etherium madenciligine başlamak istiyorum

Bu konuyu okuyanlar

berat güven

Doçent
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
957
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
422
Puanları
63
Yaş
28
arkdaşlar internette baya görüyorum havyan gibi para kaldıranlar var bu iş için ne kadarlık bir sermaye lazım eğer sermayem olursa gerçekten yapıcam eğer deneyimi olan biri varsa yardım edebilirmi hangi ekran kartı v.b
 

Buz Mavisi

Asistan
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
124
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
+1 bende de sermaye var sistem hakkında bilgim yok. Bilgilendirenler olursa bu konuda kazanılan her ETH için şimdiden %8 komisyon sözü.
 

atkaksoy501

Profesör
Katılım
31 Mayıs 2018
Mesajlar
2,622
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
4,070
Puanları
113
Konuyla ilgili yazım: Kişisel Bilgisayarda Mining Yapmak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Özetle şöyle söyleyeyim:
Çok güçlü bir ekran kartına sahip sisteminiz yoksa (rtx 3080 gibi) dişe dokunur bir kar elde edemiyorsunuz. Düşük seviye ekran kartları ile kar elde edebilmek için hem çok sayıda ekran kartı olması gerek hem de 7/24 çalışması gerek. Kolay yoldan para kazanmak maalesef gerçek değil. Öncesinde büyük sermaye gerektiriyor. Ve ne kadar büyük bir sermaye koyup ne kadar güçlü bir sistem alırsanız alın sistemin kendini amorti etmesi 6 ay gibi bir süre oluyor. Ve sürekli gözünüzün üstünde olması gerekiyor öyle ben açık bırakayım gitsin olmuyor. Yazımı okursanız görebileceğiniz gibi 10000tl civarına satılan rtx 3080 ekran kartı bile günümüz şartlarında saatte en fazla 2tl net kar getiriyor. Bu da 7/24 çalışırsa ancak iyi bir kar elde etmemizi sağlıyor. Öyle kişisel bilgisayarla kar elde etmek mümkün değil. Çünkü mining yapılırken bilgisayarı günlük birkaç iş dışında kullanamıyorsunuz. Ya mining gücü düşüyor ya da kullandığınız uygulama verimli çalışmıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Üst