Ertuğrul Gazi büstü, Engin Altan Düzyatan'a benzetildi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan panzr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Siz benzetebildiniz mi ?

• Evet

Kullanılan: 18 94.7%
  • Hayır

Kullanılan: 1 5.3%

• Kullanılan toplam oy
    19

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483

Geçtiğimiz yıllarda 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde Ertuğrul Gazi rolünü canlandıran Engin Altan Düzyatan, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Ertuğrul Gazi büstüne benzetildi.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
vizyonsuzluk olmuş birazda Engin Altan Düzyatan'ın başarılı olduğunu gösteriyor...
Rahmetli Erol Taş'ı taşlamışlardı...

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Bence güzel olmuş bir mahsuru yok, Nasrettin hoca heykelinden sonra büyük gelişme bence

Reaksiyon puanı
10,315
Madem konu açılmışken epeydir sormak istediğim bir şey vardı, bahaneyle burada sormuş olayım.

Hem Diriliş Ertuğrul Gaziyi hem de akabinde ATV'de yayınlanmaya başlayan Kuruluş Osman'ı izleyen arkadaşlaradır bu sorum... Ben şahsen Ertuğrul Gaziyi canlandıran Engin Altan DÜZYATAN'ı çok daha başarılı buldum. Burak ÖZÇİVİT bana o kadar başarılı görünmedi. Kısacası Ertuğrul Gazideki oyunculuğu çok arattığını söyleyebilirim.

Bu konuda sizlerin düşüncesinin ne olduğunu sorabilir miyim?

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Madem konu açılmışken epeydir sormak istediğim bir şey vardı, bahaneyle burada sormuş olayım.

Hem Diriliş Ertuğrul Gaziyi hem de akabinde ATV'de yayınlanmaya başlayan Kuruluş Osman'ı izleyen arkadaşlaradır bu sorum... Ben şahsen Ertuğrul Gaziyi canlandıran Engin Altan DÜZYATAN'ı çok daha başarılı buldum. Burak ÖZÇİVİT bana o kadar başarılı görünmedi. Kısacası Ertuğrul Gazideki oyunculuğu çok arattığını söyleyebilirim.

Ben 2 diziyide izlemedim abi. Ama burak özçivitin canlandırdığı bir sahne internette karşıma çıkmıştı. Kendisi iyi bir oyuncu tabi tartışılmaz ama o karakter için çok yapmacık duruyordu. Özellikle sesini kalınlaştırması. Bence oraya biraz daha sert yiğit rol çıkarabilecek biri lazım diye düşünüyorum.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
@|Ⓢєччαh| Abimin Dediği Gibi Temsili Resmi Olmaması Dolayısıla Benzetilmiş veya Benzemiş Olması Sorun Değil Bence.

Böyle Olmasından Kat be Kat İyidir ;)
IMG_3026.JPG

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567

Bence de biraz sönük kaldı gibi, ama bu birazda ilk dizinin getirmiş olduğu heyecandan kaynaklanıyor. İnsanlar çok benimsemişti. Birde olayların işleniş örgüsü aynı olduğu için bazen sıkabiliyor.
(Bazı yanlış anlaşılmalar için not düşeyim dedim: Tarihi değiştirmek değil kastım, olayların anlatılış tarzını değiştirmek)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan aklıma geldi, bu geçen hafta ki Alişarın öldüğü sahnenin aynısı dirilişte de vardı, sadece kişiler farklıydı

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
10,315
Ben 2 diziyide izlemedim abi. Ama burak özçivitin canlandırdığı bir sahne internette karşıma çıkmıştı. Kendisi iyi bir oyuncu tabi tartışılmaz ama o karakter için çok yapmacık duruyordu. Özellikle sesini kalınlaştırması. Bence oraya biraz daha sert yiğit rol çıkarabilecek biri lazım diye düşünüyorum.
Aynen... Hele o sesini kalınlaştırması, hepten uyuz ediyor beni. Bir de hakkaten çok yapmacık geliyor bana. Ben bu arkadaşın daha evvel hiçbir filmini, dizisini falan izlememiştim. Basın, medya habire şişirip duruyordu ya biz de sevinmiştik, başarıyla canlandırır diye... Valla dizide oynayan Bamsı da olmasa var ya nerdeyse vazgeçtiydim izlemekten. :)

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Aynen... Hele o sesini kalınlaştırması, hepten uyuz ediyor beni. Bir de hakkaten çok yapmacık geliyor bana. Ben bu arkadaşın daha evvel hiçbir filmini, dizisini falan izlememiştim. Basın, medya habire şişirip duruyordu ya biz de sevinmiştik, başarıyla canlandırır diye... Valla dizide oynayan Bamsı da olmasa var ya nerdeyse vazgeçtiydim izlemekten. :)
Ben en son kara sevda diye bir dizisini izledim abi beğeniyordum açıkcası oyunculuğunu ama biraz naif roller için uygun gibi.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
1591566792900.png

Eruğrul Gazi'nin günümüzün teknolojisi ile çekilmiş bir resmi olmadığından ve sadece çizilmiş portresi olduğundan dolayı öyle yapmışlar derdim ama gerçekten yok artık, Engin Altan Düzyatan yapmışlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ertuğrul Gazi'nin kemiklerini sızlatıyorlar resmen...

Dizi olmadan önce Erturul Gazi'yi tanıyan mı vardı sanıyon ? Yıllar sonra dizi sağyesinde popüler oldu da hayat hikayesi araştırılmaya başlandı veya çeşitli yerlere adı verilmeye büstü yapılmaya başlandı.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Dizi olmadan önce Erturul Gazi'yi tanıyan mı vardı sanıyon ? Yıllar sonra dizi sağyesinde popüler oldu da hayat hikayesi araştırılmaya başlandı veya çeşitli yerlere adı verilmeye büstü yapılmaya başlandı.
Dizi güzel olabilir (pek dizi izleyebilen bir yapım yok ondan birkaç bölümü dışında izlemedim) fakat oradaki büst?

Reaksiyon puanı
10,315
Dizi güzel olabilir (pek dizi izleyebilen bir yapım yok ondan birkaç bölümü dışında izlemedim) fakat oradaki büst?
Yahu bunu bu kadar büyütmenin ne gereği var anlamadım. Aslını sorarsan büst olayına tamamen karşı biriyim, hiç olmasın isterim. Lakin yapmış adamlar, iyi niyetle... Resmi olmadığı için de onu güzel bir şekilde canlandıran ve hafızalarda önemli izler bırakan aktörün resmine benzetmişler. Ne olmuş yani, kıyamet mi kopmuş... Bu arada kemikleri sızlarken titreme sesi mi duymuş bizim Konfik, merak ettim. :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
dizi değil güzel kardeşim esas büstü yapanlar ...
dizide onu canlandıran kardeş sorun değil.

Reaksiyon puanı
10,315
Konunun aynısı burada.

Evet, Dilara açmış konuyu daha evvel.
Yahu eskiden bir konu açarken başlık yazıldığında site otomatik olarak benzer konuları gösteriyordu. Eğer daha evvel açılmışsa gerek kalmıyor, ikinci defa açmıyordu kimse. Bu bi kaç kez benim başıma da geldi.

Reaksiyon puanı
10,315
Sonunda beklenen oldu, büst yıkıldı. Sorumlu iki müdür görevden alındı. :)
Dağılabilirsiniz! :D

Reaksiyon puanı
6,371
Bunu benzete bildim ama neden Engin Altan Düzyatan'a benzetiliyor ki? Sırf bir dizide Ertuğrul'u oynadı diye mi?