Eşcinsellik ve Askerlik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
soldierb.jpg

Çok sevdiğim bir dostum geçen hafta sonu tezkeresini aldı. Dün gece eşim Marc’la otururken, onun da tanıdığı dostumun askerliğinin bittiğinden ve çok mutlu olduğundan bahsettim.
Marc daha önce bir kaç sefer zorunlu askerlik hizmetiyle ilgili sorular sormuştu, neden zorunlu olduğu, ne kadar sürdüğü, erkeklerin askere gerçekten gidip gitmek istemedikleri üzerine. Benim cevaplarımı duyduktan sonra da askerlik kurumunu, özellikle de zorunlu olmasını anlamakta güçlük çekmişti. Bu sefer merak ettiği şey zorunlu askerlik hizmetinden nasıl muaf olunabileceğiydi. Ben de bir sağlık sorunu olan kişinin ‘çürük’ raporu alarak askerlik yapmayabileceğini söyledim.

Laf lafı açtı ve konu eşcinsellere geldi, eşcinsellerin askerlik yapıp yapmamaları gerektiğine. Ben de Marc’a, eşcinselliğin Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) psikoseksüel bir bozukluk olarak tanımlandığını ve kanıtlandığı takdirde bireylerin askerlikten muaf tutulduğunu söyledim. O da haklı olarak “eşcinsellik nasıl kanıtlanıyor peki?” diye sordu. Ben de “çeşitli testler uygulanıyor, tıbbi muayene yapılıyor, ya da bireylerden kendilerini cinsel ilişki sırasında gösteren fotoğraf ya da video isteniyor” diye cevap verdim, ancak bu durumun bana göre son derece onur kırıcı bir davranış olduğunu da ekledim. Marc ise, askerlik hizmeti yapmak istemeyen bir eşcinselin bu şekilde askerlikten kurtulabileceği için, durumu pek de sorunlu bulmadığını söyledi.

Benim için ise bu durum, pek basit değil. Askerlikten muaf olmak için kişinin cinselliğini bu derece gözler önüne sermesinin gerekliliği benim için çok büyük bir sorun. Bunun yanında eşcinselliğin sorunsal algısı başka bir tartışma konusu. TSK, eşcinselliği efeminelikle eş anlamlı olarak anlıyor. Hatta eşcinselliği travestilikte aynıymış gibi algılıyor. Cinsel ilişki sırasında çekilmiş olan fotoğraf ve video görüntülerinde de askerlikten muaf tutulmak isteyen bireyin pasif konumda yer alması gerekiyor. Diğer türlü, bireyin eşcinselliği kabul edilmiyor.

Her ne kadar GATA Psikiyatri Bölümü Klinik Şefi Meşrit Çetin “Gelenleri bu konuda hazırlanmış testlerden faydalanarak psikolojik yönden muayene ediyoruz. Fotoğraf ya da video gibi belgeler istenmesi söz konusu değil. Bu çok aşağılayıcı olurdu. Buna karşıyız.” diye beyanat verse de, eşcinsel haklarını savunan LAMBDA ve KAOS GL’ye başvuran erkeklerin anlatımları durumun hiç de öyle olmadığını gösteriyor. KAOS GL yetkilileri farklı askeri hastanelerde farklı uygulamalar olduğunu belirtiyor. Bireylerin anlatımlarına göre de, farklı askeri hastanelerde farklı uygulamalar mevcut. Bazı hastanelerde, bir kişilik testi uygulandıktan hemen sonra ‘askere elverişsiz’ raporu verilirken, bazılarında anüs muayenesi uygulanıyor. Eğer yetkililer bireyin eşcinsel olduğuna ikna olmazlarsa, eşcinselliğin ortaya konabilmesi için fotoğraf ya da video istenebiliyor.

