En iyi kahve makinaları ve önerileri

Bu konuyu okuyanlar

whitedragon

Doçent
Katılım
8 Ekim 2010
Mesajlar
661
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Bu başlık altında en iyi kahve makinaları önerilerini bulabilir ve sizlerde önerilerinizi yazabilirsiniz.

Kahve Makinası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Kahve makinesini nerede kullanacağınız, seçiminizde oldukça etkili olacaktır. Evde kullanacaksanız, büyük kapasiteli bir makine almanıza gerek yok. İş yerleri, okullar ya da farklı toplu alanlarda kullanacaksanız, büyük makineler daha avantajlı olacaktır.
  • Hangi kahve türünü kullanmak istediğinize karar verin. Türk kahvesi, filtre kahve ve diğer kahve çeşitlerinin makineleri farklıdır. Siz, hangi türü daha çok kullanıyorsanız onu tercih edebilirsiniz. Tüm kahveleri yapan makineler olsa da, bunların fiyatları oldukça pahalıdır.
  • Hem kapsüllü hem de direkt kahve koyarak kullanılabilen makineler fazlasıyla kullanışlıdır. Kapsül kahvelerin pek çok aroması bulunur ve kahve tiryakileri için daha lezzetlidir; ancak her yerde bulunamayacağı için de direkt kahve olarak koyulabilmesi önemlidir.
  • Bazı kahve makinalarının süt ve şeker koyma alanı bulunmaz. Suyla beraber süt ve şekeri koyabilirsiniz ama istenilen lezzeti vermez. Bu nedenle, her birisi için ayrı gözü olması önemlidir.

Arzum Okka Otomatik Türk Kahve Makinesi

arzum-okka-kahve-makinesi.jpg

Arzum kalitesi ile üretilen bu makine, profesyonel bir ürün. Türk kahvesini istediğiniz şeker ve süt eklemesiyle hazırlayabilmenizin yanı sıra, isterseniz 1 dakika içerisinde kahvenizi hazır edebiliyor isterseniz de 5 dakikada adeta mangalda hazırlanan kahve tadını alıyorsunuz. Bir kerede 8-10 fincana kadar Türk kahvesi hazırlayabiliyor olmanız, makinenin iş yerleri için ideal olmasını sağlıyor. Fiyat olarak diğer makinelere kıyasla pahalı olup, 500-700 TL fiyat aralığında olsa da, profesyonel bir cihaz için gayet uygundur.

Philips HD7462/20 Daily Collection Filtre Kahve Makinesi

Philips-HD7462-20-Daily-Collection-Filtre-Kahve-Makinesi.jpg

Philips’in bu kahve makinası, damla prensibiyle filtre kahve hazırlamaktadır. Kahvenin damlayarak, yavaş yavaş olması aromanın tadının daha net bir şekilde hissetmesini sağlar ve çok keskin kahveler içebilirsiniz. Kahve tiryakileri, bu makine ile yapılan kahvenin tadını rahatlıkla ayırt edebilir. Yaklaşık 8-10 fincan kahve yapılabilen makineyi istediğiniz an durdurup, o ana kadar olan kahveyi alabilir ve hazırlanmaya devam etmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik hazır olan kahvenizin sıcak kalması için de ayarlayabiliyorsunuz. Fiyatı 100 TL civarında olup, bu fiyata alacağınız en iyi ürünlerden bir tanesidir.

T-Design Bamboo Kahve Makinesi
T-Design-Bamboo-Kahve-Makinesi.jpg


Filtre kahve yapmak üzere tasarlanmış olan bu makine, yalnızca işlevleriyle değil görünüşüyle de büyük beğeni topluyor. Bir mutfak aksesuarı olarak kullanılmaya uygun, bambudan tasarlanmıştır. Aynı zamanda bambudan üretilmesi sayesinde daha da sağlıklı olduğu biliyor. Makinenin zaman işlevi sayesinde, kahvenizin ne zaman hazır olmasını istediğinizi seçebiliyor ya da hazır olan kahvenizi sıcak tutabiliyorsunuz. Böylelikle, dışarı çıkıp geldiğiniz zaman ya da sabah uyandığınızda kahvenizin hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Fiyatı 250-300 TL aralığındayken almaya değmese ve aynı işlevi gören pek çok farklı ürün olsa da, sık sık %50’ye varan indirimlere girmektedir. İndirim zamanını yakalayarak, ürünü edinebilirsiniz.
 
