Evdeki yanlış ışık ve uykusuzluk

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
213
Merhaba arkadaşlar evde ki oturma odasının ışığı 6500 Kelvin. İnternetten araştırdım bu Kelvin değeri aslında pek de uygun değilmiş. Sizce Oturma odasi için en uygun kelvin değeri kaçtır? Şuanda piyasa da ki bütün ampuller neredeyse 6500 6000 Kelvin 5000 4000 zor bulunuyor bunun sebebi ne olabilir sizce? Soğuk beyaz elde etmek daha mı kolay acaba? Mavi ışık fazla olduğu için başta uykusuzluk olmak üzere stres, baş ağrısı vb yapıyormuş. Avizemiz de 5 tane lamba var 3 tanesi ve 2 tanesi ayrı ayrı yanıyor. Geniş bir odamız var. Ben 2 tane 4000 Kelvin alsam diğerleri 6500 olsa dengelesem olur mu acaba

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
Migren sorunu ve ya ışığa hassasiyet var ise 5 tane ampül, insanı daha kötü yapar. Tek bir yerde toplu şekilde lamba olacağına odanın farklı yerlerine o 5 lambayı dağıtsanız, tavan spotu olabilir, tekli avize olabilir, tavana vuran ama yere bakan tarafı kapalı olan türde ürünler kullanılabilir, hem göz yormaz, hemde daha fazla aydınlık olur ama aynı alanda 5 tane lamba demek, ışığa hassasiyeti olan kişi için gece boyunca uyuyamıyacağının kanıtı olur

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
213
Migren sorunu ve ya ışığa hassasiyet var ise 5 tane ampül, insanı daha kötü yapar. Tek bir yerde toplu şekilde lamba olacağına odanın farklı yerlerine o 5 lambayı dağıtsanız, tavan spotu olabilir, tekli avize olabilir, tavana vuran ama yere bakan tarafı kapalı olan türde ürünler kullanılabilir, hem göz yormaz, hemde daha fazla aydınlık olur ama aynı alanda 5 tane lamba demek, ışığa hassasiyeti olan kişi için gece boyunca uyuyamıyacağının kanıtı olur
Haklısınız efendim öneriniz için teşekkür ederim.