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde şöyle deniyor:

Psikoseksüel bozukluklar (homoseksüalite, transvestizm ve diğerleri)
AÇIKLAMA: Bu fıkraya gireceklerin seksüel davranış bozukluklarının belirgin olması, bu durumlarının askerlik ortamında bilinerek sakıncalara yol açması ve bu durumun resmi belgelerle kanıtlanması gereklidir.

Yaklaşık 1,5 sene önce İstanbul’da bir hastaneden ‘homoseksüel bozukluk’ nedeniyle ‘Barışta ve seferberlikte askerlik yapmaya uygun değildir’ raporu alan T.S şöyle demiş:

İlk gün psikiyatri servisine muayene olmak için randevu aldım. Bu aşamada normalden çok daha fazla feminen giyindim. Burada sizin ordunun işine yaramayacak, kışlaya girdiğinizde mevcut düzeni bozacak kadar seks tutkunu olduğunuzu görmek istiyorlar. Bana ilk olarak Minnesota testi yaptılar. Bu test üç saat sürdü. Aynı soruların tekrarından oluşuyordu. ‘Çocukken silahlarla mı oynardın yoksa bebeklerle mi?’ ya da ‘Tiyatrocu mu olmak istersin yoksa gazeteci mi?’ gibi sorular vardı. Bu gibi soruların hepsini karşımdakilerin eşcinsel algısını göz önünde bulundurarak yanıtladım. Bu algı da avam, yarı mağdur, sürekli gülen, asosyal, efemine, ailesi ve çevresiyle problemli, şaşaalı yaşamayı seven, bencil gibi sıfatlardan oluşuyor. Politik bir eşcinsel profili kesinlikle değil.”

İzmirli A.D. ise askerlikten muaf raporu alabilmek için cinsel ilişki sırasında çekilmiş fotoğraflarını vermek zorunda kalmış, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Askerlik celbim geldiği için Ege Ordu Komutanlığı'na bağlı askerlik şubesine başvurarak eşcinsel olduğumu ispat ederek “çürük raporu” almak istediğimi söyledim. Bana birtakım testler yapmam gerektiğini söyleyerek askeri hastaneye gönderdiler. Hastaneye giderken onları ikna edebilmek için dar giysiler ve makyajla daha feminen olmaya çalıştım. Burada çok eskiden kalma birtakım testler uygulandı. Sonra bana testlerde anormal bir durum olmadığını, eşcinselliğimi ispatlamak için erkek arkadaşımla ilişki halinde çekilmiş fotoğraflarımı getirmemi istediler. Tanıdığım bir arkadaşımdan fotoğraflarımızı çekmesini istedim. Cinsel yönelimi mi, hem de 'hasta' olduğum raporu alabilmek için bu kadar çirkince ispatlamaya çalıştığım için kendimi asla affetmeyeceğim. Sonunda fotoğrafları aldıklarında emin oldular ve ,'çürük raporu' verdiler.”

Şimdi kadın ya da erkek, cinsiyetiniz ne olursa olsun, kendinizi düşünün, herhangi bir zorunlu hizmetten muaf tutulmak için böyle bir uygulamaya maruz kaldığınızı hayal edin. Ben kendimi bu durumda düşündüğüm zaman içime bir ateş düşüyor, nefes almakta zorluk çekiyorum. İnsanlık onurunun bu şekilde ayaklar altına alınmasını kabul edemiyorum. Gerçi devletin bakanlarından birinin eşcinselliği ‘hastalık’ olarak tanımladığı bir ülkeden bahsediyoruz. Yapılan onca eleştiriye rağmen kılı bile kıpırdamamış olan bir bakandan... Bu düşüncelerim yüzünden ‘halkı askerlikten soğutmakla suçlanırsam da şaşırmam. Yine de bu durum beni düşünmekten ve yazmaktan alıkoymuyor.