Son düzenleyen moderatör:

angel75

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,272
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
şu bardaklardan al bir tane starbucks'tan da filtre kahve.. daha da ucuza çıkarsın bu işten..

Filtre-Kahve-Aleti__49543260_0.jpg
 

ahmeta

Müdavim
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
2,328
Reaksiyon puanı
36
Puanları
48
Nespresso cihazları pahalı Tchibo'nunkiler daha uygun Cafissimo Dou'yu arkadaşım kullanıyor ve gayet mennun.
 

oksijen-1

Öğrenci
Katılım
22 Ocak 2009
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
cafisimo duo espresso makinesidir aynen nespressoların olduğu gibi. linkteki Delonghı fitre kahve makinesidir. Espresso içmek istiyorsanız espresso makinelerine bakmanızı önerim. Fakat espresso makinesi ile fitre kahve yapamazsınız ( istisna makineler var mesela cafisimo büyük olanı istisnadır.) İkisinide yapsın derseniz cadisimo alıp uygun kapsül ile kullanabilir yada http://www.hepsiburada.com/liste/de...tdelbco264b&categoryId=22348&SKU=MTDELBCO264B böyle bir makine alabilirsiniz. Espresso ile fitrekahve arasındaki yapım farkı olarak. Espressoda su kahvenin içinden 15 bar basınçla geçer ve kahvedeki yağlar suya geçer. Diğerinde su kahvenin içinden basınçsız geçer. Fitre kahvede aromalar yapay varken espressoda aroma yoktur.
 

whitedragon

Doçent
Katılım
8 Ekim 2010
Mesajlar
661
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
@oksijen bilgiler için teşekkür hocam yalnız Cafissimo DUO adlı üründe iki farklı basınç sistemi ile mükemmel espresso ve caffé crema keyfi açıklaması ilgimi çekti..

kapsül çeşitlerinde çok sert kahve sevmediğim için en çok şu hoşuma gitti,
http://www.tchibo.com.tr/Caffe-Crema-Vollmundig-Kapsuel-p200023226.html

şuda favorim
Caffè kräftig http://www.tchibo.com.tr/Caffe-Kraeftig-Kapsuel-p200023228.html

@angel75
evet o bardağı gördüm starbuckda o tam öğrenci işi :)

@ahmeta
referansı iyi diyorsunuz :)


 

oksijen-1

Öğrenci
Katılım
22 Ocak 2009
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
duo da sanırım süt köpürtme aparatı yok ilk zamanlar boşver dersin ama ilerde ihtiyaç duyabilirsin. Ben kapsüllü kahve önermem. Çünkü kahve öğütüldükten 15 dk sonra acılaşmaya başlar. O kapsüller her nekadar doldurulsada ilerle farklı lezzetler için bence kapsülsüz bir makine almak daha mantıklı olur. Ayrıca kesinlikle 50 tl farkı verip cafissimoyu almak daha mantıklı hem süt köpürtme aparatı hem de fitre kahve yapmak için tek alet kullanırsın. delonghi ec 200 kullanıyorum espresso makinesi olarak öneririm. tek bardak fitre kahve içinde http://www.webdenal.com/felix-kahvem-filtre-kahve-makinesi_390985.html bu makineyi kullanıyorum. Fitre kahvede makine çokta önemli olmadığını düşünüyorum ama espresso yaparken çok önemli. ayrıca ec 200 küçük bir modifiye ile çok güzel espressolar yapabiliyor. Çok uğraşmam dersen de geldiği gibi de yeterince iyi espresso alabilirsin.
 

