En son okuduğunuz kitap

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
208
Reaksiyon puanı
66
Puanları
28
Yaş
37
sabırsız yurek.jpg

Galiba kitap bende derin bir iz bıraktı.Dün geceden beri kitabın sonunu düşünüyorum. İyice içine daldım hikayenin.Şunu da belirtmeliyim ki babaannem ve dedemin yaşlılıklarında bakıma ihtiyaç duymaları ayrıca eşimin epilepsi olup sürekli ilgiye ihtiyaç duyması ve romandaki ana erkek karakterle benzerliklerimden dolayı hikayeye daha da bağlandım.Stefan Zweig yine psikolojik analizlerle okuyucuyu istediği duruma sokuyor.resmen hissediyorsunuz o durumları. Bir kaç yerde nesnelerle-kişilerle ilgili kısa bilgiyi uzattığını düşünüyorum ancak duyguyu bozmuyor. Kısaca konuya değinecek olursam teğmen olan Hofmiller, günümüz tabiriyle, ortam yapayım derken kendisini adeta bir cenette bulur. Gittiği davette gördüğü ikramlar başını döndürür. Aslında bir kız için oradadır ama kırdığı bir pot yüzünden işleri bozulur. Bu yanlışını düzeltmeye çalışırken kendi kişilik özelliklerinin sınırlarını görmeye başlar.Sevgi, aşk, ,insan olma, acıma, güven, hainlik, utanma... Stefan Zweig daha bir çok duyguyu harmanlayıp anlatmış. Kitabın sonunda gözümden yaşlar süzüldü. kendimce, belkide bi çoklarınca, emrivaki gördüğüm durum olmasa Hofmiller'ı bulup döverdim. Tıpkı Sabahattin Ali'nin "İçimizdeki Şeytan" kitabı gibi hissettim.Duygusal birisi iseniz sizi etkileyecek, derin olabilir, anlatımı ve konusu var.
 

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
13,848
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
22,767
Puanları
113
Yaş
30
Aslında gizemli ve okunamayan kitapları severim. Bunlardan en gizemlisi aşağıdakı kitaptır.
Voynich Elyazması

Bi halt anlamasamda resimleri baya garip. internette kitaplık gibi sitede tüm sayfaları bulunuyor bakmaya değer.
 
Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
208
Reaksiyon puanı
66
Puanları
28
Yaş
37
umut.png

Gözümden yaşların aktığı 3. kitap oldu. Baya içselleştirmişim sanırım ben bile şaşırdım.Kitabın konusu cumhuriyet ilanın hemen öncesi ve sonrasındaki dönemi kapsıyor.Genel hatları ile siyasi olayların insanlar üzerindeki etkisi, bence abartıya kaçılmadan aktarılmış. Özellikle insan ilişkilerindeki eskici yenici diyebileceğimiz ayrım sanki bugünü anlatır gibiydi. O zamanki tabularımız halen devam ediyor gördüğüm kadarı ile. Baya içimize işlemiş/işlettirilmiş durumda. Şunu fark ettim okurken, insanlar diğerlerini şöyle böyle yaptı diye ayıplıyor. Kendileri de aynı şeyden ayıplanabiliyor. Hepsi birbirleri üzerinde görünmez bir güçle baskı kuruyor. Herkes birbirini boğuyor. Sorun olan kısım bu boğma işi. En basitinden "kadın çalışırmıymış" ve "ne zaman evleneceksin". kadın erkek ilişkilerini söylemeye gerek yok zaten.

Bir kaç karakterin ülke sevgisi özellikle belirtilmiş. Bunu kendinizde de görebilirsiniz, öyle ballandırılmamış. E burası Türkiye, içinizdeki ateşi söndürecek birileri çok daha önceden sizin üstünüz olmuştur.

Biraz acayip olacak ama yer yer özel kadın erkek ilişkileri anlatılmış. Bi kitapta okuyunca acayibime gitti doğrusu. Şu aralar tvlerde kaslı yakışıklı erkekler ve güzel kızların standart olduğunu düşünürsek az bile. Galiba kitaplarda böyle bi anlatım beklemiyordum.
 

ahmet bilir

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2020
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
36
Merhabalar. Pek bilgim olmadığından direkt olarak bir harekette bulunmaktan kaçındım. O yüzden sorma gereksinimi duyuyorum.Bilenleriniz var ise cevaplayabilir mi acaba?
Yazmış olduğum kitabım bugun itibari ile satışa çıkmış bulunmakta.Onla ilgili paylaşım yapabiliyor muyum acaba?
 

