Mutfak Meraklılarının Elini Kolaylaştıracak Birkaç Bilgi

Bu konuyu okuyanlar

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
yemek-yaparken2.jpg


1# Kahvenizin lezzetini arttırmak için…
Kahvenizin lezzetini arttırmak için içine bir tutam tuz ve tarçın ekleyin. Hem kokusu tüm evi saracak hem de sabah kahve keyifiniz ikiye katlanacak.

2# Daha sulu salata için…
Salatanıza ekmek batırmak istiyorsanız size şimdi açıklayacağımız tüyo sayesinde salatalarınızın daha sulu olmasını sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken salataya her zamankinden biraz daha tuz atmak. Bu şekilde domatesler suyunu daha çabuk bırakacaktır.

3# Soğan doğrarken ağlamamak için…
Soğan doğrarken ağlamak istemiyorsanız, doğramaya başlamadan önce soğanları 15 dakika buzlukta bekletin.

4# Sarımsak kabuklarını soymakla vakit kaybetmemek için…
Yemekte bir ya da iki dişten daha fazla sarımsak kullanmanız gerektiğinde siz hiç yorulmayın ve sarımsağı mikrodalgaya atın. 15 saniye bekledikten sonra sarımsakların kağıt gibi dağıldığına şahit olacaksınız.

5# Dolmalık biber alırken…
Dolmalık biber alırken, biberin altına bakın. 3 yumru görürseniz, erkek biber demektir. 4 yumru görürseniz, dişi biber demektir. Dişi biberler daha tatlıdır ve onları taze iken kullanmak daha iyidir. Erkek biberler daha serttir ve daha lezzetlilerdir. Dolayısıyla farklı yemekler için kullanımı daha uygundur.

6# Lezzetli ve sağlıklı aperatifler yapmak isteyenler için…
Buzdolabında sakladığınız yoğurdu sıkma torbasına doldurun ve tepsiye ufak ufak sıkın. Bu işlemi yaptıktan sonra 1 saat dondurucuda saklayın, ardından çerez gibi tüketebileceğiniz yoğurt topları hazır olacaktır. Yoğurdu sade yemek istemezseniz sıkma torbasına koymadan önce sevdiğiniz taze bir meyve ile tatlandırabilirsiniz.

7# Yumuşak etler için…
Tavuğu pişirmeden önce yumurta ve mısır nişastasına bulayın ve birkaç dakika bekletin. Bu karışım sayesinde etinizi kısa sürede yumuşatır.

8# Yumurtanın kabuklarını kolay soymak için…
Yumurtayı haşladıktan sonra kolayca soymak için, haşlama suyuna limon yoksa karbonat atın. Bu yöntem sayesinde yumurtanızın çok çabuk soyulduğuna şahit olacaksınız.

9# En iyi patates tarifi…
Hayatınızda yiyeceğiniz en iyi patates kızartması tarifini sizler için hazırladık. Patateslerinizi ince ince fotoğraftaki gibi dilimleyin ve zeytinyağı sürün. Patateslerin arasındaki boşluklara kaşar, biber ve tuz ilave ederek fırına yollayın. 40 dakika boyunca 220 derecede pişirdiğiniz patatesleri afiyetle tüketin.

10# Buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulmak için…
Buzdolabınızdan kötü kokular gelmeye başladıysa bunu engelleyeceğiniz etkili bir yöntem var! Buzdolabınızın içine bir miktar toz türk kahvesi ya da toz vanilya koyarsanız, dolaptaki kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.​
 

Toprak Kokusu

⛓️
Katılım
8 Ağustos 2019
Mesajlar
2,055
Reaksiyon puanı
6,033
Puanları
113
Yaş
20
#3 deki maddeye daha kolay bir yöntem biliyorum
Soğan doğrarken ağzı tamamen kapatıp burundan nefes almak
cidden çoğu kere yaptığım şey işe yarıyor ??????
 

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113

Toprak Kokusu

⛓️
Katılım
8 Ağustos 2019
Mesajlar
2,055
Reaksiyon puanı
6,033
Puanları
113
Yaş
20
yoksa karıştırdım mi?
Her neyse biri kapalı biri açık olacak da hangisi tam kestiremedim siz öyle deyince
Bi deneyin siz hemen bellii oluyor zaten.
:)


Valla bilmiyorum onu genelde ağzım kapalı soğan keserim ama gözüm yaşarır yine. Gerçi istemsizce açıyorda olabilirim. Emin olamadım.

Neyse Bi deneyin görün bakalım ??
 
  • Beğen
Reactions: BHA
Üst