Ekranda küp küp sarı kutucuklar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
11014268_10206476550981380_5027708476731749047_n.jpg

Oyun oynarken oldu birden bire, oyun dondu arkadaki şarkı devam ediyordu arada durup tekrar devam ediyordu ve mauseyi kıpırdatabiliyordum ama alt tab yaptım algılamadı direk fotoğrafını çektim psunun arkasında ki güç tuşundan pcyi kapattım.

GTX750 Ti yi daha dün aldım yahu 5 ci kartım bu diğer 4'dü sorunlu çıkmıştı şimdi budamı sorunlu? yoksa başka bir şeydenmi kaynaklı böyle yaptı?

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] Ne bu şimdi aga bir el atarmısın :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ya anakartının çipsetinde sorun var yada ekran kartında. Sen çok şanssız bir adamsın hiçbir işin rast gitmiyor ne kadar ilginç sorun varsa hepsi sende. Ekran kartını başka makinada denemek lazım.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Ya anakartının çipsetinde sorun var yada ekran kartında. Sen çok şanssız bir adamsın hiçbir işin rast gitmiyor ne kadar ilginç sorun varsa hepsi sende. Ekran kartını başka makinada denemek lazım.

arkadaş gusül abdestini yanlış alıyor bence :mrgreen: :D

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
arkadaş gusül abdestini yanlış alıyor bence :mrgreen: :D

Ya abi kafayı sıyırıcam nedir bu benim çektiğim yahu ölmek istiyorum şu anda, 4 tane kartı iade ettim problemli diye en sonuncusunu alıcam goptan şeye gittim topkapıda ki vatan bilgisayara aldım kartı dedim sonunda her şey oldu taktım oynadım bam bu saçma şeyler çıktı birden bire :D off off ne yapcam ben kafayı sıyırdım vallaha :D

Reaksiyon puanı
2,148
Benim 670'i al dedim dinlemedin taş gibi karttı [emoji14]

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Ya abi kafayı sıyırıcam nedir bu benim çektiğim yahu ölmek istiyorum şu anda, 4 tane kartı iade ettim problemli diye en sonuncusunu alıcam goptan şeye gittim topkapıda ki vatan bilgisayara aldım kartı dedim sonunda her şey oldu taktım oynadım bam bu saçma şeyler çıktı birden bire :D off off ne yapcam ben kafayı sıyırdım vallaha :D
belki sorun anakartta? :) servise filan gönder bi :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Kartın performansından bu sefer memnun musun bari overclock falan yaptın mı anlatsana yine sonlara mı dayadın çubukları

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Kartın performansından bu sefer memnun musun bari overclock falan yaptın mı anlatsana yine sonlara mı dayadın çubukları

Oc hiç yapmadım, kartın performansı çok güzel High ayarlarda 64 kişilik serverde 1680x1050p çözünürlükte bf4'de min 40-45, ortalama 50-55, max 60-65 fps alıyorum hiç oc yapmadım yani dokunmadım bile nasılsa takıp kullanmaya başladım.

Telefonda dediklerini yapıcam şimdi bir saniye.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
VGA kablon ve DVI to VGA dönüştürücün yeni değilmiydi zaten senin ?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
pc nin özelliklerini yazsana bi

İşlemci: amd athlon ii x3 435 ama 4 cü çekirdeğini açtım biosdan amd phenom ii x4 b35 oldu.
Ram: 4GB 1333Mhz GSKİLL
Anakart: 760GM-P33
Ekran kartı: Asus GTX750 Ti STRIX OC '' dün aldım ''
Psu: 500w
120gb SSD 500GB HDD.

Farkli kablo ile baglamayi denedin mi?

Hayır hocam denemedim başka kablom yok.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bir dakika ya kutucuklar düzenli ve simetrik şekilde sıralanmış. Sadece anakartın çipset ve ekran kartının çip hatasına dayandırmamak lazım sorun kablodan dönüştürücüden hatta ve hatta işlemciden de kaynaklanabilir.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
VGA kablon ve DVI to VGA dönüştürücün yeni değilmiydi zaten senin ?