Arnolxu

Müdavim
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
3,968
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
4,612
Puanları
113
Yaş
15
Ethical Hacking - Offensive & Defensive
 
Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
208
Reaksiyon puanı
66
Puanları
28
Yaş
37
retorik.jpg

Bu gün biraz vakit buldum ve zorla bitirdim. Akış açısından bana daral getirdi. Aslında insanları karakter olarak tahlil eden ve anlatan güzel bir kitap. İnsan duygularını bilmeyenler için okutulabilecek ilk kitap. Amma ve lakin anlatım akıcı değil. Bu da üstün körü okumama neden oldu.
 
Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
208
Reaksiyon puanı
66
Puanları
28
Yaş
37
aski.jpg

Ben de bir çoğu gibi diziden önce kitabın adını duymamıştım. Gerçi diziyi de izlemişliğim yok. Yine de Behlül'ü bilirim :) . Şaka bir yana kitap, diziye nazaran insanların iç dünyalarına daha çok hitap ediyor. Kaslı erkekler, güzel kadınların oynadığı roller benim gibi göbekli birisine yeterli gelmiyor sanırım.

Konuyu herkes biliyor o yüzden konuyu anlatmaya gerek yok. Kitapta AŞKın sadece bir fark etme olduğunu tekrar gördüm. Her ne kadar Behlül, evli bir kadına kocasının yanında sarkıntılık yapsa da o bile gerçek aşkı istiyor. Ve sadece bir fark etme gerekiyor gözünün önündekini görebilmek için. Diğer yandan kendisinden yaşça baya büyük birisi ile evlenen genç bir kızın aşka olan susuzluğu da anlatılmış. Anlatımlar öyle içe işleyici ki hissediyorsunuz resmen.

Dikkatimi çeken bir diğer nokta karakterler üzerinden bi kaç tahlil yapılması. En çok aklımda kalan 6. bölümde Behlül'ün aşkı betimlemesi oldu.

Edebi inceleme isteyenler kitabın sonundaki notlara bakabilir.
 

GhosT57

Müdavim
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
4,009
Reaksiyon puanı
4,914
Puanları
113
Yaş
23
Kurt Kanunu
 
Son düzenleme:

Erenist2020

Müdavim
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
8,949
Reaksiyon puanı
7,299
Puanları
113
Yaş
40
En son neler okudunuz bakiim?tavsiye ettiklerinizi de yazın
Canan Tan hastası oldum çıktım... :)
PİRAYE... şu ana kadar okuduğum kitapların engüzeli diye bilirim.... kitabı ne zaman başlayıp ne zaman bittirdiğinizi anlamıyorsunuz.sevgi aşk aile çatışmaları ve doğu kültürünün yerle bir ettiği duygular..
Çokta etkilendim bende anlatmayla olmuyor herkez okusun ve kitabın sonunda ağladım açıkçasııı:(

Yüreğim Seni Çok Sevdi bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum arkadaşlar.gerçekten çok güzel hele de sonu.. Aşkı çok güzel anlatıyor. Herkese tavsiye ederim.

"Biliyorum, imkansız aşk bu! Ama hükmedemiyorum kendime..." demişti Murat. "Çünkü, yüreğim seni çok sevdi!.."

Ardından da dizelere dökmüştü sevdasını.

"Yüreğim seni çok sevdi
O yürek talan
O yürek yangın yeri
O yürek sen istiyor
Bir tek seni..."

Aslı ile Murat’ın İstanbul-Bursa-Amerika üçgeninde yaşadıkları destansı aşkın öyküsü... Herkesin kendinden bir şey bulabileceği kadar gerçek...
Şimdide Eroinle Dansı okumaya başladım... :)
Son okuduğum kitap Ayşe Kulin-Köprü.
 
Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
208
Reaksiyon puanı
66
Puanları
28
Yaş
37
freud.jpg


Aman aman bi inceleme yapmayacağım. kitap okunuş olarak akıcı ve sıkıcı değil. kitap her ne kadar çocuk serisi olsa da açıkçası herkes için uygun. 34 yaşındaki birisi için çocuk kitabı olarak hissettirmedi.
 
Katılım
18 Ağustos 2017
Mesajlar
208
Reaksiyon puanı
66
Puanları
28
Yaş
37
benjamin.jpg

Filmi izlediğim için kitabı aldım.haliyle film ve kitap biraz farklı. Sonuçta film kendini izlettirmeli. Dönüşüm - Franz kafka kitabındaki gibi alışılmışın dışında olanlar ve farklılar öteleniyor ve bir çözüm bulunmuyor. Kitabın ikinci hikayesi Buz Saray'ında ise ABD'nin iç savaşı sonrası kuzeyli birisi ile evlenen güneyli bi kızın hem iklim hem de güneyli-kuzeyli kavgasını konu alıyor.
 
Üst