Msfk
Asistan
- Katılım
- 23 Ağustos 2009
- Mesajlar
- 239
- Reaksiyon puanı
- 5
- Puanları
- 0
Firefox'ta güzel ama şimdi Maxthon'u indirdim deneme sürecindeyim ama ilk başta bayağı ısındım 

IE yi seçenler sanırım bilgisayar kullanmaya yeni başlayan kardeşlerimiz. Kendilerine şiddetle Mozilla/Firefox'a yada Opera'ya geçmelerini tavsiye ederiz.
IE yi seçenler sanırım bilgisayar kullanmaya yeni başlayan kardeşlerimiz. Kendilerine şiddetle Mozilla/Firefox'a yada Opera'ya geçmelerini tavsiye ederiz.
Sıradan mı? W3C standartlarıyla uyumlu gösterici motor, tarayıcıya gömülü taşınabilir açık kaynak video formatları The Ora ve OGG, anti-yemleme teknolojisi, sekmeli tarama, binlerce eklenti ve tema desteği, hızlı ve güçlü javascript motoru ve daha saymakla bitmeyecek yenilikçi teknolojileri ilk çıkaran kim ?Bu olay takım tutmaya benzer. Pc kullanma bilgini ölçmez kaldıki internet çok sıradan bir yapıdadır. tıklarsın ya girersin yada indirirsin bukadar basit.
Bakınız: Ask.com toolbarı yükleyince.
Windows 7 de İnternet Explorer çok hızlı .
Ayrıca firefoxun İE karşısında büyük yenilgileri var
Bakınız: Ask.com toolbarı yükleyince.
Sıradan mı? W3C standartlarıyla uyumlu gösterici motor, tarayıcıya gömülü taşınabilir açık kaynak video formatları The Ora ve OGG, anti-yemleme teknolojisi, sekmeli tarama, binlerce eklenti ve tema desteği, hızlı ve güçlü javascript motoru ve daha saymakla bitmeyecek yenilikçi teknolojileri ilk çıkaran kim ?
Acaba kaç kişi bilgisayarına ask.com toolbarı yüklüyor ?
İlk çıkaran olabilir en iyi destekleyende olabilir. Fİrefoxu kötülemedim ama en ufak bir sıkıntıda Firefox kasılıyor. Ona bakarsan ilk görsel işletim sistemi Microsoft , ilk web tarayıcısı microsoft.
İlk olması kullanman gerektiği anlamına gelmez. Kaldıki kullanmayı bildinmi en hızlısı alıştığındır.
Bu sorunun yanıtı basit çok fazla güncel proğram yüklüyorsan illaki birinde denk gelir. Firefoxtan kaldırılması en zor olan yazılımlardan biri.
Proğram ekle kaldırdan sil. Çerezleri sil. Registeryde sil. gene gitmiyor.
Artık çoğu proğramla ask.com reklamı geliyor.
Bir not daha:
Web siteleri İnternet Explorerda sorunsuz çalışıyorsa hepsinde çalışır. Bilirmisiniz bilmem Firefoxta normal gözüken site İE de anormal gözükür.
İE de normal gözüken site Firefoxtada normal gözükür.
Profesyonel web tasarımcıları herzaman İnternet Explorerdan faydalanmıştır.
Bu sorunun yanıtı basit çok fazla güncel proğram yüklüyorsan illaki birinde denk gelir. Firefoxtan kaldırılması en zor olan yazılımlardan biri.
Proğram ekle kaldırdan sil. Çerezleri sil. Registeryde sil. gene gitmiyor.
Artık çoğu proğramla ask.com reklamı geliyor.
hocam eklenti paneli denilen bir şey var FireFox'da siz onu keşfedemediz herhalde![]()
Ask com eklentilerden kaldırıldı.
Proğram ekle kaldırdan kaldırıldı.
Registeryden Kaldırıldı
CCLeaner
TuneUP ile taratıldı..
Ve firefox açıldığında herzaman
jar:file///C:/Program files/Mozilla Firefox/chrome/tr.jar.....
şeklindeki hatalara maruz bıraktı.
Hijackthis fixleyemiyor.
Malware değil.
SOrun firefoxun veri tabanındaki hatalardan kaynaklanıyor. 3 serisinde çıkmaya başladı ve hala giderilmedi.
Ask.com çözümü:
Son zamanlarda bazı programlarla birlikte kurulan ve program/ekle kaldır'dan silmemize rağmen izleri kalan, tarayıcılara ana sayfa olarak eklenen ve bir türlü kaldırılamayan ask toolbar sanıldığının aksine herhangi bir bilgisayar zararlısı değildir. Fakat insanın istediği dışında -tabiri caizse bu dayatma oluyor- kurulan ve bir türlü engellenemeyen bu tür durumlar oldukça can sıkıcı. Bu yazıyı yazmadan bir kaç gün önce aynı şey benim de başıma gelmişti. Normalde gayet dikkatli hareket etmeme rağmen gözümden kaçmış olacak ki kurmuş olduğum bir programla ask toolbar benim bilgisayarıma da bulaştı. Mozilla firefox'a giriş sayfayı olarak yapışıp kalmıştı ve bir türlü kaldıramıyordum. Sözü fazla uzatmadan bundan nasıl kurtulduğumu anlatayım.
Mozilla firefox için:
Adres çubuğuna "about:config" yazarak firefox'un gelişmiş ayarlar bölümüne giriyoruz. Çıkan uyarıya "OK" diyerek devam ediyoruz.
Açılan bölümde şu değeri buluyoruz: "browser.startup.homepage" çift tıklayıp "http://www.google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Yine aynı şekilde "keyword.URL" değerini buluyoruz ve "http://www.google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Ayrıca ask.com gördüğüm bütün satırlara sağ tıklayarak "sıfırla" dedim. Bu şekilde kurtulmuş oldum bu can sıkıcı durumdan.
Ayrıca firefoxu sıfırlamak için
Adres çubuğuna "about:config" yazarak kalın harfle yazılmış tüm değerlere sağ tık sıfırla diyerek varsayılan ayarlara dönmeniz mümkün.
Bilmem anlatabildim mi![]()