VGA kablom eski 2 yılı ya doldurdu yada doldurmamıştır bilemiyecem.

DVI to Vga dönüştürücümü dün aldım.

Bir dakika ya kutucuklar düzenli ve simetrik şekilde sıralanmış. Sadece anakartın çipset ve ekran kartının çip hatasına dayandırmamak lazım sorun kablodan dönüştürücüden hatta ve hatta işlemciden de kaynaklanabilir.

Hmm o zaman yeni kablo alırım bugün öyle denerim.

[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] Benim monitörde DVI girişi var fakat ekran kartımın girişinde o çizgiden var ve çizginin etrafında 4 tane kare delik var, monitörümde sadece o çizgiden var kare deliklerden yok yani girişler aynı değil hem ekran kartımda DVI değil DVH yazıyor anlamadım gitti.

Bak bu benim monitörümde ki 2 tane giriş:

19-tft-dvi-vga-monitor-[2]-828-p.jpg

Buda ekran kartımda ki giriş:

dvif-15hdm.jpg

DVI girişleri aynı değil o yüzden kablo alırsam bir ucu farklı diğer ucu farklımı olucak? olmazsa nasıl uydurucam?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
VGA kablom eski 2 yılı ya doldurdu yada doldurmamıştır bilemiyecem.

DVI to Vga dönüştürücümü dün aldım.

Hmm o zaman yeni kablo alırım bugün öyle denerim.

Dur alma. Sorunun tekrarlanmamasını umuyoruz ama eğer tekrar ederse ona göre iş yaparız bekle şimdilik sorunun tekrarlanmasını bekle sadece eğer 1 hafta falan sorun yaşamazsan devam edersin.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Dur alma. Sorunun tekrarlanmamasını umuyoruz ama eğer tekrar ederse ona göre iş yaparız bekle şimdilik sorunun tekrarlanmasını bekle sadece eğer 1 hafta falan sorun yaşamazsan devam edersin.

Tamamdır şimdi oyuna giriyorum akşam 6'ya kadar oynayacam bir sorunla kaşılaşmam tekrardan umarım.

Tekrar sorun yaşarsam DVI kablosu alıcam bu yukarıya yazdığım mesajıda okursan sevinirim ne demek istediğimi fotolardan anlayacaksın aga.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tamamdır şimdi oyuna giriyorum akşam 6'ya kadar oynayacam bir sorunla kaşılaşmam tekrardan umarım.

Dönüştürücülerin standartı öyle devam et sorun yok

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Dönüştürücülerin standartı öyle devam et sorun yok

Dönüştürücüyü boşver ben kablo alıcam DVI ama takıldığım yer şu:

Ekran kartımdaki giriş bu: '' Yuvarlak içine aldım dikkat et oralara ''

Monitörümde ki girişte bu:

Alıcağım kablonun girişleri farklımı yoksa iki ucuda aynımı oluyor?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Dönüştürücüyü boşver ben kablo alıcam DVI ama takıldığım yer şu:

Ekran kartımdaki giriş bu: '' Yuvarlak içine aldım dikkat et oralara ''

Monitörümde ki girişte bu:

Alıcağım kablonun girişleri farklımı yoksa iki ucuda aynımı oluyor?

Dk6utU6.png

DVI kablosu alacaksan bu işte

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
Kare olanlar dönüştürücü ile kullanmak için hem analog hem dijital sinyal verir tek çizgi olan ise sadece dijital sinyal verir. dvi kablolarının hepsi her iki girişede uyar

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bir tane oyun attım 30-35 dakika sürdü bir problem çıkmadı, ikinci oyuna geçiyorum bakalım umarım olmaz.

