Er ve erbaşa cephe görevi verilmeyecek

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Kritik karar uygulamaya geçiyor

Türkiye’yi sarsan terörist saldırı sonrası dün Ankara’da yapılan güvenlik zirvesinden kritik kararlar çıktı. Uzun süredir gündemde olan “uzman olmayan 15 aylık vatani hizmet için askere giden erler terörle mücadelede kullanılmasın” kararı temmuz ayından itibaren uygulanmaya başlıyor

Bülent AYDEMİR / GAZETE HABERTÜRK

HAKKÂRİ’de mayınlı tuzak ve Gediktepe saldırısında 11 askerin şehit olmasının ardından dün Ankara’da devletin zirvesinde ‘terör’ gündemiyle kritik toplantılar gerçekleştirildi. Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki güvenlik zirvesi ve Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu’ndan teröre karşı 4 maddede toplanabilecek acil ve orta vadeli eylem planı çıktı:

PROFESYONEL ASKERLER SINIRA
Saldırılara açık sınır üs bölgelerine iyi yetişmiş, daha deneyimli, terör örgütünün dilinden anlayan profesyoneller yerleştirilecek.

ER VE ERBAŞLARA ÖN CEPHE GÖREVİ YOK
Genelkurmay Başkanlığı’nın bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü terörle mücadelenin profesyonel güvenlik güçleri tarafından yürütülmesine yönelik hazırlıklar hızlandırılacak ve 15 aylık vatani hizmet yapan erlere temmuz ayı itibariyle ön cephede görev verilmeyecek. Er ve erbaşlar Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görevlendirilseler dahi geri görevlerde yer alacaklar. Ancak komando birliklerinin profesyonelleştirilmesi, er ve erbaşların kesinlikle çatışmaya girmeyeceği anlamına gelmiyor. Operasyon sırasında, bölgede bulunan tüm birlikler gerekli hallerde yetki sa ha la rın da ki olaylara müdahale edecekler.

İSTİHBARAT, ORTAK HAVUZDA TOPLANACAK
İstihbarat ortak bir havuzda toplanacak. Genelkurmay, MİT, Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik’ten gelecek istihbarat bir havuzda toplanarak anında karar verici mekanizmalara iletilecek. Bu sürecin sağlıklı işlemesi sağlanacak.

‘SINIR ÖTESİ’ PERŞEMBE BELLİ OLACAK
Muhtemel bir sınırötesi operasyonu perşembe günü toplanacak MGK’da görüşülecek. Böyle bir harekâtın büyük bir birlikle değil, operasyonel ve vurucu gücü olan özel birimler tarafından hava destekli olarak yapılmasının daha uygun olacağı ifade edildi.

Kaynak

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Vala Ben Kıbrısta askerlik Yaptım Ben Hayatımda Öle bi Ordu Görmedim Hiç Birşeye Değer Verilmezmi Ya Türkçe Konuşmayı Bilmeyen adamı Dolu Nöbete Yazıyorlardı Adam Resmen kambur dik Duramıyor böle adamları Askere alıyorlar Mantığın bittiği Yerde askerlik Başlıyor Diyorlar Artık Bu Boş ŞeylerdenKurtulmamız Lazım askerde Yemeklerin Yarısı Çöpe Gider buna dur Diyen Yok Dur Dicek adamıda Hemen Dışlarlar Ben Askerde İken Tügay Komutanıyla Yemek Yicektim Tabur Komutanı bizi Denemek için Odasına Çağırdı Gerçekleri Sölediğim İçin Beni almadılar Masasına Rezil Olcağını biliyordu Mantar Çorbası Yapıyorlar Kokusundan Kapağını açamıyorlardı Direk Çöpe gidiyordu Karaşimşek Çorbası Yapıyorlardı Direk Çöpe Giderdi Bizim Tügay Komutanımız Neden bu Yemekler Yenmiyor Diyor ama kimse çıkıp diyemiyordu neden yenmiyor adam diyordu Bu Yemekler yenmıyorsa söleyin arkadaşlar çöpe gitmesin diyordu üstüne 2 kurus daha koyarız ne yeniyorsa onu yapalım diyordu kimse gene yanaşmıyordu gerçekleri söylemeye Doğru söyleyenide 9 köyden kovarlardı Çok Yazık Askerliğin herşeyini Yeniden gözden Geçirmeleri Laızm.

