Ekran Kartı Fanı Sesi Sorunu?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
5 ay önce toplamış olduğum pc, temizlik yaptığım 3 üncü ayından itibaren sesli olarak can çekişiyor.

pc yi topladığım ilk 3 ay o kadar sessizdi ki, bazen monitörü kapalı görünce acaba çalışmıyor mu diyerek elimi power tuşuna atıyordum.

Sorunumun başlangıcını şöyle sıralayabilirim; pc nin birden yüksek ses çıkarıyor olduğunu fark ettim ve AMD control center'dan ısı derecesini kontrol ettim. ısının normal internette dolaşımım sırasında 60 derecede olduğunu ve buna mukabil fan hızının 65 lerde olduğunu gördüm. bu da baya kafa tırmalayan bir gürültü demek.

ilk başta pc yi söküp tekrar temizledim ama açıkcası içersinde pek toz görmedim. format attım banamısın demedi...

Şuan; pc nin yan kapağını açık kullanıyorum. windows'u ilk açtığımda ekran kartı eşşek gibi bağırıyor, elimi açık olan yan taraftan sokup ekran kartı fanına tıklatarak susturuyorum. O eşşik gibi bağırtı daha çıkmıyor ama normal kullanımımda E.kartı cpu ısısı yüzde 55 den aşağı düşmüyor. tabi fan devride 60 dan...

XFX 1gb 256bit 6850 o.c Ekran kartı :(

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
muhtemelen ekran kartında bir problem var. servise yolla derim.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
haklısın :S

sizin şu anda, oyun oynamaz iken ekran kartı ısısı kaç derecede ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
nedense böyle şeyler hep AMD'de olur, sıradaki sistemim intel/nvidia olacak. Servisin de çözüm bulacağını sanmıyorum minimum 60 dereceleri ve fan sesini amd için normal kabul ediyorum.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114

Chrome 3 sekme açık ve arkaplanda çalışan bir kaç program varken.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
nedense böyle şeyler hep AMD'de olur, sıradaki sistemim intel/nvidia olacak. Servisin de çözüm bulacağını sanmıyorum minimum 60 dereceleri ve fan sesini amd için normal kabul ediyorum.

ben de şimdiye kadar hep amd kullandım. bir sonraki sistemim kesinlikle ve kesinlikle intel olacak.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Benimkide bu durumda..

gpuzw.png
gpuz2.png

vegola

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende Nvidia 9500 gt vardı . Aynı sorun ısınıyordu ve acayip ses veriyordu servise verdim . 2 ayda geldi şuan sorun yok

attack06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bendede powercolor 6850 var boşta 34-35 derece , sizdeki sorun temizlediğiniz halde geçmiyorsa fandan kaynaklanıyor imkanınız varsa fanı kontrol edin masaüstünden değilde kasadan bakarak yavaşlama olabilir , ya da direk servise gönderin uğraşmayın fandan ses geliyor diye yazdırın.