Qokomow
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 22
Easy uefi programı ile oluşturduğum efi bölümünü boot managera ekliyordum ancak gizli olarak ayarlanmış nasıl gizliden normale alırım?
Tam olarak yapmaya çalıştığınız şey nedir? ESP zaten kurulumda ayarlanıyor.Easy uefi programı ile oluşturduğum efi bölümünü boot managera ekliyordum ancak gizli olarak ayarlanmış nasıl gizliden normale alırım?
Biraz karışık ancak şöyle açıklayayım linux manjaro dual boot kuruyorum aynı disk üzerine fakat kendisi ne yazıkki başlatmam için boot menuye bir şey koymuyor illaki windows boot managerın üstüne yazıcaktım ancak vazgeçtim çünkü linuxu silersem windows gg olma ihtimali var kurtarmayla uğraşmak istemedim bir program ile bölüm oluşturmaya çalıştırdım boot seçeneği ekledim o efi bölümüne ancak gizliye alınmış otoTam olarak yapmaya çalıştığınız şey nedir? ESP zaten kurulumda ayarlanıyor.
ön yükleme bölümündeki kayıdı silip kendim yeniden yazdım başlatabilirsem zaten yazarım şimdiTam olarak yapmaya çalıştığınız şey nedir? ESP zaten kurulumda ayarlanıyor.
Anladığım kadarıyla Boot priority kısmında gözükmüyor. Tavsiyem, Manjaro'yu önce kurup, ardından Windows'u kurmanız. GRUB da bu şekilde düzgün ayarlanacaktır diye düşünüyorum.Biraz karışık ancak şöyle açıklayayım linux manjaro dual boot kuruyorum aynı disk üzerine fakat kendisi ne yazıkki başlatmam için boot menuye bir şey koymuyor illaki windows boot managerın üstüne yazıcaktım ancak vazgeçtim çünkü linuxu silersem windows gg olma ihtimali var kurtarmayla uğraşmak istemedim bir program ile bölüm oluşturmaya çalıştırdım boot seçeneği ekledim o efi bölümüne ancak gizliye alınmış oto
windows boot manager görmeyebiliir ama ayrıca diskide sıfırlayamam ya da üst üste kurulum boot manager ayarlamayı baya istiyorum bios üzerindenAnladığım kadarıyla Boot priority kısmında gözükmüyor. Tavsiyem, Manjaro'yu önce kurup, ardından Windows'u kurmanız. GRUB da bu şekilde düzgün ayarlanacaktır diye düşünüyorum.
teşekkürlerBundan sonrası benim bilgi birikimimi aşıyor. @EFI Shell bu konularda uzman, o yardımcı olabilir.
BOOTICE indirin ve rEFInd Boot Manager'ı atın ESP'ye. BOOTICE ile kolayca ekleyin rEFInd'ı.Biraz karışık ancak şöyle açıklayayım linux manjaro dual boot kuruyorum aynı disk üzerine fakat kendisi ne yazıkki başlatmam için boot menuye bir şey koymuyor illaki windows boot managerın üstüne yazıcaktım ancak vazgeçtim çünkü linuxu silersem windows gg olma ihtimali var kurtarmayla uğraşmak istemedim bir program ile bölüm oluşturmaya çalıştırdım boot seçeneği ekledim o efi bölümüne ancak gizliye alınmış oto
Mesaj otomatik birleştirildi:
ön yükleme bölümündeki kayıdı silip kendim yeniden yazdım başlatabilirsem zaten yazarım şimdi![]()
Bende GRUB eklesin dedim ama arkadaşın sorunu başka galiba. Ya da ben anlamadım.BOOTICE indirin ve rEFInd Boot Manager'ı atın ESP'ye. BOOTICE ile kolayca ekleyin rEFInd'ı.
amacım kendime ait özel başlangıç menüsü oluşturmaktı istediğim zamanda da aynı diskten silebilmekBende GRUB eklesin dedim ama arkadaşın sorunu başka galiba. Ya da ben anlamadım.
Evet çalıştıBOOTICE indirin ve rEFInd Boot Manager'ı atın ESP'ye. BOOTICE ile kolayca ekleyin rEFInd'ı.
teşekkürlerBOOTICE indirin ve rEFInd Boot Manager'ı atın ESP'ye. BOOTICE ile kolayca ekleyin rEFInd'ı.