Bu sene hazırlık okuyacağım ve sonrasında endüstri mühendisliği bölümünde üniversiteye başlayacağım. Şimdiden bir laptop almak istiyorum. Hem okul için hem de günlük kullanım için. Hali hazırda masaüstü bilgisayarım var. Yeterli seviyede güçlü. Sessiz çalışması, taşıma kolaylığı, prize takmadan da performanslı çalışması gibi durumlar benim için önemli. Bütçem maksimum 60000 TL. Ancak çok da zorlamak istemiyorum. Aklımda ZenBook, MacBook gibi ultrabooklar var. Bir de Victus serisi var ekran kartlı model olarak. AutoCad, Solidworks, MatLab, Gams, Lindo, Arena, Sap, Oracle, R Programming, SPSS vs. programlar kullanacağım sanırsam üniversite için. MacBook için tek sıkıntım bazı programların mac uyumlu olmaması. Masaüstü bilgisayarımın olması bu konuda iyi ama kararsızım biraz. Üniversite içinde laptopla o programları kullanma gibi bir durum olursa sıkıntı olabilir. ZenBook için bir problem görmüyorum ancak ekosistem açısından Mac daha mantıklı geliyor eğer masaüstü bilgisayarla sıkıntı çözülebilecekse. Bir de nasıl performans verir bilemiyorum ZenBook veya diğer ultrabooklar için. Victus serisi gibi ekran kartlı modeller için de sıkıntı olarak pil ömrü, taşıma konusu, şarj ve şarj kablosu konusu kafamda soru işareti olarak kaldı. Ayrıca şarjda değilken performanslı çalışır mı ve sessiz çalışır mı gibi sorular da var. Siz bu bütçeye, özelliklere ve bölüme uygunluk açısından ne önerirsiniz?