Yardım Easy Uefi Sorunu

Qokomow

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Easy uefi programı ile oluşturduğum efi bölümünü boot managera ekliyordum ancak gizli olarak ayarlanmış nasıl gizliden normale alırım?

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Easy uefi programı ile oluşturduğum efi bölümünü boot managera ekliyordum ancak gizli olarak ayarlanmış nasıl gizliden normale alırım?
Tam olarak yapmaya çalıştığınız şey nedir? ESP zaten kurulumda ayarlanıyor.

Qokomow

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Biraz karışık ancak şöyle açıklayayım linux manjaro dual boot kuruyorum aynı disk üzerine fakat kendisi ne yazıkki başlatmam için boot menuye bir şey koymuyor illaki windows boot managerın üstüne yazıcaktım ancak vazgeçtim çünkü linuxu silersem windows gg olma ihtimali var kurtarmayla uğraşmak istemedim bir program ile bölüm oluşturmaya çalıştırdım boot seçeneği ekledim o efi bölümüne ancak gizliye alınmış oto
Mesaj otomatik birleştirildi:

ön yükleme bölümündeki kayıdı silip kendim yeniden yazdım başlatabilirsem zaten yazarım şimdi :D

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Biraz karışık ancak şöyle açıklayayım linux manjaro dual boot kuruyorum aynı disk üzerine fakat kendisi ne yazıkki başlatmam için boot menuye bir şey koymuyor illaki windows boot managerın üstüne yazıcaktım ancak vazgeçtim çünkü linuxu silersem windows gg olma ihtimali var kurtarmayla uğraşmak istemedim bir program ile bölüm oluşturmaya çalıştırdım boot seçeneği ekledim o efi bölümüne ancak gizliye alınmış oto
Anladığım kadarıyla Boot priority kısmında gözükmüyor. Tavsiyem, Manjaro'yu önce kurup, ardından Windows'u kurmanız. GRUB da bu şekilde düzgün ayarlanacaktır diye düşünüyorum.

Qokomow

Asistan
Reaksiyon puanı
22
çalışmıyor :/

Anladığım kadarıyla Boot priority kısmında gözükmüyor. Tavsiyem, Manjaro'yu önce kurup, ardından Windows'u kurmanız. GRUB da bu şekilde düzgün ayarlanacaktır diye düşünüyorum.
windows boot manager görmeyebiliir ama ayrıca diskide sıfırlayamam ya da üst üste kurulum boot manager ayarlamayı baya istiyorum bios üzerinden

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Bundan sonrası benim bilgi birikimimi aşıyor. @EFI Shell bu konularda uzman, o yardımcı olabilir.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256

ön yükleme bölümündeki kayıdı silip kendim yeniden yazdım başlatabilirsem zaten yazarım şimdi :D
BOOTICE indirin ve rEFInd Boot Manager'ı atın ESP'ye. BOOTICE ile kolayca ekleyin rEFInd'ı.

Qokomow

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Bende GRUB eklesin dedim ama arkadaşın sorunu başka galiba. Ya da ben anlamadım.
amacım kendime ait özel başlangıç menüsü oluşturmaktı istediğim zamanda da aynı diskten silebilmek :D

BOOTICE indirin ve rEFInd Boot Manager'ı atın ESP'ye. BOOTICE ile kolayca ekleyin rEFInd'ı.
Evet çalıştı :) :) :)

teşekkürler