Kare olanlar dönüştürücü ile kullanmak için hem analog hem dijital sinyal verir tek çizgi olan ise sadece dijital sinyal verir. dvi kablolarının hepsi her iki girişede uyar

Aradığım cevap teşekkür ederim.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar toplamda 5-8 oyun falan attım tekrardan aynı hata ile karşılaşmadım, bilgilendirmek istedim. Hala daha oynuyorum test ediyorum bakalım neler olcak.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] Sorun tekrar etti ve bu sefer facebook'da gezerken tekrar etti direk fotoğrafını çektim ve klavyeden prt so sys rq tuşuna basıp ekran görünütüsü aldım sonra ekran karardı ve tekrar geldi aşağıda bir uyarı verdi, aldığım ekran görüntüsünü kayıt etmek için painte girdim ctrl v yaptım sim siyah bir görüntü çıktı.

Sorun ekran kartımdan kaynaklanıyor dimi? nvidiadan bahsediyor zaten bu kartı almadan önce böyle bir problemim yoktu, donma sorunumda bu karttan kaynaklanıyor demekki.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Araştırdım baya genelde bu sorun laptoplarda oluyormuş, yeterli güç çekemediğindenmiş ama benim facede gezerken verdi bu hatayı yani facede neyin gücünü çekiyormuş D zaten oyunlar için maksimum performansı tercih et seçeneği seçili oyunlarda bir problemim yok.

@Seyhoo Adam şöyle demiş ama yeni kullanıcı açıp eskisini silersem uygulamalar falan filan hepsi yerli yerinde kalıcak dimi?

''Benim sahip olduğum pc packard bell tj65. Aynı sorunları bende alıyordum fakat şöyle bi şey kesfettik arkadaşımla. Şu an 2 günden beri bu yöntemi uyguluyorum hiç bir sıkıntım yok ne kernel mode hatası ne mavi ekran artı performans ı arttı pc nin. Şöyleki AC 4 Black Flag ı çok kasmadan dolayı oynayamıyordum ama şu an gayet iyi bir şekilde oynuyorum. PC çok fark edecek derecede rahatlıyor. NEYSE BEN SORUNUN ÇÖZÜMÜNE GELİYİM.. PC NE OLURSA OLSUN MASAÜSTÜ LAPTOP FARKETMEZ. KULLANICI HESAPLARINDAN YENİ BİR KULLANICI ACARAK SORUN KALKIYOR. BU KADAR BASİT 2 YILIMI ALDI BENİM BU SORUNU ÇÖZÜMÜNÜ HİÇ BULAMADIM. KULLANDIĞIM NVİDİA EKRAN KARTI GT240M SÜRÜMÜ 332.21 DİR.. UMARIM İŞİNİZE YARAR ;) WİN 7 HOME PREMİUM 64BİT İŞLETİM SİSTEMİMDE...''

Bu videoda adam sıcaklıktan kaynaklı olduğunu söylüyor eğer ben yanlış anlamadıysam? benim kartın ısı değerleri boşta 40 yük altın 45 55 civarı ve boştayken bu hatayı veriyor yani 40 derecede, ısı ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

[video=youtube;u_tZHqhrcAQ]https://www.youtube.com/watch?v=u_tZHqhrcAQ[/video]

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Araştırdım baya genelde bu sorun laptoplarda oluyormuş, yeterli güç çekemediğindenmiş ama benim facede gezerken verdi bu hatayı yani facede neyin gücünü çekiyormuş D zaten oyunlar için maksimum performansı tercih et seçeneği seçili oyunlarda bir problemim yok.

[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] Adam şöyle demiş ama yeni kullanıcı açıp eskisini silersem uygulamalar falan filan hepsi yerli yerinde kalıcak dimi?

