez, bizim ev eski bahçeli müstakil ev, aklım erdiğinden beri evimiz de kertenkele var, yaş oldu 49 :-D sinek, böcek, ne yakalarsa yerler, bu zamana kadar bir zararını görmedik, sana da bir zararı olmaz merak etme, fotoğraf çekersem eklerim bizim evdekilerin, Fare yapışkanı kullanmaz sakın yazık bu hayvanlar için yapıştı mı bir daha çıkaramazsın derisi yüzülür bacakları kopar çıkarmak istersen eğer ölür, çok kafana takma , ha illa kurtulmak istiyorsan eğer elektrik süpürgesinin emiş gücünü düşür, hortumun içine bir çorap vs geçir varsa ince bayan çorabı olsun, yakalayınca evinden uzak bir yerde bırak doğaya malum narin hayvanlar bunlar yazık zarar görmesin.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Kuyruğunu kopart ye gitsin bol protein deposu.

Tut kuyruğundan fırlat dışarı ne yapcaksın ?
Hatta Kara ciğeri bin derde deva.
Karaciğer kızartması Mide rahatsızlıklarını aradan kaldırıyor. ?

Edit- Bu arada küçük kertenkele yavrularını Sinek yapışkanıyla bile tutmak mümkün. Arkadaş fare yapışkanı demiş bence en iyi seçenek o.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
doğanın canlılarından korkmayın dünya sadece insanların değil bütün canlıların...