En iyi kameraya sahip telefon

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
1020 kullanmadım ama dediklerine göre kamerada cok durunca sorun olabiliryormus tekrar belirtiyim baskalarının görüşü bu beni yargılmayın bu duyumum için. Fakat söyle bir gercek var 41 mp kamera tm iyi ama kapladığı yeri düşünün fotoğrafın ? bence illa nokia diyosan (benim hiç sevmediğim marka ) 1520 gayet iyidir senin için kamerası 20mp özellikleri 1020 ye 1000 basar. yan, 1020 alırsan kameraya o kadar para verirsin. Ben olsam iphone alırım. 1020 den daha iyi bence gördüğüm fotoğraflarda, gercekte. xperia ları hiç gercek haayatta fotoğraf cekereken görmedim ama ben özcekim manyağıyım dersem htc nin ön kamerasının görüş acısı baya artmıs

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
işin komik tarafı da o ya. herkese lensi sony veriyor ama hepsinden iyi çekemiyor. hatta bazen hepsinden kötü çekiyor sonra güncelliyor falan. demekki lens üretmeyle iş bitmiyor. o lensi çalıştıracak yazılımı da oturtmak gerek.

Renkler güzelde odaklama problemi filan var evet yazılımı sıkıntı sony nin :)

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
al bir kamera daha mutlu olursun,telefondaki mercimek kadar sensörden ne beklersinki?

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Lumia 1020 al bence. 4K video desteği olmaması buyuk bir kayıp değil. (Eğer ki 4K tvniz felan yoksa)

Nokia LUMİA 1020;
Sensör boyutu: 1/3,81 cm
diyafram açıklığı: f/2,2
Kamera odak uzaklığı: 26 mm
Kamera en az odak aralığı: 15 cm
Kamera Flaş Türü: Xenon flaş (Çoğu LED Flash'dır)
Flaş çalışma mesafesi: 4.0 m
Işık duyarlılığı: Otomatik, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600, ISO 3200

Sony XPERİA Z2;
Sensör boyutu: 1/2,3 inç
Diyafram: F2.0

Ben L1020 öneririm. Kağıt üzerinde Z2 daha iyi gibi gözüküyor. Hatta git bi tane dslr al bak keyfine. :)

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben geçen sene S4 almıştım. 1 ay önce de gittim samsung nx300 aldım. Keyfim yerimde. Çekip NFC ile hemen telefona da atıp paylaşıyorum valla. Soran olursa APS-CMOS sensörüm var telefonumda. :thumbup:

danger_raso

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeş o kadar para dökebilirsen telefona sonynin telefonlarına özel leni var nfc ile çalışıyor diye biliyorum üstüne bide onu alırsın lumia felan dinlemez.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
qx10 ve qx100 lenslerin eylülde 30x optik zoomlu ve daha ince versiyonları duyurulcak diye biliyorum

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
sony xperia S'in kamerası bile şuanki bir çok cihazdan iyidir. Xperia Z, Z1'den bile iyidir hatta. gündüz çekimleri muhteşemdi. 16mp çekiyordu sanki.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir telefon arıyorum kamerası en iyi olanlardan en az 1080 p video veya 2K video çekecek bir kaç cihaz ile ilgili araştırma yaptım fikrinizi alayım dedim
-iPhone 5S ( lensleri çok iyi hatta 1020 sen daha iyi ) ama iPhone 5 kullanıyorum zaten
-Lumia 1020 üsteki sebeb den dolayı sıcak bakmıyorum
- samsung k zoom
-oppo **** 7 , 2 k video çekip 4k oynatıyormuş (nette okuduğum kadarıyla öyle yazıyor )
Veya z2 , lg g3 hangisini tavsiye edersiniz

