Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yazar eserinin ön sözünde eserini şöyle tanıtıyor:
"Kardeşlerimizin başına gelenleri ahlarla vahlarla geçiştiriyoruz. Bizde bu, alışkanlık haline geldi. Ahları, vahları duymak bile istemiyoruz, hatta bu "ah..."lardan ve "vah..."lardan nefret ediyorum. Çünkü böylelikle görevimizi yapıyoruz düşüncesine kapılıyoruz... Evet, tarihe geçmemiş "ah"ların sahipleri saymakla bitmez. Son Pişmanlık Fayda eder de tarihe geçmeyenlerden biri. Zaten tarih, her zulmü yazmış olsaydı, dünyaya bakacak yüzü kalmazdı.
Yazılanlardan ibret alınsaydı, İslam alemi ağlayacak duruma gelmezdi."
Cam kırıklarıyla geliyorum sana. Belki bir günlük belki bir saat belki... bilemiyorum. Zihnimden geçenler bana ait değil artık. Hepsini bıraktım, bir kaldırım taşının soğuk yüzüne. Sen istersen öylece kal olduğun yerde. Her zamanki gibi haylaz, hırçın bakışlarını üzerimde bırakarak. Gitmeni hiç istemezdim aslında, kalmanı şimdi hiç istemediğim gibi... Bende kalmayacağını bile bile geliyorum sana. Yüreğimin bir kenarına iliştirdiğim hüzün yağmurlarına eş olsun diye, güz yangınlarını da beraberinde getiriyorum..
Bu kitabı niye yazdım? Krushen diye bir Amerikalı dilbilimci seminerinde, İngiltere'de Güzin Abla benzeri bir köşe yazarına giden mektubu anlatmıştı. Mektup şöyleydi: "Sevgili Kathy, Biriyle ilişkim var, fakat onunla evlenip evlenmemek konusunda kararsızım. Beni çok kıskanıyor. Birkaç kere şiddet de uyguladı. Kavgacı. Ayrıca bana hiç güveni yok. Bir gün beni eve bıraktıktan iki saat sonra telefon açtı, amacı benim evde olup olmadığımı anlamaktı. Bir sabah onu kapımın önünde uyurken buldum. Ayrıca çok asabi; bu da kararsızlığımı arttırıyor. En ufak bir şeyden parlayabiliyor. Aslında düşünüyorum da beni sevdiğini gösteren hiçbir şey yapmıyor, niye onunla birlikteyim ki? Evet doğruyu söylemek gerekirse, yanlış kişiyle birlikteyim. Evet kararımı verdim. Neyse Kathy umarım sen iyisindir!!
Bu kitabın düzeyinde bir çok kitap denedim ama unutamadığım, etkisi uzun süre zihnimde kalan bir kitaptı. Bu kitabın düzeyinde bir kitap olduğunu idda ediyorsanız lütfen P.M ile paylaşınız
Bu kitabın düzeyinde bir çok kitap denedim ama unutamadığım, etkisi uzun süre zihnimde kalan bir kitaptı. Bu kitabın düzeyinde bir kitap olduğunu idda ediyorsanız lütfen P.M ile paylaşınız
İskender PALA - O.D Tavsiye ederim Yunus EMRE'yi anlatıyor. İskender PALA'nın inanılmaz bir anlatım tarzı var sanki o anı yaşıyorsunuz ve sanki İskender PALA tüm kitapta anlatılarlar yaşanırken Yunus EMRE'nin yanındaymış gibi...