En İyi Tarayıcı

Sizce en iyi tarayıcı hangisi ?

• Firefox

Kullanılan: 364 44.9%
  • İnternet Exploler

Kullanılan: 149 18.4%
  • Opera

Kullanılan: 82 10.1%
  • Safari

Kullanılan: 37 4.6%
  • Maxthon

Kullanılan: 109 13.5%
  • Chrome

Kullanılan: 63 7.8%
  • Avant

Kullanılan: 6 0.7%

• Kullanılan toplam oy
    810
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Msfk

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Firefox'ta güzel ama şimdi Maxthon'u indirdim deneme sürecindeyim ama ilk başta bayağı ısındım :)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Caldere konuyu hortlatmışın :D son günlerin modası :D ehuehe

rekabett son durum
Firefox 402 61,28%
Opera 110 16,77%
İnternet Exploler 97 14,79%
Chrome 31 4,73%
Safari 9 1,37%
Maxthon 6 0,91%
Avant 1 0,15%

5LK

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tartışmasız Internet Explorer hem de IE8 olunca söze gerek kalmıyor.İnternet hızınız 4 mbps geçiyorsa bence İE8 kullanın hemde az olmasına rağmen eklentileri bence firefox daha iyi.Ve alınma ama konu yanlış yerde.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Madem konu Hortlatılmış..Bari bende yazayım düşüncelerimi..

Bana göre

* EN KULLANIŞLI: FIREFOX
* EN HIZLI: CHROME

Bu arada IE 8 de hakkaten büyük gelişmeler var. Özellikle IE 7 ye göre bir hayli hızlı ve stabil çalışıyor bende. En son alternatif olarak bir kenarda duruyor sistemimde. Ben 3 ünden de memnunum. Ama esas tarayıcım FIREFOX.. :)

nGATESy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Opera hem güvenlik açısından hemde hız ve aktivasyon açısından 10 numara
fayfoks da güzel fakat opera daha güzel dediğim gibi.........:):):):):):):)

MuratSelim

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Hız da firefox u geçebilirler ama eklentileri kişiselleştirilmesi harika. FF bİR Numara

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Windows 7 de İnternet Explorer çok hızlı .

Diğerlerinde Opera

ama firefox kullanıyorum alışkanlıktan dolayı :D

IE yi seçenler sanırım bilgisayar kullanmaya yeni başlayan kardeşlerimiz. Kendilerine şiddetle Mozilla/Firefox'a yada Opera'ya geçmelerini tavsiye ederiz.

Bu olay takım tutmaya benzer. Pc kullanma bilgini ölçmez kaldıki internet çok sıradan bir yapıdadır. tıklarsın ya girersin yada indirirsin bukadar basit.

Ayrıca firefoxun İE karşısında büyük yenilgileri var
Bakınız: Ask.com toolbarı yükleyince.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bu olay takım tutmaya benzer. Pc kullanma bilgini ölçmez kaldıki internet çok sıradan bir yapıdadır. tıklarsın ya girersin yada indirirsin bukadar basit.
Sıradan mı? W3C standartlarıyla uyumlu gösterici motor, tarayıcıya gömülü taşınabilir açık kaynak video formatları The Ora ve OGG, anti-yemleme teknolojisi, sekmeli tarama, binlerce eklenti ve tema desteği, hızlı ve güçlü javascript motoru ve daha saymakla bitmeyecek yenilikçi teknolojileri ilk çıkaran kim ?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
FireFox Daima Hepsi Yüklü Bende Ama Diğerlerini Doğru Düzgün Açmıyorum bile

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
IE ney ya çağ dışı desem o bile az kalır...kullananlara acıyorum valla Allah sabır versin.

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Sıradan mı? W3C standartlarıyla uyumlu gösterici motor, tarayıcıya gömülü taşınabilir açık kaynak video formatları The Ora ve OGG, anti-yemleme teknolojisi, sekmeli tarama, binlerce eklenti ve tema desteği, hızlı ve güçlü javascript motoru ve daha saymakla bitmeyecek yenilikçi teknolojileri ilk çıkaran kim ?

İlk çıkaran olabilir en iyi destekleyende olabilir. Fİrefoxu kötülemedim ama en ufak bir sıkıntıda Firefox kasılıyor. Ona bakarsan ilk görsel işletim sistemi Microsoft , ilk web tarayıcısı microsoft.