Siz bu durum için ne düşünüyorsunuz?
Kaynakça:
Tosun, Ulas, 'Pembe teskere' nasil alinir?, Radikal Cumartesi, 22 Agustos 2009, Escinsel.com, Savaskarsitlari.org

Şule Tomkinson - Yüksek Topuklar
sule.tomkinson@yuksektopuklar.net

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Eşcinsellik bir hastalıksa ve bu hastalığın varolduğu minnesota testi, anüs muayenesi gibi yöntemlerle ispatlanabiliyorsa, bu kişilerin askerlikten muaf tutulması daha hayırlı olur. Ancak sırf pembe teskere alarak askerlik görevinden kaçmak isteyenlerin girişimlerinin de önlenebilmesi gerekir. Yani, %100 olmasa bile en azından %99 güvenilir bir teste ihtiyaç var.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Eşcinsellik her zaman için bir hastalık değil. Dışarıdan çok normal görünen ve gerçekten efendi, iyi biri olan bir eşcinsel arkadaşım vardı; oradan biliyorum.

Ama bunu hastalık olarak yaşayanlar da var. Çocuklukta geçirdikleri travmalar buna sebep olabiliyor. Ve penguin'in de dediği gibi sırf askerlikten kaçmak için taklit yapmayı göze alacaklara karşı iyi bir test yapılması gerekiyor.

tarkankarabas

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bence problem işcinsellik değilde bütün türklerin sırası gelince yaptığı bir görevi yapmamak için bunu bahane olarak kullanmak gibi geliyor. bende askerlik yaptım ve birliğimde bir şecinsel arkadaş vardı. ancak adam bunu bir vatani görev olarak gömüş ve durumunu kullanmak yerine görevini yapmaya gelmişti. ha askerlik ne kadar gereklidir herkes mecburi yapmalı mıdır o ayrı bir konu. ama bu iş yapılacaksa efendi gibi yapılmalı bir itiraz varsada gerekli platformlarda dile getirilmelidir. askerden kaçmak için eşcinselliği kullanmakla dışarıda yaşıyormuş gibi yapmak arasında bir fark yoktur. kanunlarımız her erkek belli bir yaşta belli bir süre bu işi yapacak diyorsa bu yapılacaktır. kanunda heteroseksüeller ya da normal seks tercihleri olanlar yapacaktır demiyor. dolayısıyla amaç askerden kaçmak değilse eşcinsel olsun ya da olmasın herkes alnının akıyla gider ve yapar bu görevi. lütfen bu konuda sapla samanı ayıralım derim.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Evet kaliteli bir test ile askerlik yapmamaları daha hayırlıdır sanırım..

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Askerlikten nefret ediyorum. Yanlış anlamayın, vatanı korumak görevimiz ama, bunun zorunlu bi görev olarak yapılması taraftarı değilim! Bi ara Türkiye Ayıları Eşcinsel Topluluğunun Beargi adlı dergisinde tasarımcı olarak çalışmıştım. Gerçekten güzel bi dergi. Ordan biliyorum, Pembe teskere alırsanız bundan ailenizin de haberi olacak. Yani eşcinselliğinizin bi gizliliği kalmayacak. Toplumda alay konusu olacaksınız. TSK'ya bunu açıklasanız bi problem açıklamasanız bi problem. Birinden duyduğum kadarıyla iki asker kışlada tuvalette cinsel ilişkiye girerken yakalanmışlar. Ve her iki askerin ailesine "Gelin, kızınızı alın" diye telefon açmışlar. Ne kadar doğru bilmiyorum ama şundan çok çok eminim. TSK cinsel kimliğe değer vermiyor...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Askerlikten nefret ediyorum. Yanlış anlamayın, vatanı korumak görevimiz ama, bunun zorunlu bi görev olarak yapılması taraftarı değilim! Bi ara Türkiye Ayıları Eşcinsel Topluluğunun Beargi adlı dergisinde tasarımcı olarak çalışmıştım. Gerçekten güzel bi dergi. Ordan biliyorum, Pembe teskere alırsanız bundan ailenizin de haberi olacak. Yani eşcinselliğinizin bi gizliliği kalmayacak. Toplumda alay konusu olacaksınız. TSK'ya bunu açıklasanız bi problem açıklamasanız bi problem. Birinden duyduğum kadarıyla iki asker kışlada tuvalette cinsel ilişkiye girerken yakalanmışlar. Ve her iki askerin ailesine "Gelin, kızınızı alın" diye telefon açmışlar. Ne kadar doğru bilmiyorum ama şundan çok çok eminim. TSK cinsel kimliğe değer vermiyor...

