Ehliyet sınavınız nasıl geçti ? - 13 Şubat 2010 -

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşlar,

Ehliyet sınavınız nasıl geçti? Tümünden geçebiliyor musunuz? Soruları nasıl buldunuz?

Önce kendimden başlayayım. Sınava kitap, eğitim seti ve imkanım oldukça kursa giderek çalıştım. Bugün girdiğim ehliyet sınavının soruları çok ama çok basit geldi. Kolaydı. Motor, Trafik ve İlk yardımın bazı sorularında tereddütlüyüm. Sebebi de kitabda böyle bir şey ile karşılaşmadığımdan...

fx3qz4.jpg

Genel anlamda sorular kolay ve sınav iyi geçti.

Sınav çıkışında dikkatinizi şu çekti mi? Sınavdan çıkan birçok kişi aralarında nasıl cep telefonlarına kopya geldiğini ve nasıl cevapladıklarından bahsediyorlardı. İnanın bunları konuşanların sayısı hiçde az değildi. Diyebilirim ki, sınavdan çıkan çoğu kişi böyle konuşuyordu.

Valla, çok şaşırdım. Benim olduğum sınıf da hocalar sıkıydı. Demekki, diğer sınıflarda hocalar toleranslı davranmışlar.

Şunu çok merak ettim. Bu kadar çok kişiye aynı anda kim cep telefonlarından cevapları gönderiyor. Sürücü kursu olsa bana da göndermeleri gerekli.. :D Valla şaştım kaldım.

O zaman ben niye bu kadar emek sarfederek çalıştım. Cevapları veriyorlarsa herkese versinler.

Sizde böyle bir durumla karşılaştınız mı?

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Her sene aynı soruları soruyorlar zaten, geçmiş senelerin cevaplarını falan yollamışlardır :D

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
her sene aynı sorular mı ? :D doğru mu bu

scientific

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet bende bugün girdim.Çalıştığım için derslere gitmeye zamanım olmadı ama sınav gayet iyi geçti:)Bir yakınım ayakkabı bağlamak ne kadar kolaysa bu sınavı geçmekte bu kadar kolay demişti:)

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Benim sınav güzel geçti 40dkde hepsini yaptım çıktım:)

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ben de girdim.bunu geçerim de sürüş var . 2 den 1 e düşerken bi sallanıyoruz:D.Biraz daha araba sürsem alışırım inş...

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Ehlıyetımı E sınıfına yukseltmek ıcın bende gırcektım de ben 27 subat sanıyordum ya :D

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Geçen yıl girdim, sınavı 45 dakikada bitirdim, çıkamadım dışarı 15 dakika etrafı izlemek zorunda kaldım. :D Çıkışta gezdim, tozdum eve geldim sınavın bitmesine 15 dakika vardı. :D

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Her sene aynı soruları soruyorlar zaten, geçmiş senelerin cevaplarını falan yollamışlardır :D

Peki ya, toplu halde birbirinden bağlantılı olmayan gençlere aynı anda kim yardım ediyor. Bilgin var mı? Sadece meraktan soruyorum.

Çünkü; cep telefonundan yardım alanların sayısı hiç küçümsenmeyecek kadardı. Bunlara geçmiş yıllara ait soruların cevaplarını gönderecek kadar saf birilerinin olmadığını zannediyorum.

İçinde benzer olanlar olsada sorular aynı değil. Olmazda.

---------- saat 19:58 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:54 eklenmişti ----------

Ehlıyetımı E sınıfına yukseltmek ıcın bende gırcektım de ben 27 subat sanıyordum ya :D

Gerçekten mi, dostum. Kim 27 şubat olduğunu söyledi. Üzüldüm.

Maalesef bir 50 TL kağıt daha cebinden çıkacak.

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115

---------- saat 19:58 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:54 eklenmişti ----------

Gerçekten mi, dostum. Kim 27 şubat olduğunu söyledi. Üzüldüm.

Maalesef bir 50 TL kağıt daha cebinden çıkacak.

Normalde sıtesıne bakmıstım benım 27 dıye aklımda kalmıstı sonrasında bır daha da bakmadım..
konuyu gorunce sasırdım...

haklısın 50 tl daha cıkacak yok yere sımdı...

olsun napalım

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
"Anne" sen hangi ildesin? ben batmanda bugün eşimle beraber girdik sınava. zaten sorularından biri vardı Türkiyede neden bu kadar fazla ölüm oluyor trafik kazalarında diye ... işte bu ehliyet sınavını kopyayla geçenler olduğu sürece ölümler daha kolay olacak maalesef..
gelelim kopya işine , sürücü kursundan gönderiyorlar,,, telefonu içeri sokmak için takla atanları görseniz gülmekten yarılırdınız.. bende içeri telefonla girdim, kopya çekmek için değil tabi, adamlar telefonu biyere bırakın diyo nereye bırakacam!!!
sonuçta hafta içi bakacaz sorulara artık herkese geçmiş olsun

