Diriliş - Yeni Dizi - TRT 1 - Ertuğrul Gazi’nin Hayatı Dizisi

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Diriliş yeni TRT 1 dizisi

2czq9tg.jpg

KURULUŞ HİKAYESİ DİZİ OLUYOR

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş hikayesi TRT 1′de dizi oluyor. Osmanlı’nın kuruluş tohumlarını eken Ertuğrul Gazi’nin hayatını TRT için dizi yapıyor. Çekimleri devam eden dizi için iddialı bir bütçe ayrıldı. Diriliş Ertuğrul dizisi için Osmanlı öncesi dönemi yansıtan dev setler kurulurken, dizi için titiz bir çalışma yürütülüyor. Uzun zamandır üzerinde çalışılan Osmanlı’nın kuruluşunun öncesini anlatan Ertuğrul Gazi dizisinin fragman çekimleri de Tuz Gölü’nde yapıldı.

Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu hazırlayan önemli göç, sefer ve savaşların kahramanı olan ve Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası olan Ertuğrul Gazi’nin yaşamı ve kahramanlıkları, dizinin ana konusunu oluşturuyor. Başta Ertuğrul Gazi ve Hayme Ana rollerini oynayacak oyuncular olmak üzere oyuncu seçimleri büyük bir titizlikle yürütüldü.

Diriliş Ertuğrul Gazi Dizisi Başrol Oyuncusu Belli Oldu
TRT 1’de yayınlanacak “Diriliş-Ertuğrul” dizisinin başrol oyuncusu belli oldu. Dizide Ertuğrul Gazi’yi Engin Altan Düzyatan canlandıracak.

Yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın yazdığı yeni Osmanlı dizisi “Diriliş-Ertuğrul”da Ertuğrul Gazi rolünü Engin Altan Düzyatan üstlendi. Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş sürecini anlatacak dizide Düzyatan’a başrolde yabancı kökenli bir güzel eşlik edecek. Yakında TRT 1’de ekrana gelecek dizi, kanalın bugüne kadarki en yüksek bütçeli projesi olarak lanse ediliyor. Dizinin 2015 yılında Cannes Film Festivali’ne “onur konuğu” olarak katılacağı söyleniyor.

[video=youtube;nyutWQYlw9Y]https://www.youtube.com/watch?v=nyutWQYlw9Y&feature=player_detailpage[/video]

OxFgxzY.jpg
q3omzlq.jpg
74gPQRK.jpg

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
ilginç çıkarsa izleyebilirim

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
[FLASH]http://static.alkislarlayasiyorum.com/images/v3/player/ay25092013.swf?videoid=235055[/FLASH]

Dizi başlamış durumda, dizinin beğenilen dövüş sahnesi.​

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
TRT 1 kanalına ve dizilerine genel olarak bir ön yargım olduğu için diziyi bugüne kadar izlememiştim ama sürekli övgülerini duyduğum bu diziye bugün öylesine ilk bölümüne bakayım dedim, hayranlıkla izledim diziyi. Senaryo, kurgu, müzikler, ve çekim teknikleri açısından çok başarılı buldum. Bugün 2. bölümü de izlemiş olurum.

Gerçekten çok iyi bir yapım çıkarmışlar ortaya, sürekli takip edilecekler listeme ekledim diziyi.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Çok başarılı bir yapım Türk dizi tarihine adını yazdıracak. Severek izliyoruz :)

Arkadaşlar biraz tarihi seven birisiyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederim :thumbup1:

Çünkü bu dizi farklı bu öyle '' Muhteşem yüzyıl '' gibi değil... Öyle haremler, bayan hamamları , dekoltelerden ,sevişme sahnelerinden oluşmuyor. Zaten reytingdende belli oluyor güzel köylü denilen saçma dizi bile dirilişi geçmiş :) Demekki dirilişte muhteşem yüzyıl gibi açık saçık sahneler koysa reytingde hep 1. olacak..

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
ARkadaş ben kafayı yiyecem az kaldı.Diziye lafım yok ama o selda denen kadını çıkarsınlar.Onu görünce sinirlerim direk hopluyor.Yav her ota maydanoz olma.

Gelelim izlenilirliğine.Dizide öpüşme,harem vs yok.TArihimiz anlatıldığı için tutmaz.Araya iki tane açık sahne koysunlar reyting kırar.Nasıl bir milletiz çözemiyorum.Şu dizi,proje iptal edilirse vay benim güzel ülkemin insanları.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
ARkadaş ben kafayı yiyecem az kaldı.Diziye lafım yok ama o selda denen kadını çıkarsınlar.Onu görünce sinirlerim direk hopluyor.Yav her ota maydanoz olma.

