Yardım Elime kızgın yağ sıçradı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beroos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beroos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhabalar.Yemek yaparken elime yağ sıçradı sonra soyuldu.Benimde ilk yapıcağım şey soğuk su tumak oldu şuanda bile soğuk suya tutuyorum.Ne yapmalıyım.Sonrasında ne olucak

Fettah ylcn

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Çok soğuk suyla veya buzla temas ettirme. Ilık veya serin su altında tutabilirsin.
ciddi bir yanık değilse, buz kullanarak buz ile el arasında bir bez koyup öyle kullan. soğuk su için ise bezi ıslatıp üzerine koyabilirsin.
İyileşme süreci için soğuk suda bekletme, iyileşmesi gecikebilir
İnternete bazen yumurta beyazı, yoğurt, çay gibi çözümler var, bunlar hurafe kısmında sayılır

Son düzenleme:

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,153
Merhabalar.Yemek yaparken elime yağ sıçradı sonra soyuldu.Benimde ilk yapıcağım şey soğuk su tumak oldu şuanda bile soğuk suya tutuyorum.Ne yapmalıyım.Sonrasında ne olucak
İnternetten bakma yanlış yönlendirilebilirsin, eğer büyük bir alana sıçramış ise ve yanığın derecesi büyük ise doktora gidin orada krem vb verirler. Eğer büyük değil se evdeki merhem, yanık kremlerini kullanın.

Ahmetzkans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Bir süre soğukluk ardından krem ama yanık derecesi fazlaysa durmadan acile.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Sağlık ocağına git, sarsınlar. Muhtemelen birazdan su toplayacak.

Ahmetzkans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Konuyu saptırma.
Kusura bakmayın ama hayatınız da hiç başkasının aklına farklı gelen bir şey kullanmamış gibi anlamsız şekilde muhalif yorumlar yapıyorsunuz.Gerçekten inanılmaz şu gereksiz tartışmayı başlatmanız.

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,153
Kusura bakmayın ama hayatınız da hiç başkasının aklına farklı gelen bir şey kullanmamış gibi anlamsız şekilde muhalif yorumlar yapıyorsunuz
Elbet kullandım ama konuyu kirletmenin lüzumu yok. Ve konu insan hayatı, eğer bilginiz yok ise yazmayın. Tartışma burada bitsin.

Ahmetzkans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Elbet kullandım ama konuyu kirletmenin lüzumu yok. Ve konu insan hayatı, eğer bilginiz yok ise yazmayın. Tartışma burada bitsin.
Amacınız düzeltmek ise ona uygun yazın o zaman sert tavırla kimse kimseye fayda sağlamaz.Bilgim var olanı da söyledim niyetim serin kelimesi olsa da kelime farklı oldu.Pekala bitsin.