''Benim sahip olduğum pc packard bell tj65. Aynı sorunları bende alıyordum fakat şöyle bi şey kesfettik arkadaşımla. Şu an 2 günden beri bu yöntemi uyguluyorum hiç bir sıkıntım yok ne kernel mode hatası ne mavi ekran artı performans ı arttı pc nin. Şöyleki AC 4 Black Flag ı çok kasmadan dolayı oynayamıyordum ama şu an gayet iyi bir şekilde oynuyorum. PC çok fark edecek derecede rahatlıyor. NEYSE BEN SORUNUN ÇÖZÜMÜNE GELİYİM.. PC NE OLURSA OLSUN MASAÜSTÜ LAPTOP FARKETMEZ. KULLANICI HESAPLARINDAN YENİ BİR KULLANICI ACARAK SORUN KALKIYOR. BU KADAR BASİT 2 YILIMI ALDI BENİM BU SORUNU ÇÖZÜMÜNÜ HİÇ BULAMADIM. KULLANDIĞIM NVİDİA EKRAN KARTI GT240M SÜRÜMÜ 332.21 DİR.. UMARIM İŞİNİZE YARAR ;) WİN 7 HOME PREMİUM 64BİT İŞLETİM SİSTEMİMDE...''

Konu ile ilgili bilgim yokda yeni kullanıcı açıp eskisini silersen oyun verilerin gider
Bi dakla benim kartta o adamın dediği yani gt240m, işe yarar mı acaba?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Gider derken? bf4 indirdim silinirmi yani?

İndirdiğin dosya nerde duruyor?
Oyunda ilerlemen silinir kurduğun dosyalar kalır.
Oyjnun kok kurulum dosyası nerde?

Bak şöyle yap.
Belgelerimdeki bf4 dosyasını bul ve d ye yedek al,
İndirdiğin oyun indirilenler dosyasında ise d ye al,
Kurduğun oyuna zarar gelmez ona dokunma.
Ve profilini sil yeniden kur dene bakalım olacak mı.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İndirdiğin dosya nerde duruyor?
Oyunda ilerlemen silinir kurduğun dosyalar kalır.
Oyjnun kok kurulum dosyası nerde?

Bak şöyle yap.
Belgelerimdeki bf4 dosyasını bul ve d ye yedek al,
İndirdiğin oyun indirilenler dosyasında ise d ye al,
Kurduğun oyuna zarar gelmez ona dokunma.
Ve profilini sil yeniden kur dene bakalım olacak mı.

Ben ilerlemeli oyun oynamıyorum yani Multiplayer olarak oynuyorum battlefield 4'dü single player olarak oynamıyorum o yüzden kayıt edilmesini istediğim dosyalar yok zaten oyunu bitirdim ben :D

Demek istediğim şu yeni kullanıcı oluşturup eskisini silersem oyunlarımın dosyaları kalırmı? yani tekrardan oyunlarımı indirmek zorunda kalırmıyım? 2 adet oyun var League of legends ve BF4 hatta 5 tane dlc paketinden 3 tanesini indirdim 2 tanesi kaldı geriye kalanlarıda yeni kullanıcıda indirebilirmiyim direk?

Oyunlarım Yerel disk C'ye kurulu yani SSD kullanıyorum, HDD kullanmıyorum oyun için anca yedek atıyorum o kadar.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Ben ilerlemeli oyun oynamıyorum yani Multiplayer olarak oynuyorum battlefield 4'dü single player olarak oynamıyorum o yüzden kayıt edilmesini istediğim dosyalar yok zaten oyunu bitirdim ben :D

Demek istediğim şu yeni kullanıcı oluşturup eskisini silersem oyunlarımın dosyaları kalırmı? yani tekrardan oyunlarımı indirmek zorunda kalırmıyım? 2 adet oyun var League of legends ve BF4 hatta 5 tane dlc paketinden 3 tanesini indirdim 2 tanesi kaldı geriye kalanlarıda yeni kullanıcıda indirebilirmiyim direk?

Oyunlarım Yerel disk C'ye kurulu yani SSD kullanıyorum, HDD kullanmıyorum oyun için anca yedek atıyorum o kadar.

Bende diyorum ki c deki kurulu dizin silinmez fakat indirdiğin setup nerde?