Ekran kartı alıcam bilenler yardım edebilirmi ? (Lütfen)

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar direk konuya girmek istiyorum benim bilgisayarımın ekran kartı NVIDIA GeForce G210 nerdeyse bütün oyunları kasarak oynuyorum düşük ayarlarda yeni bi ekran kartı almak istiyorum bütçem maksimum 200-230 gibi bu fiyatlarda olursa iyi olur benim aradığım ekran kartı GTA IV,Crysis 3, Batman Arkham Origins gibi oyunları en azından kasmadan orta ayarlarda kaldırmalı tabi yüksek ayarlarda kaldırırsa çok mutlu olurum çünkü doğru düzgün hiç kasmadan bir oyun oynayabildiğimi hatırlamıyorum (Yüksek ayarlarda kaldırsa harika olurdu :yes:)

Bellek(RAM)= 3 GB
İşlemci= Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz
Şuanki Ekran Kartım= 1791 MB Ayrılmış grafik 512mb paylaşılan 1279mb yazıyor pek anlamıyorum bunları bu kadar arkadaşlar birde türü PCI-Express yazıyor
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: SubText, width: 260"]cpu-z diye bir programla baktım[/TD]
[TD="class: SubText"](mainboard grapfic inferface kısmından version da yazıyor doğru değilmi arkdaşlar ekran kartında bu önemliymiş biliğim kadarıyla)[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Neyse arkadaşlar cevap yazanlara ve okuyanlara şimdiden teşekkürler cidden acil yardımlarınızı bekliyorum ben ekran kartı bakıyorum ama hepsi aynı gözüküyor hangisi iyi bilemiyorum bu işten anlayanlar yardım edebilirse sevinirim :huh:

Başka gerekli bir bilgi varsa siz söyleyin nereden bakacağımı ben bakıp yazarım şimdiden sağolun.

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nerden bakabilirim?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

PCI-Express yazan değilmi?

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Windows 7 kullanıyorsan başlatta arama yerine dxdiag yaz gelen ekranda sistem üreticisi modeli yazan yere bak. Eğer XP kullanıyorsan başlat tıkla çalıştıra gir oraya dxdiag yaz.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Nerden bakabilirim?

PCI-Express yazan değilmi?

Şu an kullandığınız ekran kartına baktım, anakartınızı artık yazmanıza gerek yok. Güç kaynağınızın kaç watt olduğunu yazın size ona göre ekran kartı tavsiyesi yapalım.

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrıntılı olarak bu

Gerçekten sağolun yorumları okudum fiyatı bana uygun sizde tavsiye edermisiniz mesela yeni çıkan oyunları yüksek ayarlarda kaldırırmı birde ben bunu aldıktan sonra direk bilgisayarıma takıp monitorumu bağlayıp açıcakmıyım bilgisayarımı?
Bi sorun çıkarmaz değilmi bilgisayarıma uyuyuor? Şimdiden sağolun.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Ayrıntılı olarak bu

Gerçekten sağolun yorumları okudum fiyatı bana uygun sizde tavsiye edermisiniz mesela yeni çıkan oyunları yüksek ayarlarda kaldırırmı birde ben bunu aldıktan sonra direk bilgisayarıma takıp monitorumu bağlayıp açıcakmıyım bilgisayarımı?
Bi sorun çıkarmaz değilmi bilgisayarıma uyuyuor? Şimdiden sağolun.

Günümüz oyunlarını medium high arası oynatacak bir ekran kartı, herhangi bir sorun çıkmaz, ekran kartını sisteminize montaj yaptıktan sonra bilgisayarınız açılır.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63626

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ekran kartının http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63627 bununla farkı nedir biraz baktım bunu al felan diyenler olmuş sizce bana uygunu bumu fazla soru sordum ama bir kere alıcağım sonuçta şimdiden teşekkürler... Aralarında fazla fark olurmu? Gerçi ben benim Psu yu fazla zorlamam 300 diye 300 olmasına gerek yok sonuçta. Bu ekran kartıyla kaç olur psu?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bu ekran kartının http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63627 bununla farkı nedir biraz baktım bunu al felan diyenler olmuş sizce bana uygunu bumu fazla soru sordum ama bir kere alıcağım sonuçta şimdiden teşekkürler... Aralarında fazla fark olurmu? Gerçi ben benim Psu yu fazla zorlamam 300 diye 300 olmasına gerek yok sonuçta. Bu ekran kartıyla kaç olur psu?

