Öneri Eski bilgisayarlarımı nasıl değerlendirebilirim?

kastamonuayusu037

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Selamın aleyküm. elimde eski 2 tane pc var birisi nerden baksan 20 yıllık birisi nerden baksan 7-8 yıllık bu bilgisayarları nasıl kullanabilirim? Şimdi bana lütfen "eski bilgisayarlar nasıl değerlendirilir" gibi sitelerin linklerini atmayın sizin denediğiniz yada bir arkadaşınızın denediği çok sorun yaratmayacak bir yol tarif edin lütfen.

20 yıllık pc:
A7N3X-X model anakart ddr1
3GB 400mhz ddr1 ram(1+1+1)
750GB seagate hdd
128MB eski nvidia bir ekran kartı
modelini ve chipsetini bilmediğim bir amd işlemci(sanırsam am2 yada am3)
350w feel power supply
feel kasa

7yıllık pc:
h55 chipset ddr3 anakart
4gb 1333mhz ram (4x1)
asus R7 240 2gb ekran kartı
i5 650 işlemci
250w everest power supply
220gb hi-level ssd
technoPC yerli kasa

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
Selamın aleyküm. elimde eski 2 tane pc var birisi nerden baksan 20 yıllık birisi nerden baksan 7-8 yıllık bu bilgisayarları nasıl kullanabilirim? Şimdi bana lütfen "eski bilgisayarlar nasıl değerlendirilir" gibi sitelerin linklerini atmayın sizin denediğiniz yada bir arkadaşınızın denediği çok sorun yaratmayacak bir yol tarif edin lütfen.

20 yıllık pc:
A7N3X-X model anakart ddr1
3GB 400mhz ddr1 ram(1+1+1)
750GB seagate hdd
128MB eski nvidia bir ekran kartı
modelini ve chipsetini bilmediğim bir amd işlemci(sanırsam am2 yada am3)
350w feel power supply
feel kasa

7yıllık pc:
h55 chipset ddr3 anakart
4gb 1333mhz ram (4x1)
asus R7 240 2gb ekran kartı
i5 650 işlemci
250w everest power supply
220gb hi-level ssd
technoPC yerli kasa
İlk sisteminizi direkt çöpe atabilirsiniz. Sadece HDD iyi gibi dursa da PATA veya IDE girişli olacağından o da bir işe yaramayacaktır.

İkinci sisteminiz yine fena değil. Gündelik kullanımda kesinlikle üzmeyecektir. Bir yükseltme yada değişiklilik yapmadan kullanabilirsiniz.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
İlk sisteminizi direkt çöpe atabilirsiniz. Sadece HDD iyi gibi dursa da PATA veya IDE girişli olacağından o da bir işe yaramayacaktır.

İkinci sisteminiz yine fena değil. Gündelik kullanımda kesinlikle üzmeyecektir. Bir yükseltme yada değişiklilik yapmadan kullanabilirsiniz.
bende daha yeni baya eski bilgisayarımın hdd sini çıkartıp kendiminkine taktım. Eski olmasına rağmen sata girişliydi. Bence hdd ye bakılabilir.

kastamonuayusu037

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

o dediğim 20 yıllık sistemin çöp olduğunu biliyorum lakin sadece 1 iş için kullanılabilecekse kullanmak isterim ayrıca en kötü parçası hangisiyse onuda değiştirim bu aralar bilgisayar parçası almak çok pahalılaştı ama günlük kullanımdan çok çok çok çok eski bir sistem yerine biraz daha az eski bir sistem kurabilirsem belki bir işe yarar biraz oyun yapmayada ilgim var acaba bir server kurulabilir mi o eski pc ile?

mesela 1228mb olan o ekran kartını 512 yada 1gb bir modeli ile değiştirsem

MelihST324

Doçent
Reaksiyon puanı
131
o dediğim 20 yıllık sistemin çöp olduğunu biliyorum lakin sadece 1 iş için kullanılabilecekse kullanmak isterim ayrıca en kötü parçası hangisiyse onuda değiştirim bu aralar bilgisayar parçası almak çok pahalılaştı ama günlük kullanımdan çok çok çok çok eski bir sistem yerine biraz daha az eski bir sistem kurabilirsem belki bir işe yarar biraz oyun yapmayada ilgim var acaba bir server kurulabilir mi o eski pc ile?

mesela 1228mb olan o ekran kartını 512 yada 1gb bir modeli ile değiştirsem
2. sistem gta 5 kaldırır baya iyi o

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
bende daha yeni baya eski bilgisayarımın hdd sini çıkartıp kendiminkine taktım. Eski olmasına rağmen sata girişliydi. Bence hdd ye bakılabilir.
Diskin durumuna ve hızına göre değişir. Zira bütün SATA girişli HDD'ler aynı hızda çalışmıyor. Genellikle çoğu eski HDD'ler sistemin açılışını bile yavaşlatıyor. 20 senelik olan PC'den de pek iyi bir şey çıkacağını sanmıyorum. Yükseltip, kullanılacağını da düşünmüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca "Hahaha" ve "Kızgın" atan arkadaşların neden attığını anlayamadım. Yorumumda ne gibi bir sorun gördünüz acaba?

2. sistem gta 5 kaldırır baya iyi o
GTA 5 açıyorsa o sistem aşırı iyidir. Değil mi? :D

Bana kızgın atan adamın yazdığı yoruma bak.

MelihST324

Doçent
Reaksiyon puanı
131
Diskin durumuna ve hızına göre değişir. Zira bütün SATA girişli HDD'ler aynı hızda çalışmıyor. Genellikle çoğu eski HDD'ler sistemin açılışını bile yavaşlatıyor. 20 senelik olan PC'den de pek iyi bir şey çıkacağını sanmıyorum. Yükseltip, kullanılacağını da düşünmüyorum.

Ayrıca "Hahaha" ve "Kızgın" atan arkadaşların neden attığını anlayamadım. Yorumumda ne gibi bir sorun gördünüz acaba?

Benim kızgın ifade atmam çokmu zoruna gitti ?

aşırı iyi yazmışım peki geri alıyorum ama bakılacak olursa bence güzel

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680

Yazdığınız "İlk sisteminizi direkt çöpe atabilirsiniz" cümlesi komiğime gittiği için attım. Ayrıca zaten eski bir bilgisayar eski bir hdd takmakta sorun görmüyorum.