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Artık başka zaman girecem.:D

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
"Anne" sen hangi ildesin? ben batmanda bugün eşimle beraber girdik sınava. zaten sorularından biri vardı Türkiyede neden bu kadar fazla ölüm oluyor trafik kazalarında diye ... işte bu ehliyet sınavını kopyayla geçenler olduğu sürece ölümler daha kolay olacak maalesef..
gelelim kopya işine , sürücü kursundan gönderiyorlar,,, telefonu içeri sokmak için takla atanları görseniz gülmekten yarılırdınız.. bende içeri telefonla girdim, kopya çekmek için değil tabi, adamlar telefonu biyere bırakın diyo nereye bırakacam!!!
sonuçta hafta içi bakacaz sorulara artık herkese geçmiş olsun

Sanırım ilin pek de önemi yok. Türkiye genelinde yapılabiliyormuş.

Belirttiğiniz gibi trafik kazalarından ve acemi sürücülerden şikayet eden ülke insanımızın acınacak bir tablosudur. Sınavdan, bu şekilde geçen insanlar haksız bir kazaya maruz kaldıklarında kimseyi suçlayamaz ve çamur atamazlar.

Ayrıca; buna göz yuman MEB öğretmenleride vebaldedir. Bilmeleri gerekir.

Ben kuralcı bir insan değilim. Ancak işin içinde mal ve özellikle CAN söz konusu ise diğer şeylerin hepsi teferruat oluyor. Önemsiz oluyor. Kimsenin, diğerinin canını yakmaya, malına zarar vermeye hakkı yoktur.

Zaten sürücü adayına sorulan sorular bir matematik veya fizik dersi değildir. Tamamen sürücülükle ilgilidir. Bunu öğrenmemenin kusuru olur mu? Eksiğini tamamlayıp, sınavı geçmen lazım. Bu dediklerimizi duyan kim. Biz dedik diye bizede düşman olurlar. Ama, trafik kazalarından söz açıldımı, mangalda kül bırakmayanlarda bunlar...

Umarım MEB daha hassas davranır.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bu sınavda kopyaya başvuranlar başka sınava girmesinler mümkünse. Hayatım boyu girdiğim en kolay sınavdı. 30 dakikada bitirip, üçünden de 100 almıştım. (Reklamımı da yapayım. :) )

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Benimde gayet iyi geçti.Ama motor dersinde "Fren ayarı bozuk veya hidrolik seviyesi azalmış ise hangi lamba yanar" diye soru vardı.Onu derste hiç görmedim.Balata resmi vardı.Onu işaretledim.2-3 kere, şıkkı değiştirdim.Sonunda tekrar A şıkkına döndüm.

Üçündende 100 alınca sürücü kursu kurs parasını almayacağız dedi.Bakalım ne olacak.Yarın sınav sorularıyla cevaplarını yayınlayacaklarmış galiba.1 Mart'ı beklemeden öğrenirim :)

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Hiç şaşırmadım doğrusu bende Batmanda görev yapıyorum dediğim gibi birr çok kişi sınava kopya çekmek için telefonla girdi. Hatta bazı arkadaşlara kopya sınavdan sonra gelmiş:) Öğretmenler neden izin veriyor kopya çekilmesine? şundan dolayı : dışarda o öğretmeni koruyacak polis maalesef yok.onun için çoğu öğretmen arkadaş ehliyet sınavlarına özellikle gözetmen olarak gitmiyor. batmanda 80 kişiyi almışlar. 2 sürücü kursunada baskın yapılmış bakayım bizim kurs değildir umarım

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Benimde gayet iyi geçti.Ama motor dersinde "Fren ayarı bozuk veya hidrolik seviyesi azalmış ise hangi lamba yanar" diye soru vardı.Onu derste hiç görmedim.Balata resmi vardı.Onu işaretledim.2-3 kere, şıkkı değiştirdim.Sonunda tekrar A şıkkına döndüm.

Üçündende 100 alınca sürücü kursu kurs parasını almayacağız dedi.Bakalım ne olacak.Yarın sınav sorularıyla cevaplarını yayınlayacaklarmış galiba.1 Mart'ı beklemeden öğrenirim :)

Sorunun cevabı A şıkkı değildi bence. A'daki yanlış hatırlamıyorsam el freni işaretiydi. Ben D yapmııştım doğrusu da o olduğuna eminim:) Hocanın teki geldi bana o sorunun kopyasını verdi güya, yanlış(bana göre) cevabı gösterdi(A şıkkı)ben de el freni o dedim, bu sefer de D haricindeki başka şıkkı göstermişti:) Yardım isteseydim o soruda kesin yanlış olacaktı:)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Sorunun cevabı A şıkkı değildi bence. A'daki yanlış hatırlamıyorsam el freni işaretiydi. Ben D yapmııştım doğrusu da o olduğuna eminim:) Hocanın teki geldi bana o sorunun kopyasını verdi güya, yanlış(bana göre) cevabı gösterdi(A şıkkı)ben de el freni o dedim, bu sefer de D haricindeki başka şıkkı göstermişti:) Yardım isteseydim o soruda kesin yanlış olacaktı:)

Buna benzer bir soru hatırlıyorum. Sanırım daha farklı bir şekildeydi. Eminde değilim.