İlk olması kullanman gerektiği anlamına gelmez. Kaldıki kullanmayı bildinmi en hızlısı alıştığındır.

Acaba kaç kişi bilgisayarına ask.com toolbarı yüklüyor ?

Bu sorunun yanıtı basit çok fazla güncel proğram yüklüyorsan illaki birinde denk gelir. Firefoxtan kaldırılması en zor olan yazılımlardan biri.

Proğram ekle kaldırdan sil. Çerezleri sil. Registeryde sil. gene gitmiyor.
Artık çoğu proğramla ask.com reklamı geliyor.

Bir not daha:
Web siteleri İnternet Explorerda sorunsuz çalışıyorsa hepsinde çalışır. Bilirmisiniz bilmem Firefoxta normal gözüken site İE de anormal gözükür.
İE de normal gözüken site Firefoxtada normal gözükür.

Profesyonel web tasarımcıları herzaman İnternet Explorerdan faydalanmıştır.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
İlk çıkaran olabilir en iyi destekleyende olabilir. Fİrefoxu kötülemedim ama en ufak bir sıkıntıda Firefox kasılıyor. Ona bakarsan ilk görsel işletim sistemi Microsoft , ilk web tarayıcısı microsoft.

İlk olması kullanman gerektiği anlamına gelmez. Kaldıki kullanmayı bildinmi en hızlısı alıştığındır.

Bu sorunun yanıtı basit çok fazla güncel proğram yüklüyorsan illaki birinde denk gelir. Firefoxtan kaldırılması en zor olan yazılımlardan biri.

Bir not daha:
Web siteleri İnternet Explorerda sorunsuz çalışıyorsa hepsinde çalışır. Bilirmisiniz bilmem Firefoxta normal gözüken site İE de anormal gözükür.
İE de normal gözüken site Firefoxtada normal gözükür.

Profesyonel web tasarımcıları herzaman İnternet Explorerdan faydalanmıştır.

İlk internet tarayıcı "microsoft değildir NEXUS'tur. kaynak: CHIP Online Galeri - 1991'den 2009'a tüm internet tarayıcılar : WorldWideWeb (1/52)

Ayrıca Microsoft bir tarayıcı değil yazılım firmasıdır ve Microsoft'un tarayıcısının adı da İnternet Explorer'dır.

Firefox sistemden kalkan en kolay tarayıcılardan biridir. İstersen sen İnternet Explorer'ı kaldırmayı dene bakalım olacak mı?

IE'de normal çalışan bir site her tarayıcıda düzgün çalışmaz.! Örnek: devlet dairelerinin sitelerinin çoğu IE'de çalışır sadece.

Ek bilgi: The Acid3 Test bu adresi IE'de açın bakalım kaç puan alacak ya da ne çıkacak ekrana.

Firefox :69 puan aldı
Opera: 100 tam puan aldı.

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
dzys2c.png

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104

hocam eklenti paneli denilen bir şey var FireFox'da siz onu keşfedemediz herhalde :D

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
hocam eklenti paneli denilen bir şey var FireFox'da siz onu keşfedemediz herhalde :D

Ask com eklentilerden kaldırıldı.
Proğram ekle kaldırdan kaldırıldı.
Registeryden Kaldırıldı
CCLeaner
TuneUP ile taratıldı..

Ve firefox açıldığında herzaman

jar:file///C:/Program files/Mozilla Firefox/chrome/tr.jar.....

şeklindeki hatalara maruz bıraktı.
Hijackthis fixleyemiyor.
Malware değil.

SOrun firefoxun veri tabanındaki hatalardan kaynaklanıyor. 3 serisinde çıkmaya başladı ve hala giderilmedi.