Piyasadaki en iyi kameraya sahip telefon 1020. Lensleri 5sden daha kötü demişsin de Pardon bunu nereden gördün de söylüyorsun? 6 katmanlı zeiss lens mevcut içinde. Piyasada eşi yok. Sensör açıklığı 1/1.5 piyasada yine yaklaşanı yok. Şunun yanına konacak bir cihaz yok şu an kamera konusunda. Evet 1020 olmasın dersen en iyisi 5s olur 5mp kamerası ile ipad mininin neler yaptığını biliyoruz oldukça iyi. Fakat dediğim gibi piyasada en iyisi 1020. Tabiki z2 gibi yorumlar olmuş gülsem mi ne yapsam bilemedim ama fanboylar çok. İnternet karşılaştırmalarını araştır en iyisini 1020 olduğunu göreceksin. (xperia sp kullanıcısıyım)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Lumia 1020 al bence. 4K video desteği olmaması buyuk bir kayıp değil. (Eğer ki 4K tvniz felan yoksa)

Nokia LUMİA 1020;
Sensör boyutu: 1/3,81 cm
diyafram açıklığı: f/2,2
Kamera odak uzaklığı: 26 mm
Kamera en az odak aralığı: 15 cm
Kamera Flaş Türü: Xenon flaş (Çoğu LED Flash'dır)
Flaş çalışma mesafesi: 4.0 m
Işık duyarlılığı: Otomatik, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800, ISO 1600, ISO 3200

Sony XPERİA Z2;
Sensör boyutu: 1/2,3 inç
Diyafram: F2.0

Ben L1020 öneririm. Kağıt üzerinde Z2 daha iyi gibi gözüküyor. Hatta git bi tane dslr al bak keyfine. :)

Kağıt üzerinde z2 mi iyi neresi iyi soru sensör büyüklüğüyle bile 1020 neredeyse iki katı. 6 katmanlı zeiss lensi saymıyorum bile.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Sony xperia Z2 -20.7 MP kamerası var fiyatı 2200TL, Canon marka fotoraf kamerası 13MP 6 7 Bin TL. Kısaca herşey çözünürlük falan filan değil herşey lenslere bakıyor.

Eğer telefonu ayriyetten fotoraf makinası niyetine kullanıcaksanız Lensler ile destekleyeceksiniz. Lumia 1020 ve Z2'ye lens takılıyor diye biliyorum öyleyse hangi telefon şu konuyu açan arkadaşa uygun geliyorsa lensleri takıp denesin, beğendiğini alsın.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lumia 1020 ile o pahalı lenslere gerek yok. Yeterince duyuruyor kamerası.

Falkir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SONY Xperia Z2 kullanıcısıyım uçan bir sineğin 6 m uzaktan çekilmiş fotoğrafında kanatlarını görebiliyorum.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Sony xperia Z2 gordugum en iyi fotograf ceken telefon,1020yi deneme sansim olmadi ama sony xperia Z2 memnun eder bence ama alacaklar ilk partilerin gecmesini beklesin,xdada bir konu vardi hangi partide ne tip hatalarin oldugunu gosteren oradan takip edebilirsiniz.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Piyasadaki en iyi kameraya sahip telefon 1020. Lensleri 5sden daha kötü demişsin de Pardon bunu nereden gördün de söylüyorsun? 6 katmanlı zeiss lens mevcut içinde. Piyasada eşi yok. Sensör açıklığı 1/1.5 piyasada yine yaklaşanı yok. Şunun yanına konacak bir cihaz yok şu an kamera konusunda. Evet 1020 olmasın dersen en iyisi 5s olur 5mp kamerası ile ipad mininin neler yaptığını biliyoruz oldukça iyi. Fakat dediğim gibi piyasada en iyisi 1020. Tabiki z2 gibi yorumlar olmuş gülsem mi ne yapsam bilemedim ama fanboylar çok. İnternet karşılaştırmalarını araştır en iyisini 1020 olduğunu göreceksin. (xperia sp kullanıcısıyım)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kağıt üzerinde z2 mi iyi neresi iyi soru sensör büyüklüğüyle bile 1020 neredeyse iki katı. 6 katmanlı zeiss lensi saymıyorum bile.

