Elektrik kesintisinin açık ve kapalı bilgisayara verdiği zarar?

Bu konuyu okuyanlar

TheFlowers

Asistan
Katılım
14 Temmuz 2016
Mesajlar
138
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Yaş
25
Merhaba arkadaşlar ben 1-2 hafta önce yeni bir bilgisayar aldım. Aldığım bilgisayarın PSU'sunu bilmiyorum. Ve bugün ilk elektrik kesintisini yaşadım, bilgisayar açıkken internette dolaşıyordum ve elektrik gitti. Bilgisayara zarar vermiş olabilir mi? Yavaşlama gibi etkiler doğurur mu? Bu konuda çok konu var fakat benim bu sorduğum sorudan farklı olarak bir sorum daha olacak. Bilgisayar kapalıyken elektrik gitmesinin bir zararı olabilir mi acaba? Bu da diğer sorum.
 

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
9,401
Reaksiyon puanı
9,163
Puanları
113
Sisteme zarar vermediyse yani PSU(güç kaynağı) ve anakart gibi sistem elemenlarına zarar vermediyse bence sorun olmaz.
 

FlameWinder

Asistan
Katılım
25 Nisan 2017
Mesajlar
357
Reaksiyon puanı
109
Puanları
43
Bilgisayarınız kapalıyken elektrik kesintisi bir sorun yaşatmaz. Çalışırken de gitmesi bilgisayarı yavaşlatmaz ancak PSU kaliteniz düşükse enerjinin kesilmesi anında sorun yaşamak muhtemel. Daha önce PSU dışında diğer bileşenlere zarar verenine denk gelmedim o nedenle mümkün olup olmadığını bilmiyorum. Şunu da ekleyim; eğer PSU kaliteniz düşükse ve enerjinin stabil olmadığı yerde yaşıyorsanız diğer parçalara yada PSU'nun kendisinin zarar görmesi muhtemel. Bu tip durumlarda regülatör yada UPS kullanarak sorunu çözebilirsiniz.
 

TheFlowers

Asistan
Katılım
14 Temmuz 2016
Mesajlar
138
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Yaş
25
Teşekkür ederim. Enerji dalgalanması gibi bir olay olmuyor genelde burada. 8 senelik bilgisayarım bu güne kadar o kadar çok elektrik kesilmesi sebebiyle kapandı ki sayısını sayamam. Ama o eski bilgisayara bile birşey olmadı 8 senedir. Allaha şükür yeni bilgisayar aldım inşallah bundada bir sorun çıkmaz. Buralarda elektrik kesintisi de ayda bir kere iki kere olur. Bazen de hiç olmaz. Yorumlarınız için teşekkürler. Kafamdaki soruların yanıtını sağladınız.
 
Katılım
4 Eylül 2019
Mesajlar
3,622
Reaksiyon puanı
6,405
Puanları
113
Psu arzalanbilir ama kapalıyken elektrik çekmediği için hiçbirşey olmaz
 
Üst