Sen vatani görevini yaparken çok iğrenç bir şekilde cinselliğini yaşarsan tabi öyle derler. Orası ciddi bir kurum! Askerlik görevin sırasında tuvalette ilişkiye giremezsin kardeşim! Bunun savunulacak bir tarafı yok!

O şahıslar gerçekten de i*neymiş. Ben bunu bilir, bunu söylerim.

---------- saat 15:39 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:38 eklenmişti ----------

Ayrıca askerliğin gerekli olmasından şikayetçisin.

Umarım bir gün askerliğin gerekli olmaması yüzünden başına bir şey gelmez. Umarım ülkenin savaşa sokulduğunu, ailenin öldürüldüğünü, sevdiklerinin tecavüze uğradığını görmezsin.

Erkek olup da askerliğe böyle bakan şahsiyetlerden nefret ediyorum. Keşke ben erkek olsaydım da ömür boyu bu vatana adasaydım kendimi...

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Sen vatani görevini yaparken çok iğrenç bir şekilde cinselliğini yaşarsan tabi öyle derler. Orası ciddi bir kurum! Askerlik görevin sırasında tuvalette ilişkiye giremezsin kardeşim! Bunun savunulacak bir tarafı yok!

O şahıslar gerçekten de i*neymiş. Ben bunu bilir, bunu söylerim.

Ayrıca askerliğin gerekli olmasından şikayetçisin.

Umarım bir gün askerliğin gerekli olmaması yüzünden başına bir şey gelmez. Umarım ülkenin savaşa sokulduğunu, ailenin öldürüldüğünü, sevdiklerinin tecavüze uğradığını görmezsin.

Erkek olup da askerliğe böyle bakan şahsiyetlerden nefret ediyorum. Keşke ben erkek olsaydım da ömür boyu bu vatana adasaydım kendimi...

O şahıslar ne olursa olsun insanlardır bence. Yaptıkları yanlış ama TSK'nın yaptığı daha yanlış. Benim öyle bi problemim yok. Gideriz, katlanırız, problem değil. Askerlik gerekli olmasın dedim ama kimse askere gitmesin demedim. İsteyen gitsin dedim. Demek ki kimse istemiyo :dil:...

"Erkek olup da askerliğe böyle bakan şahsiyetlerden nefret ediyorum. Keşke ben erkek olsaydım da ömür boyu bu vatana adasaydım kendimi..."

Nefret edebilirsin, herkes Vatani görev diye bakıyor. Ölünce Şehit oldu Vatan uğruna diyolar. Anne'nin gözyaşını kim siliyor? TSK? ... Bi oğulun yerini bi cumhuriyet altını ya da bi madalya ile doldurabileceğini sanıyor. Başka bi açı ; Türbanlı meclise giremiyor, oğulları askere gidiyor.

Elimden gelse gitmem. Ama dediğim gibi zorunlu kalırsak gideceğiz mecbur.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yorum yok. Vatan bilincinden yoksun büyümüşsün. 23 yaşındasın, 6 yaş büyüğümsün. Yorum yok.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Tartışalım ama konuyu kişiselleştirmeden kimseye hakaret etmeden düzeyli olarak tartışalım.

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yorum yok. Vatan bilincinden yoksun büyümüşsün. 23 yaşındasın, 6 yaş büyüğümsün. Yorum yok.

