Eski sokak 3D

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
rq2w.jpg

normalde bu sahne daha kalabalık ve gerçekçiydi fakat pc zorlanınca mecburen daha mütevazi bir hal aldı:)
sahne:4.8 milyon poligondan oluşuyor
kullandığım programlar;
3ds max 2012
vray
photoshop cs 5

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eline sağlık güzel olmuş
Bende 3dmax öğrenmeye çalışıyorum yavaştan

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eline sağlık güzel olmuş
Bende 3dmax öğrenmeye çalışıyorum yavaştan
beğenmenize sevindim 3ds max tam bir sistem canavarıdır amd x6 3.2 ghz ve 6gb ddr3 böyle basit bir sahnede bile pert oldu:)
bf3 veya crysis 3 bu tarz programların bir hiç kalıyor:)

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
beğenmenize sevindim 3ds max tam bir sistem canavarıdır amd x6 3.2 ghz ve 6gb ddr3 böyle basit bir sahnede bile pert oldu:)
bf3 veya crysis 3 bu tarz programların bir hiç kalıyor:)

Senin sistem pert olduysa benimki direk patlar demekki böyle bir sahnede :D

Emir_00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Muazzam bir çalışma,:thumbup1: ömrümde denesem yapamam böyle bir çalışmayı.:laugh:

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Counter strike oynuyorum sandım :)

Güzel bir çalışma :)

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
çok özeniyorum böyle çalışmalara çok güzel olmuş :)

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten güzel. Bende yapmak istiyorum Phothosp CS4 var ama bilgim yok.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Telefondayım tam göremiyorum kaldırımlarda bumb varmı ? Çalışma gayet güzel olmuş. Ambiyans eklersen çok daha iyi olur söyle hafiften bir toz bulutu içinde uçuşan toz taneleri belki bir kaç yaprak vs vs vs :) ellerine sağlık

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Telefondayım tam göremiyorum kaldırımlarda bumb varmı ? Çalışma gayet güzel olmuş. Ambiyans eklersen çok daha iyi olur söyle hafiften bir toz bulutu içinde uçuşan toz taneleri belki bir kaç yaprak vs vs vs :) ellerine sağlık
yerde bump yerinde displacement map kullandım,ambiyans olayına gelirsek bende istedim o şekilde yapmayı ama bunun için en az 12 gb ram ve gtx 680 gibi bir ekran kartı lazım:)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Şimdi daha detaylı inceleme fırsatı buldum ellerine sağlık tekrardan güzel olmuş ayrıca ambiyansı photoshop bilgin varsa da yapabilirsin :)

yasinddd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel bir çalışma. Sormamda bir mahsuru yok ise, 3ds max'ı nasıl öğrendiniz? Ben öğrenmeye niyetleniyorum. Daha önceden inteli cat gibi bir program kullandım sadece. Yapmak istediğim bazı oyunlar için araç gereç tasarımları yalnızca.

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Güzel bir çalışma. Sormamda bir mahsuru yok ise, 3ds max'ı nasıl öğrendiniz? Ben öğrenmeye niyetleniyorum. Daha önceden inteli cat gibi bir program kullandım sadece. Yapmak istediğim bazı oyunlar için araç gereç tasarımları yalnızca.
özetle google amca diyeyim herhangi bir kursa falan gitmedim:)

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
tr3d.com
sanalkurs.net
yabancı ise;
pixel2life.com
3d-tutorial.com
bunlara ek olarak youtube ta baya işini görür özellikle giriş seviyesi konular için

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
çok beğendim
harika bir çalışma eline sağlık.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Sol taraftaki bina dikkatimi çekti.

Binanın arka tarafı daha kısa.

Bunun nedeni çatı eğimi mi yoksa perspektif nedeniyle uzaklaştıkça oluşan daralma mı?

Eğer perspektif nedeniyle oluşan bir daralma söz konusu ise benzer açılarla daralma pencerelerde de olmalıydı. Yakın pencere ile uzak pencere boyutları çok yakın. Uzaktaki pencerenin çatıya olan oranıyla yakındaki pencereye nazaran dikey yönde de daralması gerekirdi.

Bende böyle bir his uyandırdı.

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sol taraftaki bina dikkatimi çekti.

Binanın arka tarafı daha kısa.

Bunun nedeni çatı eğimi mi yoksa perspektif nedeniyle uzaklaştıkça oluşan daralma mı?

Eğer perspektif nedeniyle oluşan bir daralma söz konusu ise benzer açılarla daralma pencerelerde de olmalıydı. Yakın pencere ile uzak pencere boyutları çok yakın. Uzaktaki pencerenin çatıya olan oranıyla yakındaki pencereye nazaran dikey yönde de daralması gerekirdi.

Bende böyle bir his uyandırdı.
kamera açısından kaynaklanıyor açıyı az değiştirince çok değişik sonuçlar ortaya çıkabiliyor,birde bu çalışmayı bir resmi referans alarak yaptım ölçüler biraz göz hesabı oldu:)

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
daha önce de dediğim gibi genelini çok beğendim
şimdi detaylara bakıyorum :)

tam karşıdaki binada
yani 6 tane küçük camlı penceresi olan binanın çatısında bir eksiklik var sanki
o binanın çatısının sağ üst köşesine bakınca gözü tırmalayan bişeyler var gibi

blakevil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3dsmax, solidworks, autodesk gibi yazılımları 60fps oyun oynar gibi kullanmak istiyorsanız Quadro grafik işlemci almanız gerekir. Geforce aynı işi yapamıyor. Çünkü bahsedilen yazılımların birçoğu Quadro sertifikalı. Bu nedenle bir quadro k600 gtx680'in performansını geçebiliyor. Quadro destekli yazılımların yine büyük çoğunluğu işlemcinin saat hızından çekirdek sayısından ya da ram miktarından da etkilenmiyor. Bütün olay grafik işlemci. Maya hariç.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
daha önce de dediğim gibi genelini çok beğendim
şimdi detaylara bakıyorum :)

tam karşıdaki binada
yani 6 tane küçük camlı penceresi olan binanın çatısında bir eksiklik var sanki
o binanın çatısının sağ üst köşesine bakınca gözü tırmalayan bişeyler var gibi

Eve gel çabuk diye bağıran yaşlı bi teyze eksik orda.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
e-mail aderesini konuya eklede senle görüşelim. Bizimde bir tasarım sitemiz var ekibimiz istek üzerine 3d tasarımlar yapıp kendi hesabına satıyor. Site ismi burda vermem uygun olmayabilir o yuzden e-mail adresi ver sana ulaşalım. Sende kazan bizde kazanalım. Hem bizden ögrenecek çok şeyin olduğuna eminim ;=)