hasal111
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
Hz.Musa zamanında adamın biri her türlü pisliği yaparmış ama müslüman olduğundan
Allah(c.c.)'nun ona musibet vermesini beklermiş*.
Ama adam ne yapsa taş gibi, ne hastalanıyor, ne bir yeri ağrıyor.
Adam sonunda dayanamayıp Musa(a.s.)'a gidiyor ve:
"Ey Musa ben her türlü kötülüğü yapıyorum ama Allah(c.c.) bana bela vermiyor.sen Allah(c.c.)
ile görüşüyorsun bir sor"
Hz. Musa Tur-i Sina'da Mevalamıza soruyor ve Allah(c.c.) şöyle buyuruyor:
"Ey Musa ben o kulumun kalbinde ibadet aşkını,muhabbetini ve zevkini aldım bundan daha
büyük bir musibetmi vardır"
*(Çünkü dünyada çekilen en küçük sıkıntı ahirette günahlara kefaret olacaktır.O nedenle
firavun ve soyunun dünya hayatı boyunca dişi dahi ağrımamıştır.Allah(c.c.) onların azabını
hafifletmemek için dünyada sıkıntı vermez.Etrafımızda bulunan,yada televizyonda izlediğimiz
gayri müslümler gibi.adamlar her şeyi yapıyor ama sapasağlam. bakıyorsun bizim müslümanlarda
her türlü sıkıntı var. İşte Allah(c.c.) kullarına merhametli olduğu için dünyada günahlarımızın
silkelenmesi için bizlere sıkıntı veriyor.HAMD OLSUN YÜCE ALLAHIMIZA(c.c.))
Allah(c.c.) kalbimizde ki, gönlümüzdeki ibadet aşıkını almasın.
Âmîn..
Allah(c.c.)'nun ona musibet vermesini beklermiş*.
Ama adam ne yapsa taş gibi, ne hastalanıyor, ne bir yeri ağrıyor.
Adam sonunda dayanamayıp Musa(a.s.)'a gidiyor ve:
"Ey Musa ben her türlü kötülüğü yapıyorum ama Allah(c.c.) bana bela vermiyor.sen Allah(c.c.)
ile görüşüyorsun bir sor"
Hz. Musa Tur-i Sina'da Mevalamıza soruyor ve Allah(c.c.) şöyle buyuruyor:
"Ey Musa ben o kulumun kalbinde ibadet aşkını,muhabbetini ve zevkini aldım bundan daha
büyük bir musibetmi vardır"
*(Çünkü dünyada çekilen en küçük sıkıntı ahirette günahlara kefaret olacaktır.O nedenle
firavun ve soyunun dünya hayatı boyunca dişi dahi ağrımamıştır.Allah(c.c.) onların azabını
hafifletmemek için dünyada sıkıntı vermez.Etrafımızda bulunan,yada televizyonda izlediğimiz
gayri müslümler gibi.adamlar her şeyi yapıyor ama sapasağlam. bakıyorsun bizim müslümanlarda
her türlü sıkıntı var. İşte Allah(c.c.) kullarına merhametli olduğu için dünyada günahlarımızın
silkelenmesi için bizlere sıkıntı veriyor.HAMD OLSUN YÜCE ALLAHIMIZA(c.c.))
Allah(c.c.) kalbimizde ki, gönlümüzdeki ibadet aşıkını almasın.
Âmîn..