Ne alakası var ya. Neden tüm ülkelerde zorunlu değil o zaman? Oralar vatan değil mi? Tutturmuşsunuz bi Vatani borç. Tutturmuşsunuz herkesin gözü Türkiye üzerinde. Bundandır bu ülkenin çöküşü...

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Askerlik zorunlu olmalı, ama günümüzde 15 ay bence fazla. Zaten 12 aya indirmeyi planlıyorlar. Prof. askerlik genişledikçe normal askerlikte biraz daha kısalacaktır. Teknoloji çağında bu kadar uzun süre hayattan kopmak iyi bir şey değil bence. Ha 2 gün sonra bende gidiyorum askere şişman olmama rağmen, bakalım komutanlar ne yapacak...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ne alakası var ya. Neden tüm ülkelerde zorunlu değil o zaman? Oralar vatan değil mi? Tutturmuşsunuz bi Vatani borç. Tutturmuşsunuz herkesin gözü Türkiye üzerinde. Bundandır bu ülkenin çöküşü...

Çünkü hiçbir ülke bizim verdiğimiz savaşı vermedi. Hiçbir zaman 7 ecdat birleşip de ülkelerine saldırmadı.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Tüm eşcinceller ruhsal hastadırrrr. (NOKTA)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Hangi Ülke Ordusunda Eşcinsel Bir Asker İster.! Eşcinsellik Bir Saplantıdır Psikolojik Büyük Bir Sorundur

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Genetik olarak herhangi bir anormalliği olmayan bir insan, kadın veya erkek cinsiyetiyle doğar.Biyolojik cinsiyeti ve daha sonrasında gelişen cinsel kimliği, bir kaba benzetebiliriz.Çevresel etkiler bu kabın içindeki sıvının yalnızca yoğunluğunu değiştirebilir, özünü değil.Yani eşcinsellik özdeki heteroseksüelliğe aykırı bir duygulanım ve yaşantıdır.
Gelişimsel bir problem olan eşcinsellik 12 alt tipi olan bir hastalıktır ve bazı alt tipleri (eyleme vurulmayan eşcinsellik, geçici eşcinsellik ve yalancı eşcinsellik) tedavi edilebilir.
Cinsel kimlik sapmasıdır.

Cinsel terslik olarak da adlandırılan eşcinsellik; erkek veya kadın olarak bir insanın libido yönelimi ve doyumu itibariyle yine kendi cinsine sevgi ve cinsel ilişki arzusu ile dönmesidir.
Eşcinsellerin kendilerini suçlu, huzursuz, yalnız, depresif, sıkıntılı ve gergin hissetmeleri sık rastlanan bir durumdur.Yani ruhuna ve benliğine aykırı olduğu halde eşcinsel eylemlerini sürdürmek zorunda kalmak veya dürtüyü kontrol edememek kişide ruhsal sıkıntı yaratabilir.Ayrıca eşcinsellik; özgür bir tercihin değil, genellikle çocuklukta yaşanan travmaların ve ihmallerin bir sonucu gelişen bir durumdur.Bu açıdan baktığımızda da, eşcinsellik ruhsal bir bozukluktur, bir cinsel eğilim bozukluğudur, bir cinsel kimlik bozukluğudur.

Eşcinsellik kavramı birçok farklı eğilimi veya tanımı içinde barındırabilir.Türkiye’de eşcinsel denince, çoğu kişinin aklına ağır makyajlı şarkıcılar, travestiler, kırıtarak yürüyen ve kadınsı giyinip konuşan, dar blucinli genç erkekler gelebililir.Tabi bu durum bir kavram karmaşasını da beraberinde getirmekte...
Ruhsal yönden cinsel kimlik bunalımı yaşayıp,kendilerini özgür hissedenlerin kendince kötü bakış açısı ile TSK'ın kendince bir versiyonlarını beklemeleri çok ilginç...Halk arasında "Peygamber Ocağı" diye adlandırılan kutsiyeti yüksek bir yere gidiyorsun eğlence merkezine değil...

