Derslere Yardımcı Olduğunu Düşündüğüm Uygulama Tavsiyelerim

Bu konuyu okuyanlar

greyg••se

Öğrenci
Cezalı
Katılım
20 Temmuz 2020
Mesajlar
84
Reaksiyon puanı
97
Puanları
18
Yaş
25
Tavsiyede Bulunduğum Uygulamaların Tamamı Ücretsizdir (Uygulama İçi Satın Alımlar Dahil Değil)

Uygulamaları Toplamda 7 Kategoriye Ayırdım Bunlar Sırayla;
  1. Kimya (1 Uygulama)
  2. Meditasyon, Alarm ve Programlama (4 Uygulama)
  3. Tarama ve Not Alma (2 Uygulama)
  4. Zihin Geliştirme (1 Adet Uygulama)
  5. Test, Soru (1 Adet Uygulama)
  6. İngilizce (3 Adet Uygulama)
  7. Tarama İle Matematik Soru Çözüm (1 Adet Uygulama)

  • Kimya İçin Kullandığım Uygulama Periodic-Table çok yararlı olduğunu düşünüyorum tüm periyodik tablodaki elementeler bulunuyor, üstüne tıkladığınızda bilmeniz gereken her şeyi de göstermekte özellikle google'da bunun atom numarası kaçtı vs. gibi dertlerden kurtardı beni. Kimya dersi gören herkesin mutlaka kullanması gereken bir uygulama bence.

  • Evet şimdi geldik meditasyon, alarm ve günlük veya tam program hazırlamak için kullandığım/kullanabileceğiniz uygulamalara bunlardan ilki en çok bilinen program yapma uygulaması olan todoist kısa geçicem şık ve sade şahsen kullanması en rahat olan uygulama alternatifleri mevcut ama bence todoist diğerlerinden daha başarılı.
    [*]İkinci uygulama alarm uygulaması olan Alarmy sabah kalkamayan veya kalksa bile alarmı hemen kapatıp uyumaya devam eden biriyseniz bu uygulamadan sonra alarmınız hep çalacak çünkü uyanmak için seçtiğiniz görevlerden birini yerine getirmeniz lazım, sabahları erken uyanamayan bir insandım bu uygulama ile erkenleri kalkmaya başladım size de öneririm. Kısa Bir Not: Çabuk sinirlenen bir yapınız varsa sabah alarmı kapatamayınca sinir katsayınız artabilir bu nedenle yüklememenizi öneririm kimse güne sinirli başlamak istemez çünkü.
    [*]Uzun listemiz generative(üretici-üretken) şarkı uygulaması Mubert ile devam ediyor, o anki moodunuza göre seçebileceğiniz rahatlatıcı müzikler bulunmakta içinde, çalışırken ders yaparken veya uyurken diye uzayan kategori listesi var kafanıza göre seçip dinleyin bence başarılı bir uygulama buna da bakmanızı tavsiye ederim.
    [*]Son sırada ders çalışırken kullanabileceğiniz bir sayacımız Be Focused var. Peki bunlar telefonumuzda hali hazırda var zaten bunun artısı ne, hemen söylüyorum çalıştığınız veya yaptığınız bir şeyi kategoriye ayırıp o işin üstünde ne kadar çalışmışsınız hem grafik hem de sayısal değer olarak görebiliyorsunuz bu benim için çok güzel bir özellik hangi işi ne kadar yapmışım görebiliyorum. Üzücü tarafı aynı uygulama play store'da yok fakat bir sevindirici tarafı bu uygulamanın daha iyisi (Forest) olarak düşündüğüm bir uygulama var appstore'da paralı google play'de ücretsiz.

  • Not almak için kullandığım uygulamanın ismi Notion bu uygulama ciddi anlamda kapsamlı, kullanımı karışık ama alışınca bir o kadar faydalı, not alan arkadaşlar için alternatif hatta belki tek uygulama olabilir. Denemenizi tavsiye ederim
    [*]İkinci uygulama el yazınız ile yazdığınız kağtıları tarayıp pdf hale getiren yazıları bu şekilde çoğaltmanızı sağlayan çok güzel bir program ismi Adobe Scan bir çok arkadaş biliyordur sanırım bilmeyenlerde öğrenmiş oldu.

  • Lumosity isimli uygulamanın tek eksiği günlük 3 tane oyun hakkı vermesi (ücretsiz sürümde) fakat popüler alternatiflerini denedim en başarılı bulduğum bu oldu, ücretsiz sürümü gayet yeterli bence günde 3 adet oyun yetiyor bana zaten sizlere de yeteceği kanaatindeyim. Ücretsiz sürümün bir diğer dezavantajı grafiksel olarak değerlerinizi görememeniz motivasyon açısından önemli bir şey fakat yine de uygulamayı kullanmanıza bir engel oluşturmuyor.

  • Pakodemy bu uygulama cidden çok güzel ve ücretsiz olmasıyla da beni şaşırtan bir uygulama özellikle sınava hazırlananlar için fayda sağlayacağını düşünüyorum ki zaten hedef kitle de sınava hazırlananlar, kullanmayan varsa mutlaka bir baksın memnun kalacağını düşünüyorum, kaynak olarak kullanmaktansa kaynaklarınıza ek olarak kullanabileceğiniz bir uygulama olabilir.

  • İlk uygulama Cake bu uygulama ingilizceniz biraz varsa daha yararlı çünkü sıfırdan ingilizce öğretmek yerine telaffuz ve cümle yapısını öğretmeyi hedefliyor eğer biliyorsanız çok işinize yarar hem kısa hem eğlenceli videolar ile kelime dağarcığınızı, tellafunuzu ve cümle kurabilme yapınızı baya bir geliştiriyor, görmediyseniz kesinlikle öneririm.
    [*]İkinci uygulamamız Atlas English bu uygulama direk kelime dağarcığınızı geliştiriyor kelime öğrenmek istiyorsanız mutlaka bakın derim. Maalesef google play store'da bulamadım alternatif uygulama olarak kullanmadığım için tavsiyede bulunamayacağım fakat ''vocabulary'' diye arama yaparsanız ona yakın uygulamalar bulabilirsiniz.
    [*]Son uygulamamız çoğunuzun bildiği Busuu dil öğrenmek için kullanılacak uygulamalar arasında listeye giren bir program alternatifi Duolingo bu uygulamaya da bakabilirsiniz ama ben Busuu kullandığım için tavsiyemi o yönde yaptım. Uygulama kısaca kelime ezberletme, cümle kurdurtma, telaffuz ve duyduğunu anlama ile öğretiyor ve gittikçe seviye zorlaşıyor. İngilizce dışında diğer dillerde mevcut ama ingilizce bilmeniz gerekiyor.

  • Evet listenin son sırasında Microsoft Math geliyor uygulama kısaca matematik sorularını çözüyor photomath alternatifi gibi düşünülebilir ama bence kullanımı daha rahat açıklamalar sade ben tavsiyemi bu uygulamadan yana yapıyorum. İndirip deneyin mutlaka.


Evet maalesef Liste bitti :) okuyup zaman ayırdığın için sağol, bunlar benim işime çok yarıyordu sevgili forum üyeleri de yararlansın istedim, biraz uzun bir liste oldu sürprizbozan ekleyerek kısaltmaya çalıştım. Umarım uygulamalar işinize yarar, herkese iş hayatında ve okul hayatında başarılar dilerim. Son olarak sizlerinde tavsiyesi varsa yorumlara yazarsınız, hepinize iyi geceler :)
 

Son mesajlar

Üst