Emek Vermek

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Yaşadıkça emeklerimiz var hayatta... Aşk için, sevgi için, ideolojiler için...

Emek harcadım ben bu aşk'a ya da bu işe diye yıllarca katlandınız mı hiç?

Ne dersiniz? Katlanılmalı mıdır, sırf emeklerimiz heba olmasın diye?

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Bir Yere emek vermissem Hayatımın sonuna kadar devam ederim emeklerim için çünkü anlının teriyle kazandığın herşey bırakıp gidersen zor gelir unutmassın o yüzden bi yere emek vermissem peşini bırakmam.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Kürek çekmekte bir emektir ve bazen çekilen kürekler boşadır.!

Reaksiyon puanı
1
Yaşadıkça emeklerimiz var hayatta... Aşk için, sevgi için, ideolojiler için...

Emek harcadım ben bu aşk'a ya da bu işe diye yıllarca katlandınız mı hiç?

Ne dersiniz? Katlanılmalı mıdır, sırf emeklerimiz heba olmasın diye?

Verilen emekte değildir insanın gözü, eğer amacınıza (ismi aşkta olsa, ideolojide olsa) olması gerekendir. Birkez bile bu kadar emek verdim sorusunu sorduğunuzda kendine geldiğinde, bazı şeyler bitmeye başlamıştır.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Renklerin ustası olarak anılan büyük bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta öğrencisini uğurlarken, yaptığı resmi şehrin en kalabalık meydanına koymasını ve yanına da kırmızı bir kalem bırakmasını, halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmesini istemiş. Öğrenci birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasına gitmiş. Usta ressam üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş. Öğrenci resmi yeniden yapmış. Usta yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını ve yanına da insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı ile bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış.. Birkaç gün sonra bakmış ki resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş. Usta ressam şöyle demiş : "İlkinde insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. İkincisinde onlardan yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi. Emeğinin karşılığını, ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın. Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma.
İnternette gezinirken buldum bu yazıyı ve çok doğru buldum. Sizlerle paylaşmasam olmazdı. :innocent: Emek değerini güzel anlatmış.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Evet bu yazıyı okumuştum daha önce gerçekten öyle emeğin değerinin çok güzel anlatılmış olduğu bir yazı. :)

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Siz katlandıkça iki büklüm olursunuz sevme anlamında..

Kaçan kovalanır, kovalanan kaçar demişler ya! Sizin katlanışınız kvalayıştır hayata göre. Ve mutluluk denen meçhul kaçar sizden usul usul..

Ha şu da var :
Eski tadını, rengini yitirmeye başlayan birşeylerde sabırla umutla direnmekse katlanmakla anlatılmak istenen eyvallah..
Ama "iki kişilik bu yükü ben taşırım tek başıma" demeye başladıysanız ve karşı taraf ta buna ses çıkarmıyorsa kesin umudu bu çıkmazdan..
Çünkü ne köy olur artık bu olaydan ne kasaba..

Demişlerrr ;)

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
An itibariyle bütün emeğim heba oldu... :pinch:

Bir kez daha anladım ki; emeğini bilmeyenlere sunmayacaksın ve asla tartışmayacaksın...

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Emek harcamak gerekli aşka
Bir sabah tı uyandığım düşlerden
Sessiz ve sakin başlangıçlar adına yaşamak
Hayata dair ne varsa ertelemek.
Kimi sevdasını kimi işlerini erteler
Ben yüreğimi her şeyimi erteledim
Hayatı bir adım öteme taşıdım sessiz ve kedersiz
Baharı özlediğimi anımsadım bir an,
Aşkı! ! !
Seninle gelmesi gereken huzuru,
Kimsesizliğime inat her anını
Özledim! ! !
Ben aslında seni özlemeyi özledim! ! ! !

Aykut Beyazlı

Bir işin başlangıcından tamamlanmasına kadar kullanılan bedensel ve zihinsel güce emek denir.
bizde hayatımızı ne zaman tamamlayıp ,ayrılırsak bu dünyadan o zaman bitecek verdiğimiz emekler..bazen boşa bazen doluya verilecek emekler.

Her şey yolunda gidemez ki hatalar yapacaksın durmadan yenigilerle tanışacaksın yılmadan
Zaman asla uzun değildir
Korkunun imparatorluğu üzerine kurulmuş bir yaşam basitlik duyguları sunar insana
Çık yollarına zamanın ve yüzleş zamanla
Her nefesin bir bedeli vardır ve unutma hediyeni
Alınan bir hediye sevinci çağırır
o hediyen mutluluğun.
mutluluk için emek vermeye değer.

meçhul_yolcu der ki;
emek verdin gözün gibi baktın ,katlandın herşeyine o sana inat düşlerinden dolayı sana yalnızlık kabusunu tattırdı.
tek taraflı emekle zaten hayat bir yere kadar sürüyor sonrası, katlanılmaz bir yalnızlık.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Emeğinin karşılığını, ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın. Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma.

herşeye rağmen, emek vermeye değecek olan bir işim var sadece.
onun dışındaki mevzularda emeği susturmak gereken zamanlar olduğunu öğrendim.
karşılığını bulan emek keyiflendiriyor insanı.