serhatoz

Asistan
Katılım
16 Şubat 2008
Mesajlar
353
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
20120822_182523.jpg

ben bu kahveyi tavsiye ederim ben bunu kullaniyorum. Makinem yok ama elle yapiyorum.
 

whitedragon

Doçent
Katılım
8 Ekim 2010
Mesajlar
661
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
@oksijen peki metal filtremi kullanıyorsunuz bazı yorumlar okudum kağıt filtrede var galiba..birde mesela filtre kahve alacaksınız paketmi alıyorsunuz 100gr-250gr gibi yoksa gidip metal veya kağıt filtreniz için özel hazırlatıpmı alıyorsunuz ?
 

oksijen-1

Öğrenci
Katılım
22 Ocak 2009
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bez fitre kullanıyorum. Kahve dünyası vb gibi yerlerden alırken istediğin incelikte çektirirsin. Ben evde değirmen kullanıyorum. Çekirdek kahve alıp sözen değirmen eli istediğin kalınlıkta çekip kullanabilirsin. Ben çözemedim ama fitre kahvede ustaları metalin tat bozduğunu kağı fitreninde aromayı yeterince iletmediğini söylerler hep.
 

REDFOKS

Müdavim
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
Uzunca bir süre filitre kahve içmiş biri olarak biraz sert oluyor bence bu makine kahveleri ama zevkler tartışılmaz.
 

Clicker

Asistan
Katılım
18 Ağustos 2011
Mesajlar
249
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0

suzansari

Öğrenci
Katılım
30 Kasım 2015
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kahve kültürüm pek yoktu benim. beyazıtta çalışıyorum ve bu aralar sürekli gittiğim bi kafe var. beyazıttaki coffee no 11. bana gerçekten üçüncü nesil kahveyi öğrettiler :) şimdi evime bir kahve makinesi almak istiyorum ama kararsız kaldım. sizce ne alabilirim uygun fiyatlı?
 

szanoz

Öğrenci
Katılım
4 Aralık 2015
Mesajlar
54
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
delongının kahve makınesı oldukca ıyı uzun sureler sıkıntısız kullanılabılır
 

milkncookie

Öğrenci
Katılım
14 Kasım 2016
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
evde kahve makinalarını bende uzuuuuun süredir kullanıyorum. Seçimi birazda kendi kahve zevkinize tabiki bütçenize göre belirlemeniz gerek. gözümü Türkiye'ye yeni giren krupsa diktim ben:D uzun süre kullanabileceğim hem iyi bir makina istiyordum hemde benim için yapabileceğim kahve seçeneği ayrıca aksesurları falan önemli. ben latte çok seviyorum ama evin diğer üyesi espresso. bu yüzden kahve öğütmesinden süt köpürtmesine kadar her şeyi kendisi yapabilen ve tam kıvamında kahveler için biz bu markayı tercih ettik
 

Utopik83

Öğrenci
Katılım
2 Ocak 2018
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
40
Kahve makinasında en kaliteli marka Jura’dır.
Made in Switzarland
İstanbul’da iseniz Jura Hospitality Center’e uğrayın derim
 

ulkuaydin

Öğrenci
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
55

kahvesever91

Öğrenci
Katılım
5 Ağustos 2021
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
32
konchero diye bi makina var ogutuculu kahve makinası ogutucuye ayrı para vermemek icin mantıklı cunku onlar da dunya para ve bende taze icmeyi sviyorum acıkcaıs ve kokusu falan cok iyi oluyo tazee cekiyo sonra da demliyo kahveyi kendi basına bi barista :d kahhvecomda vardı ama baska nerde var bilmiyorm orda bi de kampanyalı kahvede indirim veriyo diye gormustum
 

Apple Lover

Müdavim
Katılım
20 Nisan 2021
Mesajlar
1,030
Reaksiyon puanı
708
Puanları
113
Yaş
24
6E9193C0-34DB-40BB-AD84-B1AC9A2DA86C.jpeg
Bende yukarıdaki Tchibo kahve makinesini kullanıyorum gayet memnunum
 
Üst