Buda Benim Askerlik Yaptığım Tügay Komutani

14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan,

komutan.JPG

Allah Yolunu Açık Etsin Kazasız Belasız Bir Hayat Yaşatsın Ona Bayram Günleri Bitane Kürüstür mercedes Arabayla gelip Kovuşlara Çıkardı Askerin Bayramını Kutlardı Bu Adamın Hakkı Verilmez Bence...

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Olması da gereken budur zaten, şimdi şöyle bir açıklama getirmek isterim.

15 ay askerlik var, bunun 3 ayı acememilikte geçiyor, geriye kaldı 12 ay, sonra doğuya gönderiliyor, 6 ayda orada temel eğitim filan veriliyor, bu asker tam olarak 6 ay kadar olgun bir asker olarak savaşıyor, yani acemice şavaşmıyor 9 ayın emeği var sonuçta, bu asker tam bir komando olmuşken 6 ay sonra teskere alıyor, yerine sil baştan farklı bir asker geliyor...

Bu sürekli devam ediyor, acemi bir asker operasyonda yaptığı ufak bir hata tüm ekibi öldürür, sınırda askerlik yapanlar iyi bilir, bana göre bu çok geç kalmış bir uygulama.

Bu uygulamanın 10 yıl önce planlanması gerekiyordu, allah şehitlerimizin mekanını cennet eylesin.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Yerinde bir karar.Erler tam çatışmalara hazır hale gelecekken hoppala tezkereyi alıyor.Sonra acemi askerlerle çatışmaya sokunca malum şehit haberleri...

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17
olması gereken buydu zaten
eğitimli bilgili askerler verilmeli tehlikeli bölgelere

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bütün Askerler aynı Acemiliği Yapmımıyor Ben Mesela 45 Gün Acemilik Yaptım Benim Karşımdaki Tabur 30 Gün Acemi Yetiştiriyordu.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Olması gereken de bu. Çatışma anında ne yapacağını bilemeden rastgele ateş açan asker yerine profesyonel, attığını vuran, anında indiren askerler gerek.

Dilerim daha fazla acı yaşamayız. Çocuğu askerde olan annelere, babalara, eşlere, nişanlılara, çocuklara.. Allah sabır versin.

gece_mavisi1

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Gec kalınmıs olmasına ragmen gayet ıyı bır karar inş.bır an evvel uygulamaya konulur.bosuna dememısler'HER İŞİ EHLİNE VERİN! diye..

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bazı arkadaşlar sanırım bunu profesyonel orduya geçiş olarak algıladı. Oysa ki alakası yok.

Sadece operasyonlarda özel eğitimli askerler ön planda olacak. Zaten öyle oluyordu, bir operasyon sırasında önde özel eğitimli askerler gidiyordu, gerektiğinde onlara takviye yapılıyordu.

Zaten dikkat ederseniz operasyon sırasında çok fazla şehit vermiyoruz. Yaptıkları baskınlar ile şehit veriyorduk.

Zirveden yapılan açıklama çok yetersiz...

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bütün Askerler aynı Acemiliği Yapmımıyor Ben Mesela 45 Gün Acemilik Yaptım Benim Karşımdaki Tabur 30 Gün Acemi Yetiştiriyordu.

Komando olarak gidenlere 30 günlük acemi eğitimi verilip direk doğuya gönderiliyorsa bunuda iyice düşünmek lazım.

Şonuçta o dağlardaki çabulcular 15-20 yıllık, sen 30 gün eğitim ver sonra doğuya gönder,şehit sayımız neden artıyor belli oluyor işte.

Bunları iyi analiz etmek gerek, profosyonel askerlik bence 15 yıl önce uygulanmalıydı, yılanın başı ufakken ezilecekti.