En iyi kameraya sahip telefon

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Arkadaşlar bir telefon arıyorum kamerası en iyi olanlardan en az 1080 p video veya 2K video çekecek bir kaç cihaz ile ilgili araştırma yaptım fikrinizi alayım dedim
-iPhone 5S ( lensleri çok iyi hatta 1020 sen daha iyi ) ama iPhone 5 kullanıyorum zaten
-Lumia 1020 üsteki sebeb den dolayı sıcak bakmıyorum
- samsung k zoom
-oppo **** 7 , 2 k video çekip 4k oynatıyormuş (nette okuduğum kadarıyla öyle yazıyor )
Veya z2 , lg g3 hangisini tavsiye edersiniz

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bir telefon arıyorum kamerası en iyi olanlardan en az 1080 p video veya 2K video çekecek bir kaç cihaz ile ilgili araştırma yaptım fikrinizi alayım dedim
-iPhone 5S ( lensleri çok iyi hatta 1020 sen daha iyi ) ama iPhone 5 kullanıyorum zaten
-Lumia 1020 üsteki sebeb den dolayı sıcak bakmıyorum
- samsung k zoom
-oppo **** 7 , 2 k video çekip 4k oynatıyormuş (nette okuduğum kadarıyla öyle yazıyor )
Veya z2 , lg g3 hangisini tavsiye edersiniz

Oppo **** veya oneplus one telefonlarinin ikisi de sony xperia z2'de bulunan sony exmor teknolojisini kullaniyor. Yani sony alman daha iyi. Sony'nin kamerasi 20mpydi sanirim. Aslinda diger telefonlar da kamera konusunda maksimuma cikar fakat donanimi kararli kilmak icin mecburen 13-16 mp sinirlarinda dolasiyorlar. Mt ve Snapdragon'un izin verdigi kamera performansi ve kalitesi daha fazla.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
iphone 5s ve lumia 1520 gibi telefonlar zaten bu alanda şu an ki teknoloji ile en ileride olanlar.
daha iyi fotoğraf kalitesi için fotoğraf makinasına geçmeniz gerekiyor

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nokianin lensini kaliteli bulamadiysan daha iyisini sen yap. Adam carlzeisse laf ediyo yaw :D fancilara bakma onlara gore sony her alanda en iyisi sony devlet kursa hepsi vatandasligini aldirir oraya.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bildigim kadariyla iphone 5s yeni varyasyonlara sahip sony sensorune sahip. Nokia lumia 1520 F2.4'luk censor ile xperia z2'den kalite olarak daha dusuk fotograflar cekiyor. Gece cekimlerinde de xperia z2 onde. Censorun buyuk olmasi daha fazla isik demek. bu da resimlerin gunduz ve gece daha kaliteli cikmasini, renklerin daha gercekci olmasini sagliyor. Bu bilgilerden yola cikarak xperia z2, oppo **** 7 ve oneplus one serisi lg g3 den bile daha basarili diyebiliriz.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Nokianin lensini kaliteli bulamadiysan daha iyisini sen yap. Adam carlzeisse laf ediyo yaw :D fancilara bakma onlara gore sony her alanda en iyisi sony devlet kursa hepsi vatandasligini aldirir oraya.
Nokianın sensörlerini kim üretiyor bir araştır gel istersen :dirol:
Lumia 1020yi 4k çekim özelliği vs olmadığı için istemediğini belirtmiş bu yüzden başka cihazlar öneriyorlar

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla mumkunse sen benden alinti yapma. 1020 cok onceden cikmis bir cihaz bu yuzden bu ozellillerin olmamasi dogal ben sadece lense laf soylenmemesini soyledim. Lensini de carlzeiss adli alman lens firmasi uretiyo.

honadi15

Asistan
Reaksiyon puanı
9
4K Oynatıcak cihazın var heralde ondan istiyorsan tamam ama yoksa hiç bulaşma nabıcaksın 4K videoyu. En iyi kamera Lumia 1020 de bence 41 megapiksel ve saglam zaten. Sony Xperia Z2'de ki kamerada çok iyi.

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4K Oynatıcak cihazın var heralde ondan istiyorsan tamam ama yoksa hiç bulaşma nabıcaksın 4K videoyu. En iyi kamera Lumia 1020 de bence 41 megapiksel ve saglam zaten. Sony Xperia Z2'de ki kamerada çok iyi.
Arkadasin dedigi 4k video da 5 dk iste benim cihaz da 4k cekim yapiyo demek icin almislar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Apple her zaman en sağlam kamerayı yapıyor. büyük ihtimalle işletim sistemiyle alakalı. yazılımsal sorunları yok. iPhone 6 çok daha iyi çıkacaktır kamera konusunda. beklemeni tavsiye ederim.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Kamerası en iyi cihaz Lumia 1020 ondan sonra da Lumia serisinden 20mp lik cihazlar. Başka aklınıza gelmesin. Iphone falan hikaye yanında, bizzat kıyaslamak lazım benim gibi. Özellikle gece çekimlerinde Lumia serisinin üzerine yok.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
kamera için telefon alma modası geçmedi mi? :D
her telefon günü kurtaracak kadar çekim yapabilir.
daha iyisini istiyorsanız profesyönel kameralara yönelin

