Essay için Yardımcı arkadaş arıyorum

Proctives

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. İngilizce dersi için Essay hazırlamam gerekiyor. Essay konum The Mystery of Seven,7 rakamının gizemi. Bu konuda bana her türlü yardımcı olabilecek arkadaşlar,öneri ve görüşlerini söylerlerse çok memnun olurum. Saygılarımla...

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Ne tür bir essay olacak comparative mi argumentative mi? Öncelikle kaynakları bulup okumalısın sonra bir taslak çıkaracaksın ne yazacağınla ilgili sonra tanımla başlayacaksın tezini yazacaksın sonraki paragrafta filan örnekler, ispatlar sunacaksın sonra farkları filan yazacaksın en son concluding sentence ile bitireceksin

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Bu essay i nerede yazacaksın, ne seviyede olacak, kelime sınırı var mı vs vs...
Hiç bi detay vermeden sadece konuyu yazıp bırakmışsın.

Okul için yazacaksın diye tahmin ediyorum, ilgili dersin kitabında adım adım nasıl yazacağını anlatmış olması lazım.

Aklımda kaldığı kadarıyla özetliyim:
1- konu seçimi
2- konuyu daraltma
3- ana başlıkları ve buna bağlı alt başlıkları belirleme
4- başlıkları uygun düzene koyarak outline hazırlama
5- nasıl bi strateji izleneceğinin kararlaştırılması
6- birbirinden bağımsız body paragraflarının yazılması
7- intro ve conclusion yazılması
(8)- gözden geçirme

Derste hocan nasıl yazman gerektiğini aşağı yukarı belirtmiştir yukarıda yaptığım gibi. Bu sırayı takip etmen işini cidden kolaylaştırır. Ders kitabında da nasıl yazacağınla ilgili stratejileri bulabilirsin

Proctives

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle teşekkür ederim yorumlarınıza. Üniversites ödevim,Akademik İngilizce. Konuma göre ne tür Essay uygun olur. Yani neden sonuç veya karşılaştırma tarzı olmayacak. Sınır yok,1 sayfa da olabilir 5 sayfa da.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Argumentative yazabilirsin sonuçta bir şeyleri karşılaştırmayacaksın bak şuradan

Proctives

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir şeyi karşılaştırmayacağım ama tartışma denemesi için olumlu ve olumsuz yönleri olması lazım değil mi?

Proctives

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,hazırladığım outline olmuş mu sizce? Essay türüm;Classification. Konu başlığım da 7 rakamının gizemi. Body paragrafında geçtiği yerlerden bahsettim. Cümle düşüklüğü veya yanlış kelime kullandığım yer var mı rica etsem yardım eder misiniz? :helpsmilie:

4yBYzhB.png