Ask.com çözümü:

Son zamanlarda bazı programlarla birlikte kurulan ve program/ekle kaldır'dan silmemize rağmen izleri kalan, tarayıcılara ana sayfa olarak eklenen ve bir türlü kaldırılamayan ask toolbar sanıldığının aksine herhangi bir bilgisayar zararlısı değildir. Fakat insanın istediği dışında -tabiri caizse bu dayatma oluyor- kurulan ve bir türlü engellenemeyen bu tür durumlar oldukça can sıkıcı. Bu yazıyı yazmadan bir kaç gün önce aynı şey benim de başıma gelmişti. Normalde gayet dikkatli hareket etmeme rağmen gözümden kaçmış olacak ki kurmuş olduğum bir programla ask toolbar benim bilgisayarıma da bulaştı. Mozilla firefox'a giriş sayfayı olarak yapışıp kalmıştı ve bir türlü kaldıramıyordum. Sözü fazla uzatmadan bundan nasıl kurtulduğumu anlatayım.

Mozilla firefox için:
Adres çubuğuna "about:config" yazarak firefox'un gelişmiş ayarlar bölümüne giriyoruz. Çıkan uyarıya "OK" diyerek devam ediyoruz.

Açılan bölümde şu değeri buluyoruz: "browser.startup.homepage" çift tıklayıp "http://www.google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Yine aynı şekilde "keyword.URL" değerini buluyoruz ve "http://www.google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Ayrıca ask.com gördüğüm bütün satırlara sağ tıklayarak "sıfırla" dedim. Bu şekilde kurtulmuş oldum bu can sıkıcı durumdan.

Ayrıca firefoxu sıfırlamak için

Adres çubuğuna "about:config" yazarak kalın harfle yazılmış tüm değerlere sağ tık sıfırla diyerek varsayılan ayarlara dönmeniz mümkün.

Bilmem anlatabildim mi :wink:

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Ask com eklentilerden kaldırıldı.
Proğram ekle kaldırdan kaldırıldı.
Registeryden Kaldırıldı
CCLeaner
TuneUP ile taratıldı..

Ve firefox açıldığında herzaman

jar:file///C:/Program files/Mozilla Firefox/chrome/tr.jar.....

şeklindeki hatalara maruz bıraktı.
Hijackthis fixleyemiyor.
Malware değil.

SOrun firefoxun veri tabanındaki hatalardan kaynaklanıyor. 3 serisinde çıkmaya başladı ve hala giderilmedi.

Ask.com çözümü:

Son zamanlarda bazı programlarla birlikte kurulan ve program/ekle kaldır'dan silmemize rağmen izleri kalan, tarayıcılara ana sayfa olarak eklenen ve bir türlü kaldırılamayan ask toolbar sanıldığının aksine herhangi bir bilgisayar zararlısı değildir. Fakat insanın istediği dışında -tabiri caizse bu dayatma oluyor- kurulan ve bir türlü engellenemeyen bu tür durumlar oldukça can sıkıcı. Bu yazıyı yazmadan bir kaç gün önce aynı şey benim de başıma gelmişti. Normalde gayet dikkatli hareket etmeme rağmen gözümden kaçmış olacak ki kurmuş olduğum bir programla ask toolbar benim bilgisayarıma da bulaştı. Mozilla firefox'a giriş sayfayı olarak yapışıp kalmıştı ve bir türlü kaldıramıyordum. Sözü fazla uzatmadan bundan nasıl kurtulduğumu anlatayım.

Mozilla firefox için:
Adres çubuğuna "about:config" yazarak firefox'un gelişmiş ayarlar bölümüne giriyoruz. Çıkan uyarıya "OK" diyerek devam ediyoruz.

Açılan bölümde şu değeri buluyoruz: "browser.startup.homepage" çift tıklayıp "http://www.google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Yine aynı şekilde "keyword.URL" değerini buluyoruz ve "http://www.google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Ayrıca ask.com gördüğüm bütün satırlara sağ tıklayarak "sıfırla" dedim. Bu şekilde kurtulmuş oldum bu can sıkıcı durumdan.

Ayrıca firefoxu sıfırlamak için

Adres çubuğuna "about:config" yazarak kalın harfle yazılmış tüm değerlere sağ tık sıfırla diyerek varsayılan ayarlara dönmeniz mümkün.

Bilmem anlatabildim mi :wink:

bende hep İE yapışırdı :) bende onu advanted system care3 pro. çözüyodum :D şimdiye kadar FF yapışmadı :) denemeye kalkanıda FF güvenli kipten hallettim :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bence sıralama opera, chrome, firefox, internet explorer

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
opera guzeldir yeni arayuzu de çok guzel bi de ben bi şey sorcam açık kaynaklı olmak tam olarak ne demek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...