Ehliyet sınavı soruları da çalındı

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Ehliyet sınavı soruları da çalındı

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) sonra ehliyet sınavında da soru ve cevap anahtarlarının adaylara sızdığı iddiası gündeme damgasını vurdu.

ehliyet.jpg

Avcılar'da ehliyet sınavına giren Kasım T. isimli gencin yöntemi görevli öğretmenleri bile şaşırttı. 5 dakika içerisinde 30 soruyu cevaplayan Kasım T.'den şüphelenen görevliler, şüphelinin cebinde farklı türdeki soru kitapçıklarına ait cevap anahtarlarını buldu. Durumun polise bildirilmesi üzerine kopyacı genç, cevap anahtarlarını sürücü kursu sahibi Ercan Ö.'den sınavdan 2 saat önce aldığını söyledi. Kursta arama yapan polis, 17 adet cevap anahtarı bulurken, konuyla ilgili toplam 3 kişi gözaltına alındı. Asayiş dedektiflerinin soruşturmayı çok yönlü sürdürdüğü öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (MEB-EĞİTEK) tarafından gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücü Adayı sınavında kopya çekilmesinin önüne geçmek için A-B-C ve D kitapçıkları sınava girenlere dağıtıldı. Saat 11.00'da sınava giren on binlerce kişiden biri olan Kasım T., Avcılar Ticaret Meslek Lisesi'ndeki sınavda diğer sürücü adayları ilk 5 soruya gelmeden 30 soruyu cevap verdi.

Motor sorularına geçen Kasım T. cebinden bir tomar kâğıt çıkartarak kâğıtların içinde bir şeyler aradı. Sınavda görevli öğretmenlerden biri Kasım T.'nin durumundan şüphelendi. Bir süre sonra Kasım T. eylemini tekrarlayınca öğretmen tarafından ayağa kaldırıldı. Kasım T.'nin cebinde bulunan kâğıtları inceleyen öğretmen A-B-C-D kitapçıklarının tüm yanıtlarının bulunduğu cevap anahtarlarını görünce şaşkına döndü. 'Bunları nasıl elde ettin' sorusunu yanıtsız bırakan genç, sınav çıkışında polis ekiplerine teslim edildi. '4 ayrı kitapçığın tüm cevaplarını nereden aldın' sorusuna Kasım T. 'Avcılar Parseller Üniversite Mahallesi İstiklal Caddesi 38 numarada bulunan Sürücü Kursu'na devam ediyordum. Bu kursun sahibi Ercan Ö. sınavdan önce bana tüm kitapçıkların cevap anahtarlarını verdi' yanıtını verdi.

Bunun üzerine Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği dedektifleri kursun bulunduğu adrese giderek, kurs görevlisi Şengül K. isimli kadına patronlarının nerede olduğunu sordu. Şengül K. vasıtasıyla kursun sahibi Ercan Ö. işyerine çağrıldı ve kursta yapılan aramalarda ehliyet sınavına ait 17 adet cevap anahtarı bulundu. Polis, Ercan Ö., Şengül K. ve Kasım T.'yi gözaltına aldı. Elde edilen bilgiler ışığında operasyonun büyüyerek, devam edeceği öğrenildi. Öte yandan dün Kadıköy'de 2 bin TL karşılığında kablosuz cep telefonuyla kopya çektiği öne sürülen 7 kişi gözaltına alınmıştı.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/ehliyet-sinavi-sorulari-da-calindi/538532?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_2

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Anladığım kadarıyla ülkede yapılan bütün sınavlarda kopya çekiliyor. Eğitim sistemi çökünce diğer bütün sistemlerin çökmesi de doğaldır. Bu rezaletin dünyada bir örneği daha var mı acaba?

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Soruların çoğu geçen senelerden sorulan sorular zaten niye çalma ihtiyacı hissetmişler ki :)

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ÖSYM'den sonra MEB'in de sınav güvenirliliğinin ne olduğu anlaşılmış oldu....

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ehliyet sınavı kadar kolay bir sınavın sorularını da çalmaya tenezzül ediyorlar mıymış?

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ehliyet almak o kadar zor değil ki neden çalıyorlar soruları

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Anladığım kadarıyla ülkede yapılan bütün sınavlarda kopya çekiliyor. Eğitim sistemi çökünce diğer bütün sistemlerin çökmesi de doğaldır. Bu rezaletin dünyada bir örneği daha var mı acaba?

kopya olayı bir söylemdi nihayet gün yüzüne çıktı gerçekler ortada...

euphoriazoca

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ehliyet sınavı gibi "zorluk derecesi; normal zeka seviyesinin altında insanlar için hazırlanmış" bi sınavın sorularını bile çalmaya çalısan insan(!)cıklar toplulugu..

Reaksiyon puanı
189
Ehliyet sorularını mı :D Ahahah :D Benim gibi tembel bir öğrenci bile o sınavdan tek seferde ve yüksek bir puanla geçebiliyorsa herkes geçer :D Niye çalmaya tenezzül etmişler ki :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Ben ahiret sorularının çalınmasını bekliyorum. :D :D
Öldükten sonra tekrar dirilmeyi becerebilirlerse neden olmasın? Yalnız sonsuz azap yurdu cehennemi gördükten sonra, kendilerine dünyanın bütün servetini de teklif etsek, bir soru dahi vermeyeceklerinden eminim.

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Ne gerek var anlamadım.Ben dahi motora çalışmadan online testlerden %80 üzeri başarı gösterebiliyorum.
Zor bir sınav değil zaten.Normal zekalı bir vatandaşın hiç çalışmasa bile kolaylıkla cevaplayacağı türde sorular soruluyor.

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Ehliyet sorularını mı :D Ahahah :D Benim gibi tembel bir öğrenci bile o sınavdan tek seferde ve yüksek bir puanla geçebiliyorsa herkes geçer :D Niye çalmaya tenezzül etmişler ki :D

onlar için sınav sorularını çalmak hobi olmuş:D:D eğlence olsun diye bu işi yapıyorlar:D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
vay beyinsizler ehliet sınavı kadar kolay bir testi bile çözemiyorlarsa kafalarına sıksınlar birer tane en azında idiot insan sayısında bariz düşme olur :D