Arkadaşım bende zaten Lumia 1020 önerdim ama Z2'nin de aşşa kalır bir yanı yok.internetteki karşılaştirmalarda Lumia daha iyi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
he apple samsungçular gel ya hepsi son sensör kulanıyor. sony ve nokia burda bir numara önde

danger_raso

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence sen sırf kamera amaçlı kullanmıyacağın bir telefon Z2 al kamerası çok iyi ve birde lensini alırsın kamerada lumia önde gibi dururyor ama değil sony tüm dünyaya lens satan bir firma G lensleride çok güzel :D Yani Z2

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
kazımın gelmesine az kaldı.. deneyip göreceğiz. önceki cihazlarda s4zoom çoğusunu dövmüştü ama cihaza kamera yönüyle yaklaşıp dış görünüşü ile yargıladıklarından bir türlü kabullenemediler... bakalım bu defa ne bahane bulacaklar.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kazımın gelmesine az kaldı.. deneyip göreceğiz. önceki cihazlarda s4zoom çoğusunu dövmüştü ama cihaza kamera yönüyle yaklaşıp dış görünüşü ile yargıladıklarından bir türlü kabullenemediler... bakalım bu defa ne bahane bulacaklar.

http://www.youtube.com/watch?v=M2BMxqyijoU

Ne yazık ki 1020 dövmüş saçmalık zoomu. Zaten Konstrast olarak 1020 nin ötesine geçemiyorlar bir türlü. 6 katmanlı zeiss sağolsun. E bir de 1020 deki 1/1.5 sensör boyutunu da geçemediler. Zoom'da 1/2.33''. Yani kısaca bi kaç sene daha kasmaları lazım 1020'yi geçmeleri için.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
http://www.youtube.com/watch?v=M2BMxqyijoU

Ne yazık ki 1020 dövmüş saçmalık zoomu. Zaten Konstrast olarak 1020 nin ötesine geçemiyorlar bir türlü. 6 katmanlı zeiss sağolsun. E bir de 1020 deki 1/1.5 sensör boyutunu da geçemediler. Zoom'da 1/2.33''. Yani kısaca bi kaç sene daha kasmaları lazım 1020'yi geçmeleri için.

bu ve buna benzer bir çok video daha önce paylaşıldı iki cihazı da kullandım ve ona göre karar verdim... ayrıca fotoğrafta zoom çok önemlidir.

Taraflı yorum yapılmasının kaçınılmaz olduğu bir durumdayız bu nedenle mümkünse bütün cihazları kullanıp ona göre yapın yorumunuzu...

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu ve buna benzer bir çok video daha önce paylaşıldı iki cihazı da kullandım ve ona göre karar verdim... ayrıca fotoğrafta zoom çok önemlidir.

Taraflı yorum yapılmasının kaçınılmaz olduğu bir durumdayız bu nedenle mümkünse bütün cihazları kullanıp ona göre yapın yorumunuzu...

İkisi de elime geçmese şuraya yazmak için vakit kaybetmezdim. Değerler ile zaten 1020 önde. İzlediğim her videoda da 1020 önde. Kaçınılmaz olan tek şey samsung'un bu saçmalığı ne yazık ki yapmış olduğu gerçeği..

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
İkisi de elime geçmese şuraya yazmak için vakit kaybetmezdim. Değerler ile zaten 1020 önde. İzlediğim her videoda da 1020 önde. Kaçınılmaz olan tek şey samsung'un bu saçmalığı ne yazık ki yapmış olduğu gerçeği..

Fotoğraf makineniz var mı? Belkide hep önde görmek istiyorsunuzdur?

teokan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
selamlar,
nokia 1020 ye lens takiliyor denmis.
bunun asli nedir,
saygilar

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fotoğraf makineniz var mı? Belkide hep önde görmek istiyorsunuzdur?