Sizin kitapçığınızın kodu neydi? ( Z,Y )

Ayrıca;

Soru ve cevapları ne zaman yayınlanır?

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Buna benzer bir soru hatırlıyorum. Sanırım daha farklı bir şekildeydi. Eminde değilim.

Sizin kitapçığınızın kodu neydi? ( A,B,C, vs. )

Ayrıca;

Soru ve cevapları ne zaman yayınlanır?

A,B,C diye soru kitapçıkları yok ki :)

Z ve Y türü var.Benimki Z kitapçığındaki Motor bölümü 20. yada 21. soruydu.

Bu arada D şıkkı nasıl birşey di unuttum? :huh:

Cevapları bugün akşam saat 15:00 - 16:00 gibi yayınlanması bekleniyor diyordu bir steye baktığımda...

Bu arada @pcwolf sen A demişsin.Bende biliyordum el freni simgesi olduğunu ama A ve B şıkları haricindeki hiç bir şık bana uygun gibi gelmedi.Ayrıca netten baktığım kadarıyla bazıları şöyle yazmış."benim arabamda el frenini indirdiğim halde el freni simgesi sürekli yanıyor yada yanıp sönüyor.Neden yapabilir bunu" diye.Altta üyelerin yazıdğı cevapların çoğunda "Fren balatalarını ve hidrolik seviyesini kontrol ettirin" diyordu.Bana göre A şıkkı :)

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Benimki de Z olabilir:) Soruları yaptım ve çıktım fazla incelemedim kitapçık grubunu felan:) D şıkkında
gstergespringpk8.jpg
sağdaki üçüncü işaret vardı.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Benimki de Z olabilir:) Soruları yaptım ve çıktım fazla incelemedim kitapçık grubunu felan:) D şıkkında
gstergespringpk8.jpg
sağdaki üçüncü işaret vardı.

Senin soru kitağçığı Y idi o zaman.Çünkü o simge bende B şıkkındaydı.El freni ( A ) ve o simge ( B ) arasında kalmıştım işte :D

Bu arada galiba benim cevabım doğru işte kanıtı :D

http://www.vwtr.net/forum/golf-iv-ikaz-lambalari-t1739.0.html

Burdaki siteye gir ve 20 nolu okun gösteriği resime bak.Hemn altındada hangi işaretin ne anlama geldiği yazıyor...

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
O zaman bilemem bende D şıkkındaydı heralde o bahsettiğim işaret, ve de onu işaretledim.(kitapçıkları aynı olarak hesaba katmışım ben:))

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
O zaman bilemem bende D şıkkındaydı heralde o bahsettiğim işaret, ve de onu işaretledim.(kitapçıkları aynı olarak hesaba katmışım ben:))

Soruyu tam hatırlamıyorum. Ancak şıklarını iyi hatırlıyorum. Resim düzenleme programında hazırladım.

Şıklar şu şekildeydi.

33lnj40.jpg

---------- saat 11:54 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:53 eklenmişti ----------

A,B,C diye soru kitapçıkları yok ki

Düzeltmeyi yaptım. :) :thumbup1:

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Soruyu tam hatırlamıyorum. Ancak şıklarını iyi hatırlıyorum. Resim düzenleme programında hazırladım.

Şıklar şu şekildeydi.

33lnj40.jpg

Eyw. hocam.Ellerine sağlık.Şimdi daha iyi oldu :flowers:

Peki Sen hangi şıkkı işaretlemiştin.Hatırlıyormusun?

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Eyw. hocam.Ellerine sağlık.Şimdi daha iyi oldu :flowers:

Peki Sen hangi şıkkı işaretlemiştin.Hatırlıyormusun?

Bu işaretlerin bir kaçını kitapda görmediydim. Bu sebeple tereddütlü cevapladığım soruydu.

Ne soruyu, ne de şıkkı hatırlıyorum. Ancak, A ile D 'yi işaretlemediğimden eminim.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Aklınca kopya veren kişi A ve D şıklarını söylemişti bana:) Allahtan dörtlüyü biliyomuş ki onu hemen eledi:D

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Aklınca kopya veren kişi A ve D şıklarını söylemişti bana:) Allahtan dörtlüyü biliyomuş ki onu hemen eledi:D

A şıkkını nasıl önerebilir? Yoksa tanıyamadğın bir hısmın olmasın :D şaka bir yana ...

A şıkkı olmaması gerekir. Cevaplar yayınladığında bir süpriz çıkabilir. Bu sebele kesin konuşmak istemem.