Bellek ve çekirdek hızları daha yüksek. Ekran kartını öncellikle psu ve bütçenize göre önerdim, bütçeniz varsa bunu aLın. Bunun üzerinde alacağınız her ekran kartına güç kaynağınız yetmeyecektir.

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hangisini önerirsiniz bir de mesela 1.cisi ile 2.cisinin PSU farkı fazla olurmu örneğin fazla PSU kullanılırsa 7-8 saat açık kaldığında oyun oynandığında bilgisayar fazla ısınırmı ? Yani bunlardan birini alacağım size güveniyorum tek sorum bu kaldı. Birde pahalı olan 1gb ucuz olan 2gb neden böyle :yes:

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Hangisini önerirsiniz bir de mesela 1.cisi ile 2.cisinin PSU farkı fazla olurmu örneğin fazla PSU kullanılırsa 7-8 saat açık kaldığında oyun oynandığında bilgisayar fazla ısınırmı ? Yani bunlardan birini alacağım size güveniyorum tek sorum bu kaldı.

Güç kaynağının yetmediği durumda hem oyundan istediğiniz performansı alamazsınız hemde yanma riski oluşur, Güç kaynağınız 300 watt gerçek değeri ise 268 watt, riske etmeye değmez, HD7750 aLın.

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler HD7750 alacağım iyi akşamlar. :yes:

Bu arada HD7750 ile 260 watt felan fazla gelmez değilmi güç kaynağıma ?

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunu bilen varmı o ekran kartında 400 Watt diyor benim psu en fazla 300 kaldırmayacaksa alamam psu da almakla uğraşamam eğer zar zor kaldırıyorsa o da kötü bilen söyleyebilirmi? Sapphire Hd 7750 (2gb) i 300 lük bir psu kaldırırmı?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bunu bilen varmı o ekran kartında 400 Watt diyor benim psu en fazla 300 kaldırmayacaksa alamam psu da almakla uğraşamam eğer zar zor kaldırıyorsa o da kötü bilen söyleyebilirmi? Sapphire Hd 7750 (2gb) i 300 lük bir psu kaldırırmı?

Overlocksuz yetecektir ama, çok zorlanırsa bilgisayarnız yanar.

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim psu da bu http://www.bitzotech.com/hp-hp-d3006a0-300-watt-atx-power-supply-6747-119-p.asp bunlar varmış
1 x 24-pin ATX Connector
1 x 4-pin P4 Connector
4 x SATA Connector

benim bu dediğim ekran kartı için nasıl bir psu almam gerekir ? bide psu dan çıkan kabloların ne olacağına dikkat etmem gerekirmi gerekiyorsa bir tane 400 lük psu önerir misiniz? bilgisarıma ve yeni alacağım ekran kartına uygun olsun şimdiden teşekkürler... :yes:

Batuksk1912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Size bir soru sorucam hazır power supply de alacakken bunu almaya karar verdim sizce benim sistemime (yukarda yazıyor) uyar mı yani yanma sorunu felan yaşamam değilmi işlemciyle ilgili felan bu ekran kartı iyi diyorlar...
http://www.sapphiretech.com/present...x.aspx?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1452&&lid=1#
450 güç gerekiyormuş ama 400 lük alsam yeter sizce olurmu ? (Bir sitede 400 yazmışlar olur herhalde?)

macfion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazdığın oyunları ve bundan sonra çıkacak oyun tarzlarını oynamak istiyorsan Nvidia GTX serisine bakmalısın. Senin için şuanda GTX560 iş görür rahat rahat arkana bakmadan oyun onayabilirsin overlock falan uğraşmana gerek yok.