Şu an işimiz fotoğrafçılık değil hangisi daha iyi çekiyordur. Fotoğraf makinemin olmasının bu durumda bir anlamı yok çünkü göz görüyor. Sp kullanıcısıyım ben sony nin dandik bir telefonu 1020 yi kullanıyor değilim merak etmeyin. Sadece gözümün gördüğünü söylüyorum kontrastının daha güzel olduğunu renklerin daha dolgun olduğunu ve daha oturaklı olduğunu gözlerimle gördüğüm için 1020 diyorum.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Şu an işimiz fotoğrafçılık değil hangisi daha iyi çekiyordur. Fotoğraf makinemin olmasının bu durumda bir anlamı yok çünkü göz görüyor. Sp kullanıcısıyım ben sony nin dandik bir telefonu 1020 yi kullanıyor değilim merak etmeyin. Sadece gözümün gördüğünü söylüyorum kontrastının daha güzel olduğunu renklerin daha dolgun olduğunu ve daha oturaklı olduğunu gözlerimle gördüğüm için 1020 diyorum.

fotoğraf makineniz olunca sorumun sebebini anlarsınız... ayrıca dediğiniz gibi göz görüyor bilmem kaç pixel var gözde ve mükemmel kelimesi yetersiz kalıyor... ama gelin görün ki 100-200 metre ötesini nasıl görebiliyoruz ya da hangi tuş ile yakınlaşabiliyoruz görüntülere? şeklinde bir soru gelince sanırım cevap veremiyoruz :( demek istediğim şu ki; eğer fotoğraf çekmek için alınacak ise sizin saçmalık diye belirttiğiniz s4 zoom yada k zoom oldukça ideal.

her zaman söylemişimdir, bu firmalar babamın değil dolayısıyla hangisi iyi ve mantıklıysa onu seçer kullanırım...

http://forum.shiftdelete.net/samsung/332058-samsung-galaxy-s4-zoom-sm-c101.html burada da bir sürü itiraz eden farklı şeyleri öne süren oldu ama sonuç ortada... Hangisi en iyi fotoğraf çeker derken telefonu alıp sadece bir objeyi dibinden çekmeyi yada bir arkadaşınıza verip ''hacı bizi bi çek'' demek geliyorsa aklınıza valla ne diyeyim... yav he he

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fotoğraf makineniz olunca sorumun sebebini anlarsınız... ayrıca dediğiniz gibi göz görüyor bilmem kaç pixel var gözde ve mükemmel kelimesi yetersiz kalıyor... ama gelin görün ki 100-200 metre ötesini nasıl görebiliyoruz ya da hangi tuş ile yakınlaşabiliyoruz görüntülere? şeklinde bir soru gelince sanırım cevap veremiyoruz :( demek istediğim şu ki; eğer fotoğraf çekmek için alınacak ise sizin saçmalık diye belirttiğiniz s4 zoom yada k zoom oldukça ideal.

her zaman söylemişimdir, bu firmalar babamın değil dolayısıyla hangisi iyi ve mantıklıysa onu seçer kullanırım...

http://forum.shiftdelete.net/samsung/332058-samsung-galaxy-s4-zoom-sm-c101.html burada da bir sürü itiraz eden farklı şeyleri öne süren oldu ama sonuç ortada... Hangisi en iyi fotoğraf çeker derken telefonu alıp sadece bir objeyi dibinden çekmeyi yada bir arkadaşınıza verip ''hacı bizi bi çek'' demek geliyorsa aklınıza valla ne diyeyim... yav he he

İnstagram'cı selfieci sandınız beni sanırım böyle bir izlenim mi bıraktım? Zoom gözüyle bakmıyorum evet s4 zoom adı üstünde olduğu için daha iyi zoom yapıyordur vs dir. Ama ben yakınlaştırmadan aynı anda çekilen portreye en basit haliyle resmi açıp da bakıyorsam ve konstrast olarak doygunluk olarak bana hangsi güzel geliyorsa benim için olay odur. Ve 1020'nin BANA göre daha iyi olduğunu zaten görüyorum gerisi size kalmış. Sonuç olarak bi Phaseone değiller.