Gelelim izlenilirliğine.Dizide öpüşme,harem vs yok.TArihimiz anlatıldığı için tutmaz.Araya iki tane açık sahne koysunlar reyting kırar.Nasıl bir milletiz çözemiyorum.Şu dizi,proje iptal edilirse vay benim güzel ülkemin insanları.
O Selcan hatun olmayasın ? :)

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Yokmu diziyi izleyen.şuana kadar gayet başarılı.standartların üstünde bence

Live Your Life

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle diyebilirim ki,
- Muhteşem Rezaletten sonra yapılmış başarılı bir Türk tarihi dizisi..
- Türklerin destansı geçmişini muazzam bir şekilde izleyicilerine sunuyorlar.
- Engin Altan DÜZYATAN layıkıyla "ERTUĞRUL GAZİ" yi canlandırıyor.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beyler dünkü bölümü izleyenler için konuşuyorum tek sevmediğim yerde orasıydı koskoca süleyman şahın korumaları bu kadar basit mi indiriyorlar adamlar orda 3-4 kişiyi indirdi ve otağı bastı o zmaan her önüne gelen devirebilir

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Beyler dünkü bölümü izleyenler için konuşuyorum tek sevmediğim yerde orasıydı koskoca süleyman şahın korumaları bu kadar basit mi indiriyorlar adamlar orda 3-4 kişiyi indirdi ve otağı bastı o zmaan her önüne gelen devirebilir
Benim de uzun bir aradan sonra severek izlediğim bi dizi umarım zamanla diziyi mahvetmezler,
sanırım içerideki sıkıntılardan bahsedilemeye calişilmiş sonucta bır devlet bir kurulus ne kadar güçlü olursa olsun eğer içeriden hain çıkarsa sıkıntı asil o zaman buyuk olur bunu işlemeye calişmişlar sanırım

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
yıllardır televizyon izlemedim. muhteşem yüzyılıda hiç izlemedim ama bu dizi gerçekten çok çok iyi. umarım böyle devam eder.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Benim de uzun bir aradan sonra severek izlediğim bi dizi umarım zamanla diziyi mahvetmezler,
sanırım içerideki sıkıntılardan bahsedilemeye calişilmiş sonucta bır devlet bir kurulus ne kadar güçlü olursa olsun eğer içeriden hain çıkarsa sıkıntı asil o zaman buyuk olur bunu işlemeye calişmişlar sanırım

Hocam zaten öyle sürekli bi hainlik suçlanma savaş ve sıkıntı içinde oluşan bir devlettir şanlı osmanlı biraz bilgim var fakat asıl mesela yazdığım gibi dünkü bölümdeki 3-4 kişiyi indirip baskın yapmaktı

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Senaryo biraz saçmaladı bu aralar umarım düzelir.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
Filinta ve Diriliş, kuruluş ve yıkılışı anlatan önemli ve kaliteli yapımlar. Boşuna değil bu dizilerin eş zamanlı olması. Severek takip ediyorum.

Balota

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende severek takip ediyorum cidden çok güzel bir dizi. Uzun zamandır bukadar güzel dizi izlememiştim.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Ne yönden hocam ?

Süleyman şahı salak gibi göstermişler,etrafında olandan habersiz gibi,kurdoğlu hain olduğu açık ama süleyman şah görmek istemez,peşine ajan takarlar kurdun ama ajan adamın g*tünün dibine girer böyle salak ajan mı olur,kurdun heryerde peşinde ajan olmalı ama adam el kol salla gez yapıyor,obaya uzak yoldan alpler gelir ertuğrul mesela girişte karşılayan yok,halbuki obanın yarısı en azından gelir hoş geldin babında.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
Süleyman şahı salak gibi göstermişler,etrafında olandan habersiz gibi,kurdoğlu hain olduğu açık ama süleyman şah görmek istemez,peşine ajan takarlar kurdun ama ajan adamın g*tünün dibine girer böyle salak ajan mı olur,kurdun heryerde peşinde ajan olmalı ama adam el kol salla gez yapıyor,obaya uzak yoldan alpler gelir ertuğrul mesela girişte karşılayan yok,halbuki obanın yarısı en azından gelir hoş geldin babında.

Süleyman Şah herşeyin farkında aslında, Gündoğdu ile Toy öncesi o yüzden oyun oynadılar. O sadece emin olmak istiyor. Yoksa alacak kelleyi. Dizide saçmalıklar, basitler var elbet ancak tolere edilebilir seviyede.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
En azından başlarda şah bu kadar salak mı yahu? Demiştim ama bir kaç bölüm sonra ortaya çıktı her şey ama ajan bu kadar salak mı olur ? Şahın korumaları 2 vuruşta yerde,böyle koruma mı olur,yol geçen hanı mübarek.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302

Süleyman şah farkında zaten her şeyin ama kendi ağzıyla dediği gibi tam anlamıyla ispatlayamadım der ya masumsa der o ihtimalide düşünür ama tabi suçluluk hissi ağır basmakta bunu oda biliyor.Tabi bu ajan işi biraz saçma olmuş ama ona laf atarsak şuna da laf atmak lazım Kurdoğlunun otağa baskın yaparken sonuçta 50 100 kişi yoktu 10 kişiyle falan bastı ve otağı koruyan 3-4 askerde çok çabuk pes etti bu kadar kolay olmamalıydı.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Asker figüran çok az kişi var.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351