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Gsmarena'dan küçük bir kıyaslama yaptım. Samsung Galaxy S5 oldukça iyi göründü gözüme. Ancak yine de şu an ki fiyatıyla alınacak nitelikte değil. 1600 lira falan olsa belki.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Gsmarena'dan küçük bir kıyaslama yaptım. Samsung Galaxy S5 oldukça iyi göründü gözüme. Ancak yine de şu an ki fiyatıyla alınacak nitelikte değil. 1600 lira falan olsa belki.
Fiyat yüksek değil, ülkemizde yüksek.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kim ne derse desin s5. İstediğiniz kadar kıyaslama yapın araştırın. Zaten S5 seçildi en iyi kameralı telefon ama yine de araştırabilirsiniz. Evet samsun g çok kaliteli kamera yapmazdı ama özellikle şu nx300 nx mini vs.'lerdeki başarısını da düşünürsek bu kadar iyi kamera barındırmasına şaşmamak gerekiyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kamerası en iyi cihaz Lumia 1020 ondan sonra da Lumia serisinden 20mp lik cihazlar. Başka aklınıza gelmesin. Iphone falan hikaye yanında, bizzat kıyaslamak lazım benim gibi. Özellikle gece çekimlerinde Lumia serisinin üzerine yok.
Ben dediğinize pek katılmıyorum. Benim görüşüm s5'ten yana. teknolojioku.com'da bizzat karşılaştırmışlar. Şu şundan üstündeür denilemez ama bence s5 genellikle (ortamlardaki başarısına göre) 1020'den üstün. 1020 her ne kadar iyi çekse de gerçekçilikten ara sıra sapıyor. Bana göre s5 şu anki en iyi kameraya sahip. Ama dediğiniz gibi genelleme yapacak olursam en iyi kameralara sahip marka nokia.

Nokianın sensörlerini kim üretiyor bir araştır gel istersen :dirol:
Lumia 1020yi 4k çekim özelliği vs olmadığı için istemediğini belirtmiş bu yüzden başka cihazlar öneriyorlar
İş sensörde değil koçum sadece. Sensörden önce lensten geçer. Hiç zeiss ya da pure-wiew duydun mu? Ona bakarsan yeni galaxy zoom'da c-mos sensör var? N'aaber? :D Bir de merak ediyorum sony sana haftalık kaç para veriyor?

Ya bu arada ben de biraz samsung'dan yana konuşuyorum ama cidden fanboyluk falan yapmaya çalıştığım yok. Ben S5 demiştim ama Galaxy K-Zoom'u herkes unuttu galiba. En baba sensör onda.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Kardeşim Nokia kamerasının gece nasıl çektiğini bilmeden bana burada gelip bana S5 daha iyi deme. Gece insan gözü gibi çeken tek cihazdır Lumia serisi.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim Nokia kamerasının gece nasıl çektiğini bilmeden bana burada gelip bana S5 daha iyi deme. Gece insan gözü gibi çeken tek cihazdır Lumia serisi.
yazımı dikkatli okuduysan parantez için ortamların genellemesine göre yorum yaptığımı söylemiştim. Gece çekiminde 1020 daha iyi olabilir.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
yazımı dikkatli okuduysan parantez için ortamların genellemesine göre yorum yaptığımı söylemiştim. Gece çekiminde 1020 daha iyi olabilir.
Ben 1020 yi kastetmedim, Lumia serisini kastettim. 925,1520 özellikle harika bir kameraya sahipler. Geceleri uzerlerine telefon yok. Gündüz artık her cihaz iyi çekiyor. S5 te de en sevdiğim HDR video ve anında HDR fotoğraf yakalaması.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben 1020 yi kastetmedim, Lumia serisini kastettim. 925,1520 özellikle harika bir kameraya sahipler. Geceleri uzerlerine telefon yok. Gündüz artık her cihaz iyi çekiyor. S5 te de en sevdiğim HDR video ve anında HDR fotoğraf yakalaması.
Gece çekiminde katılıyorum. Gündüz çekimlerinde S5'e biraz daha vurgu yapmamın sebebi de evvelki modellerinde biraz soluk çekmesindendi. :)

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Nokia'nın 41 MP'lik telefonları çok daha net çekim yapıyor. Lumia 1020'nin gece çekiminin çok iyi olduğunu biliyorum. Tam kıyaslamayı ancak telefonlarla kendimiz çekim yapabilirsek sağlayabiliriz.

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Gsm arenanın yaptığı son kamera testini inceleyebilirsiniz.LG G3 Samsung Galaxy s5 Z2 hepsini test etmişler.GSM Arenaya göre Galaxy S5 in kamerası diğerlerinden daha başarılı.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Sirf kamera odakliysa nokia lumia 1020 ya da samsung galaxy k zoom en iyisi

danger_raso

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence sony nin G lensli 20,7 mp lik telefon almalısın Z1 veya Z2 sen sadece mp le bakma bu konuda sony daha iyi neredeyse tüm telefonlara lens satıyor. :D

Bir şey daha ekleyim nokia masaya felan koyunda bi kötü duruyo kamerası çok fazla dışarı çıkık bu çok kötü bir tasarım bence dediğim gibi kamerada sonyden şaşma

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Lumialara lensi veren zaten sony kamerası için telefon alsam z2 alırım

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Lumialara lensi veren zaten sony kamerası için telefon alsam z2 alırım

işin komik tarafı da o ya. herkese lensi sony veriyor ama hepsinden iyi çekemiyor. hatta bazen hepsinden kötü çekiyor sonra güncelliyor falan. demekki lens üretmeyle iş bitmiyor. o lensi çalıştıracak yazılımı da oturtmak gerek.