Gerektiğinde vatan namus ve tüm değerlerden üstün gelmeliyken, zulüm yapıyor diye aynı kefeye konulup konu ve tartışma çıkarılması ilginç.

Kimliğin değiştiyse beynin kabul edip kendini özgür hissediyorsan her türlü ispatla bazı kutsal değerlerin TSK gibi mahremiyetlerini bozma.Kendi bozulmuş iç dünyanla.

Askerlikten yana soğukluk yaşa, aman iç dünyanda soğukluk yaşama ,savaşma seviş...

Nerden geldim bu konuya...:hammer:

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Türkiye'yi diğer ülkelerle kıyaslamayın. Neden askerlik zorunlu? Ülkemizin jeopolitik önemi büyüktür, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri açısından büyük potansiye sahiptir. Geleceğin en önemli yakıtı (yani petrolü) olan bor madeni dünya rezervlerinin %89'u Türkiye'de bulunuyor. Ayrıca pekçok tarımsal ürünün (fındık, çay, yağ bitkileri, tütün, pamuk, zeytin vb.) dünyadaki en büyük üreticisi yine Türkiye'dir. Dört mevsimin aynı anda yaşandığı, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve zengin kültürel mirasa sahip ülke yine burasıdır. Bu nedenle topraklarımız üzerinde pek çok göz vardır ve en iyi şekilde muhafaza edilmesi gerekir.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
hiç düşündünüzmü bu ülkede sanat güneşleri divalar bu durumlarını gizleye bileceklerken bu durumları gözümüze gözümüze sokuldu o zamanlardan sonra sayıları hızla arttı

şimdi bir çok ülkede evlenmelerine bile izin var ve bizde bu yolda ilerliyoruz

ve bu hızla ilerlerse 50 yıl sonra asker bulamayacagız

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
eşcinsellik bir hastalık değildir. tercih de değildir sadece bir yönelimdir.

bakın bakan aliyekavaf eşcinsellik hastalıktır dedi. kaos gl pembe hayat gibi bir sürü lgbtt dernekleri sayın bakanı istifaya çağırıyor. bir insan sırf aşık olduğu kişi hemcinsi diye hasta bozuk yada anormal olarak nitelendirilebilir mi?

kaos gl ve pembe hayat derneklerinden arkadaşlarım var. askerlikten muaf olmak için tsk nın eşcinsel iliişki sırasında kaydedilmiş fotoğraf ve videoları istediğini söylemişlerdi. ne kadar onur kırıcı bir davranış...

ayrıca psikiyatri servisine gidip de muayene olması gerekenlerin eşcinseller,biseksüeller,travesti ve transseksüeller değil homofobik,bifobik,transfobik bireyler olmasını gerektiğini düşünüyorum...

en nihayetinde eşcinsellik değil hastalık olan homofobidir. çünkü hiç kimse cinsel ve duygusal yönelimleri yüzünden dışlanmayı,hakaret görmeyi,iş hayatına alınmamayı,nefret cinayetlerine kurban gitmeyi haketmiyor

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bir insan sırf aşık olduğu kişi hemcinsi diye hasta bozuk yada anormal olarak nitelendirilebilir mi?

Hasta,bozuk yada anormal olarak nitelendiremezsek, normal sağlıklı bir birey olarak algılayalım...

Onlar normalse bizler o zaman anormaliz? :blink:

Erkek ve kadın için ayrı ayrı tanımlanmış cinsel rol ve davranışlardan, fiziksel farklılıktan vazgeçtik,aynı rollere yazılacağız demek ki sonumuz çok yakın...

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
homofobik misin sen git psikiyatriden randevu al kendine. kendini bir eşcinsel yerine koy. sırf bu özelliğinden dolayı dışlanmak ötekileştirilmek hoşuna gider miydi?

