Ekran yer paylaşımı sorunu

Reaksiyon puanı
10,315
Selamun aleykum arkadaşlar,
Geçenlerde note4'ümü note5 ile takas ettim. (Tabii üstüne bin lira ödeyerek)
Note4'te son zamanlarda bir ekran yer paylaşımı sorunu çıkmıştı, formatlayarak halletmeye çalışmıştım, derken note5'i aldım, aynı sorun bu defa note5'de de çıkmaya başladı.

Sorun şurda: font indiriyorum, kullandırmıyor. Samsung'un kendi mağazasından paralı indirmek istiyorum, Samsung biling'in güncellemesi lazım diyor. güncellemeye gidiyorum izin istiyor. izni vermek istiyorum, bu defa da karşıma bu lanet olası engel çıkıyor. "Ekran yer paylaşımı ayarlarına giderek kapatmalısınız" diyor. Oraya gidiyoruz, olan hepsini bile kapattım, yine aynı zırva çıkıyor. Olmuyor vesselam.

Bunun bir çözümü, çaresi yok mu?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ekran yer paylaşımı ne oluyor ki? Ekranda hazine arazisi mi varmış? :P
Bende de bırakma bölgesi diye bir ayar var, onun gibi bir şey mi?

Reaksiyon puanı
10,315
Ekran yer paylaşımı ne oluyor ki? Ekranda hazine arazisi mi varmış? :p
Bende de bırakma bölgesi diye bir ayar var, onun gibi bir şey mi?

Samsung'un son güvenlik güncellemeleri belki telefonu güvende tutuyor olabilir de, bize hayatı zehir etti adamlar. İzin mevzularını öyle bir abarttılar ki kendi mağazasına bile müsaade etmeyecek hale getirdiler.

Reaksiyon puanı
10,315
Bu işi çözdüm... Ben Samsung'un güvenlik güncellemeleri zannetmiştim ya, bu ekran yer paylaşımı sorunu onunla alakalı bir sorun değilmiş. Bu sadece android 6.0 marşmalov'dan kaynaklanan bir sorunmuş. Keza sadece Samsung telefonlarda değil, Sony, LG ve HTC gibi Android ekosistemine mensup diğer markalarda da oluyormuş. Eski telefonlar değil de, marşmelov yüklü olan telefonlarda oluyor sadece. Çözümü de file manager dosyasını silmek. Hani Clean master türü uygulamalar. Ekran yer değişimi sayfasındaki uygulamaların tamamı kapatıldıktan sonra bu dosyayı da kaldırdınız mı, arkasından telefonu kapayıp açtıktan sonra problem ortadan yok olmuş oluyor. Ola ki Google aramasında bu sayfaya yolu düşen biri olursa boş dönmesin diye biraz ayrıntılı yazayım istedim. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hangi "File manager" dosyası?

Reaksiyon puanı
10,315
Hangi "File manager" dosyası?

Bloother, yazdığımı zannediyordum be abicim. "Clean master" ve türevi dosyalardan herhangi biri. Bende Du speed vardı, kaldırdım ve düzeldi. Yalnız bazı yerlerde hala bu sorun karşıma çıkmıyor değil. Mesela whatssap kişilere ulaşamıyor, izin isteyince bu sorunla karşılaştım ve maalesef hala çözebilmiş değilim. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Clean Master, system manager sınıfına girer hocam daha çok. File Manager türü uygulamalar, klasör yönetimi için oluyor. O yüzden sordum.

Ve bu tarz hiçbir uygulamanın kurulmasını tavsiye etmiyorum. Gerek antivirüs, gerek task manager, clean master, battery doctor vb hiçbir uygulamayı kurmayın..