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
sirf disardan iyi gorunuyor o yuzden bu hastalik degil demek zaten basli basina yanlista , escinsellik dedigimiz seyin hastalik oldugunu psikiyatrlar kabul ediyorlar basta bu isin piri ilan ediler FREUD diyor zaten (kendinden hiic hoslanamsam da) , hastalik oalrak gorulme seeplerinden en onemlisi bunun bir dogasinin olmadigidir , disilik geni vardir erkeklik geni vardir escinsellik geni diye birsey yoktur , bunun psikoanalizi yapildigi zaman hep kokeninde ornek es cins birey gorulememesi veya yanlis anne-baba muamelelerinin oldugu buyuk olcude gorulmus ispatlanmis ve kabul gormus birsey
kisacasi "evet escinsellik hastaliktir ve tedavi edilebilir (nevzat tarhan)"

"sahsi kanaatim insandir hersey olabilir , bu bir egilim oldugu surece normal karsilanabilir lakin aksiyona dokuluyorsa hos gorecek bir tarafini goremiyorum "

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Aynada ki görüntüsüne bile aşık olanlar varken, hemcinsine aşık olanlara şaşırmamak lazım. Yanlışı savunmakta yanlıştır. Çünkü sizinde o yanlış yolda bulunma olasılığınızın olduğunu gösterir. Bir toplumun hukuk kurallarının yanı sıra, örf, adet, gelenek ve görenekleri de vardır. Bir arada yaşayan insan topluluklarının ortak kültürü diyebileceğimiz bu kurallar her ne kadar yazılı olmasa da, herkesin bildiği şeylerdir. Ve Türk kültüründe hemcinslerin birbirine yakınlık duyması hoş karşılanmaz. Hukuken bir yaptırımla karşılaşmasanız bile, içerisinde yaşadığınız kültür sizi dışlar.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
içinde bulunduğumuz kültür bizi dışlıyor peki işe alınmamayı,cinsel yönelimimiz öğrenildiğinde işten atılmamızı,hatta cinayetlere kurban gitmemizi de mi destekliyor...

lgbtt bireylerin karşılaştığı ayrımcılık acaba kendilerini normal gören heteroseksüel bireyler için kabul edilen bir durummudur

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169

askerlik değil senin derdin ne anlayamadım yapmak istemiyosan askerlik vatandaşlıkdan çıkarsın çok basit her türk askerlik yapmaya severek gider kimse gocunmaz bundan şerefdir bu ama sen neden istemdiğini bilemem istemiyosan sana tavsiye hollandaya gitt ;)

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
lut kavmini araştırmak gerek

bu durum hastalıktır aksi söylemler hastalıgın yayılmasına neden olur

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
sirf disardan iyi gorunuyor o yuzden bu hastalik degil demek zaten basli basina yanlista , escinsellik dedigimiz seyin hastalik oldugunu psikiyatrlar kabul ediyorlar basta bu isin piri ilan ediler FREUD diyor zaten (kendinden hiic hoslanamsam da) , hastalik oalrak gorulme seeplerinden en onemlisi bunun bir dogasinin olmadigidir , disilik geni vardir erkeklik geni vardir escinsellik geni diye birsey yoktur , bunun psikoanalizi yapildigi zaman hep kokeninde ornek es cins birey gorulememesi veya yanlis anne-baba muamelelerinin oldugu buyuk olcude gorulmus ispatlanmis ve kabul gormus birsey
kisacasi "evet escinsellik hastaliktir ve tedavi edilebilir (nevzat tarhan)"

"sahsi kanaatim insandir hersey olabilir , bu bir egilim oldugu surece normal karsilanabilir lakin aksiyona dokuluyorsa hos gorecek bir tarafini goremiyorum "

türk psiiyatri derneği hastalık değildir dolayısıyla tedavi edilmesine gerek yoktur diyor